Sa nu ignori semnele pe care ti le transmite organismul

e putere

Oamenii curajosi isi asculta corpul chiar si atunci cand acesta le transmite semnale nedorite. Cancerul colorectal este cancerul cu cea mai mare mortalitate din Romania din cauza reticentei oamenilor de a cere ajutor. Povestea lui Florin are un final fericit pentru ca el a avut curajul sa vina la controlul care i-a salvat viata.

1
Totul a inceput cu un semn de intrebare

Probleme de tranzit, sangerari. A fost important ca nu le-a ignorat si nu a asteptat ca ele sa treaca de la sine. Florin a avut curajul sa faca un pas inainte si sa mearga la control

Pas 1
A urmat colonoscopia

Standardul de aur in detectia cancerului colorectal. Desi temuta de toti, colonoscopia este unul dintre cele mai sensibile teste disponibile la ora actuala pentru screeningul cancerului colorectal. In plus, in timpul acestei proceduri, medicul gastroenterolog poate indeparta polipii colorectali, inainte ca acestia sa se dezvolte in cancer.

Pas 2
3
Diagnostic – tumoare de origine canceroasa

90% dintre cancerele colorectale, depistate in stadiul 1 sau 2 sunt vindecabile. Florin a stiut ca este pe maini bune si a urmat intocmai planul de tratament, recomandat de echipa multidisciplinara din Centrul de Excelenta in Chirurgia Colorectala din Ponderas Academic Hospital.

Pas 3
4
Interventie cu cel mai avansat sistem de chirurgie robotica – daVinci Xi

Supertehnologie si efort multidisciplinar. Robotul da Vinci Xi permite medicului o vizualizare extrem de clara, marita de peste 10 ori; o vedere 3D, in profunzime, reala. In timpul interventiei robotice, chirurgul manevreaza instrumente chirurgicale miniaturale mai precis si este mai sigur pe gesturile pe care le face.

Pas 4
5
Planuri pentru nepoti

Florin a luptat pentru viata si pentru a se putea bucura de cat mai mult timp alaturi de cei doi nepoti. Astazi fotografiaza, picteaza, munceste in curte. Isi sfatuieste toti prietenii sa mearga cat mai des la control.

Pas 5

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.