Sa alegi o operatie in premiera nationala pentru monturi e putere

e putere

Cei mai multi oameni care sufera din cauza monturilor aleg sa amane cat de mult pot interventia chirurgicala. Si asta pentru ca, de obicei, operatia pentru monturi inseamna ca nu pot calca pe picior timp de minimum 3-4 saptamani, presupune o recuperare dureroasa si nu elimina definitiv problema. La fel a facut si Adrian. Cand, insa, si-a dat seama ca operatia este singura solutie pentru a se bucura de viata, fara durere, a cautat un chirurg ortoped. Iar cand a aflat ca la Spitalul Regina Maria din Cluj-Napoca poate beneficia de o operatie inovatoare, in premiera nationala, nu a ezitat nicio clipa. A putut astfel sa plece acasa in aceeasi zi si sa calce pe picior din a doua zi dupa interventie.

1
A ignorat monturile pana nu a mai putut

Adrian stia de mult timp ca va avea probleme din cauza monturilor. Si bunica lui avusese, iar mama lui inca sufera din cauza lor. A invatat sa traiasca cu ele, si-a cumparat incaltaminte din plasa, flexibila, astfel inca sa nu puna presiune pe monturi. La un moment dat, insa, montul de la piciorul drept a devenit o sursa tot mai intensa de disconfort si durere, iar Adrian si-a dat seama ca nu mai poate amana interventia chirurgicala.

2
Discutia cu medicul chirurg

De la prima discutie cu dr. Dragos Apostu, medic specialist ortopedie si traumatologie la Spitalul Regina Maria Cluj, Adrian a stiut ca este pe maini bune. In vara anului 2021, medicul chirurg tocmai se intorsese de la un curs de supraspecializare in Barcelona pe chirurgia piciorului, unde descoperise o tehnica revolutionara pentru chirurgia monturilor, care scurteaza cu o treime timpul operatiei si reduce extraordinar de mult riscul de reaparitie a monturilor. Bineinteles, a depus toate eforturile necesare pentru a oferi aceasta interventie pacientilor sai din Cluj, iar Adrian a fost primul caruia i-a propus operatia inovatoare.

3
Operatia inovatoare, in premiera nationala

In prezent, exista peste 120 de tehnici chirurgicale pentru rezolvara monturilor, iar tehnica revolutionara, realizata in premiera la Spitalul Regina Maria Cluj, dureaza 20 de minute si permite externarea pacientului in aceeasi zi, precum si posibilitatea de a pasi pe picior din a doua zi post-interventie, comparativ cu tehnicile obisnuite in care acest lucru este posibil dupa 3-4 saptamani. Poate cel mai mare beneficiu al noii tehnici este ca reduce riscul de recidiva la 1%, spre deosebire de 10%-15% cat este rata de reaparitie a monturilor in interventiile clasice. Dr. Dragos Apostu i-a explicat toate aceste beneficii lui Adrian si chiar i-a desenat pe hartie implantul si tot ce implica operatia. Si totul a decurs conform planului.

4
Tehnica inovatoare, mai putin invaziva

Interventia chirurgicala de care a beneficiat Adrian presupune, asemenea tehnicilor anterioare, taierea osului afectat si introducerea unui implat. Diferentele constau in faptul ca aceasta tehnica noua este mult mai putin invaziva si presupune o incizie mai mica, de 2 cm, fata de 10 cm cat are incizia prin alte tehnici. De asemenea, implantul folosit este din titan si este foarte bine tolerat de organism.

5
Recuperarea: dureri mari in primele 24 de ore

Singurul inconvenient al procedurii inovatoare este ca in primele 24 de ore durerile sunt mari, insa dupa cum marturiseste Adrian, “suferi putin, dar merita”. Nu a ramas peste noapte in spital, iar acasa nu s-a grabit sa ia calmantele prescrise. Prin urmare, a simtit din plin durerile de care ii povestise dr. Dragos Apostu. Din a doua zi, insa, durerile au scazut semnificativ, iar la o luna de la interventie, Adrian a putut sa-si reia activitatile obisnuite. “Interventia chirurgicala a fost floare la ureche, partea cu durerea a fost hardcore, dar ce conteaza e finalul. Adica suferi putin, dar, daca dup-aia esti bine cativa ani sau poate chiar tot restul vietii, eu zic ca merita!", explica Adrian.

6
Viata e mai frumoasa cand nu simti durere

Piciorul lui Adrian s-a vindecat chiar mai repede decat se astepta chirurgul ortoped. Adrian spune ca din punct de vedere estetic arata mai bine decat inainte, are o cicatrice mica, de 2 cm, si, cel mai important, nu mai simte deloc durere. La aproape 2 luni de la interventie, poate sa alerge, se ridica pe varfuri si poarta deja incaltaminte normala. Se simte sanatos si puternic si este bucuros ca a ales sa se opereze.

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.