Totul a inceput cu o pata

Liliana a observat o pata mica, rosie. A mers la medic, iar mamografia nu a aratat nimic ingrijorator. Apoi, pata s-a marit, mamelonul s-a modificat. Medicii au continuat sa-i spuna ca nu e nimic, insa Liliana simtea ca ceva nu este in regula.

Cancer avansat si sapte metastaze

A mers la oncolog si a facut mai multe analize, printre care si un RMN. A urmat biopsia, iar rezultatul a fost greu de dus: cancer avansat, in stadiul 3 si sapte metastaze. Liliana a simtit ca lumea ei se prabuseste. Dar a ales sa lupte.

Chimioterapia si impactul parului cazut

Cancerul era prea avansat pentru a fi operat. Trebuiau incepute sedintele de chimioterapie, pentru a reduce tumora. Nu a fost usor, durerile erau mari, iar impactul parului cazut a fost enorm. Liliana a gasit, insa, resursele necesare sa mearga mai departe.

Liliana a continuat sa zambeasca chiar si pe masa de operatie

Cele opt sedinte de chimioterapie au fost urmate de o mastectomie dreapta si o limfanedectomie axilara dreapta. Nu a fost o operatie usoara, insa dr. Victor Titirez din Spitalul Euroclinic i-a spus ca 80% din boala este vindecata, pentru ca ea lupta si este o fire optimista. Sprijinul oferit de medicul chirurg a contat enorm.

O femeie puternica, nu perfecta

Dupa operatie, Liliana a mai avut nevoie de tratament cu citostatice si de radioterapie. A continut sa lupte si spune ca boala aceasta crunta a facut-o sa contientizeze ca trebuie sa aiba mai multa grija de ea, sa fie mai puternica. Si-a dat seama ca acceptarea bolii te ajuta sa o invingi. Si e foarte important sa ai alaturi de tine familia, sotul, echipa medicala.