Povestea CORINEI

Fertilizarea in vitro nu este magie, ci o procedura complexa care ajuta un cuplu infertil sa aduca pe lume un copil sanatos. Dar uneori apar surprize. Exact asa s-a intamplat si in cazul Corinei si al sotului ei. 

1
Sa ceri ajutor este putere

Corina are 36 de ani. Iubeste copiii si-si dorea o viata implinita cu multi copii. La doi ani dupa casatorie, i-a fost clar ca exista o problema si ca nu poate ramane insarcinata. A avut insa rabdare si si-a spus ca la un moment dat se va intampla. „Fiecare lucru vine atunci cand trebuie sa vina, asta este convingerea mea. Poate ca acesta a fost si motivul pentru care am avut rabdare, desi am sperat incontinuu ca dorinta mea si a sotului meu, de a deveni parinti, se va implini! In ultima instanta am decis amandoi ca este necesar sa mergem sa vedem ce se poate face si daca putem sa primim ajutor medical. Am decis sa mergem la Centrul de fertilitate si FIV din cadrul Spitalului Regina Maria, Cluj, povesteste Corina 

2
Ce mai buna strategie medicala

Investigatiile si analize au stabilit un diagnostic si o solutie: fertilizarea in vitro. Corina a urmat in amanunt toata procedura, cu incredere si calm. Mai mult, a inteles ca strategia propusa de medicii care au ingrijit-o este cea mai buna solutie si a urmat-o intocmai. 
Fiecare caz in parte are o solutie personalizata. Totul se stabileste in cadrul echipei multidisciplinare. Fertilizarea in vitro nu este un miracol, ci o procedura medicala riguroasa, care are protocoale si reguli. Scopul este nasterea la termen a unui fat unic si sanatos.”, explica dr. Melihan Bechir, medic obstetrica-ginecologie, cu specializare in sterilitate umana. 
Corina a fost sfatuita se aleaga solutia implantului unui singur embrion si, increzatoare, a acceptat decizia medicilor. 

3
Sarcina confirmata, dupa prima procedura FIV

Dupa realizarea procedurii de fertilizare in vitro, a plecat la tara, intr-un loc cu aer curat si liniste. De la implantarea embrionului si pana la confirmarea sarcinii sunt necesare circa doua saptamani, aceasta fiind asa numita „perioada de asteptare”. „Primul test de sarcina pe care l-am facut, exact atunci cand mi s-a recomandat sa-l fac, a fost pozitiv! Bucuria a fost fara margini, am trait-o eu si sotul meu, imbratisati si plini de speranta, dar am ales amandoi sa ramanem calmi si sa avem rabdare pana ce vom avea confirmarea clara”, povesteste Corina 
 

4
Ecografia a confirmat sarcina gemelara

La prima ecografie, realizata de conf. univ. dr. Romeo Micu a venit si marea surpriza. Nu doar ca se confirma sarcina, dar embrionul se divizase spontan si era cert faptul ca era o sarcina dubla, care evolua normal. „A fost o premiera si pentru noi, pentru ca acestea a fost prima pereche de gemeni univitelini, rezultati prin fertilizare in vitro, dupa implantarea unui singur embrion. O situatie speciala, care a adus multa bucurie parintilor, dar si noua, un caz pe care l-am urmarit cu foarte multa atentie pentru o evolutie perfecta a sarcinii”, a spus conf. univ. dr. Romeo Micu.
Corina retraieste cu aceeasi emotie prima ecografie. „Din momentul acela eu si sotul meu am inceput o noua viata”, spune Corina 

5
O sarcina monitorizata pas cu pas

„S-a dovedit la ecografia morfofunctionala ca este o sarcina gemelara, monocoriala, biamniotica, ceea ce inseamna ca erau doi saci amniotici si o singura placenta. O surpriza, dar in egala masura o responsabilitate mult mai mare pentru echipa medicala, pentru ca o sarcina gemelara implica o serie de riscuri pe care trebuie sa le prevenim sau sa le anticipam. Dar, daca luam in calcul finalul, care a fost unul perfect, cu venirea pe lume a doi copii sanatosi, atunci avem dovada ca toata lumea si-a facut treaba perfect”, explica conf. univ. dr. Romeo Micu.
Corina a povestit ca s-a simtit perfect in timpul sarcinii. Nu a avut niciun fel de probleme si a fost forma maxima. Isi aminteste cu emotie momentul in care a simtit primele miscari intrauterine, la inceput ca o zbatere de fluture, apoi din ce in ce mai intens. 

6
Un final fericit

Pentru Corina, nasterea a fost „cea mai fericita zi din viata”, mai ales ca se realiza una dintre dorintele arzatoare ale cuplului si finalul era o dubla implinire, ca un fel de compensatie pentru tot efortul sotilor Tamas. 
„Fetele mele sunt perfecte! Sunt pline de vitalitate, se dezvolta perfect, sunt foarte cuminti si sunt lumina vietii noastre, a mea si a tatalui lor. Suntem doi parinti fericiti, o familie implinita, iar eu ma simt perfect in rolul de mama si sotie”, ne spune Corina, evident, cu zambetul pe buze. 

MAME EXTRAORDINARE

din prima clipa

Uneori visul se implineste repede si nasterea e usoara ca un fulg.
Alteori e un drum lung si anevoios, la finalul caruia este o mama pusa greu la incercare. 

Exista o forta extraordinara in fiecare mama, pentru ca Maternitatea e putere!