Povestea ADINEI

Supravietuitoare a incendiului de la Colectiv, Adina si-a dorit sa renasca si sa devina mama, cand doar sufletul i-a ramas nears. 

1
Noaptea care a schimbat tot

30 octombrie 2015 seara în care viata Adinei Apostol a devenit un cosmar. Ceea ce ar fi trebuit să fie o iesire relaxanta cu prietenii la un concert rock s-a transformat intr-o tragedie. Incendiul din clubul bucurestean Colectiv a indoliat atunci intreaga tara: 65 de persoane au murit si 146 au fost spitalizate. Adina a fost arsa aproape pe tot corpul, a lesinat in club, dar a fost tarata de un tanar de maini si scoasa afara.

2
Sansa la supravietuire

După cateva zile de spitalizare la Elias, a fost transferata, în coma, intr-un spital din Belgia. Cand s-a trezit, primul lucru la care s-a gandit a fost: ”Cum sa fiu atat de aproape de moarte cand eu nici nu am facut inca un copil?” 
A urmat o perioada grea, ani intregi de recuperare si zeci de operatii la maini, la spate, la fata si la degete, facute in spitale din Belgia, Suedia si Romania.  

3
Visul sa devina mama

Pandemia din 2020 a impiedicat-o pe Adina sa mai calatoreasca in strainatate pentru a-si continua operatiile. Si-a dat seama ca pauza pe care o face in perioada aceasta este un bun prilej pentru a-si implini marele vis, acela de a deveni mama. A discutat cu medicul ei ginecolog, dr. Kaiss Sammouh, care a incurajat-o si a pregatit-o din punct de vedere medical, iar ulterior i-a fost alaturi pe toata perioada sarcinii si la nastere.

4
Mariuca in brate la mami

In iulie 2022, Adina a devenit mama, indeplinindu-si astfel visul cel mare. A nascut la Spitalul Regina Maria Baneasa, prin cezariana, avand alaturi o echipa de specialisti pregatita sa intervina in cazul in care ar fi aparut probleme. Medicii care au tratat-o in Belgia o atentionasera ca, din cauza istoricului ei, o eventuala anestezie generala cu intubare ar putea fi problematica. Iris Claudia Maria s-a nascut insa fara probleme, ca o adevarata invingatoare.

5
Povestea merge mai departe

Mariuca, asa cum o alinta Adina, i-a umplut mamei sufletul de bucurie. Profund impresionat de puterea de lupta a Adinei si de forta de a-si repune viata pe un fagas normal dupa tragedia traita, dr. Kaiss Sammouh, medicul care a ajutat-o sa nasca, ar vrea ca Maria sa stie, atunci cand va fi mare, ca este fiica unei eroine.   

Descopera alte povesti

MAME EXTRAORDINARE

din prima clipa

Uneori visul se împlinește repede și nașterea e ușoară ca un fulg.
Alteori e un drum lung si anevoios, la finalul căruia este o mama pusa greu la încercare. 
Exista o forta extraordinara in fiecare mama, pentru ca Maternitatea e putere!