Povestea DANIELEI

Si-a dorit mult să aiba copii. Stabilise numele primului nascut inca de cand era adolescenta. Vazuse intr-un magazin un baietel superb, foarte vorbaret, pe care il chema Matei. 

1
Dorinta sa devina mama

La 31 de ani l-a nascut pe Matei si 3 ani mai tarziu pe Radu. Visul ei sa devina mama se implinise, dar tot ce a adus cu el era complet neasteptat, strain si dureros. Nasterea naturala se transformase in cezariana de urgenta, alaptarea intr-un chin oribil si bucuria in depresie si deconectare de copil. 

2
Dorinta sa ajute alte mame

Cumva a supravietuit și a depașit momentul. Apoi, cand Radu era inca bebelus s-a alaturat echipei Regina Maria, in departamentul de comunicare, exact pentru spitalele cu maternitati ale retelei. 

Fiecare vizita in maternitate o readucea in momentele ei zero si amintirea nasterii se pastra vie in felul asta. Ii place sa fie aproape de momentul acela de inceput, de primul tipat in sala de nastere, de secunda in care se schimba tot si viata capata un alt sens. Perspectiva pe care o are azi, trecand pe langa rezerva in care a stat, dar de data asta fara sa mai poarte hainele de spital, cand merge drept si cu corpul intreg si nu o mai doare nimic, este cu totul alta.  

“Cand esti in spital si lucrezi conectat la viata reala, cam toate experientele capata o alta dimensiune. Nu prea mai ai cum sa spui ca e urgent sau important, daca nu e cu adevarat”, spune ea.      

3
Contributia

Din 2015, de cand lucreaza la Regina Maria, Daniela a strans in brate multe mame care i-au ramas in inima. Mame asemeni ei, cu copii la termen si mame cu sarcini dificile, ai caror copii au fost operati intrauterin, inainte sa se nasca. Mame care au dus o lupta lunga cu infertilitatea si mame care au nascut copii prematuri, pe care abia dupa luni de zile i-au putut lua acasa. Mame care si-au vazut visul implinit, dar dupa ce o lume intreaga s-a desirat cand au pierdut o alta sarcina. Si da, a imbratisat si mame de inger. Au ramas in legatura, au ras si au plans la fiecare pas, au gasit impreuna resurse sa mearga mai departe.

Exista o comunitate “a copiilor cu mai multe zile de nastere” si in fiecare an se reunesc sa sarbatoreasca viata, impreuna cu medicii si asistentele care au facut imposibilul posibil. Daniela le stie copiii de cand erau mici, poate in patutul de terapie sau chiar din sala de nastere si astazi ii vede ca incep sa mearga sau sunt deja la gradinita si scoala. 

4
Mamă@Regina Maria


Acesta nu este doar un proiect și o campanie. Este o munca de zi cu zi, la care Daniela a contribuit si care este dedicata mamelor. Aceasta vine in completarea performantei medicale, a tehnologiei, a dotarilor și confortului. Sunt alaturi de evolutia medicinei și a aplicatiilor. Reprezinta partea umana a brandului Regina Maria care insumeaza experienta unor oameni, asemeni Danielei, care iși unesc puterile, grija și priceperea ca sa faca bine.  

Credem ca Matei a surprins cel mai bine esenta. Intrebat, cand era mic, cu ce se ocupa parintii lui, el a raspuns: “(…) Mama mea lucreaza la Regina Maria. Nu este medic, dar face aproape bine oamenii.” 
 

MAME EXTRAORDINARE

din prima clipa

Uneori visul se implineste repede si nasterea e usoara ca un fulg.
Alteori e un drum lung si anevoios, la finalul caruia este o mama pusa greu la încercare. 

Există o forta extraordinara in fiecare mama, pentru ca Maternitatea e putere!