Povestea IOANEI

A aflat ca fetita ei are hidrotorax si primul medic care ii monitoriza sarcina i-a spus ca nu are nicio sansa si ca cel mai bine este sa faca avort. Dar mama a refuzat sa renunte la copilul ei si a luptat sa caute solutii salvatoare.  

1
O complicatie neasteptata care a zdruncinat bucuria sarcinii

Orice sarcina este unica si nu poti sti niciodata cum vor trece cele noua luni in care organismul tau se pregateste pentru a da nastere puiului de om. Experienta fiecarei mamici este deosebita, presarata cu emotii puternice, griji si temeri nebanuite si vise calde privind venirea pe lume a bebelusului. Se intampla, uneori, sa apara si complicatii nedorite, situatii limita care pun la incercare viitorii parinti. Printr-un astfel de impas a trecut si Ioana impreuna cu sotul ei in urma cu 10 ani, cand a aflat ca bebelusul lor avea hidrotorax, adica exista lichid in cutia toracica, fapt care punea in pericol viata copilului. Povestea Ioanei si a micutei sale Larissa este una cu final fericit, pentru ca mamica a aflat la timp de dr. Hadi Rahimian si experienta sa remarcabila in chirurgia morfo-fetala, inclusiv in tratamentul intrauterin pentru hidrotorax.

2
Diagnosticul de hidrotorax si recomandarea de a pleca la Viena

Vestea ca micuta ei avea hidrotorax a venit ca un soc cand Ioana era insarcinata in 27 de saptamani. Medicii i-au spus ca este vorba despre o malformatie serioasa si ca sansele de supravietuire ale bebelusilor, in astfel de cazuri, sunt sub 10%. Initial, i-au recomandat intreruperea de sarcina, apoi sa mearga la Viena pentru o interventie intrauterina. “Domnii doctori (cu experienta mai mare de 20 de ani in domeniul de diagnostic prenatal) ne-au spus ca de 15 ani nu au mai intalnit un asemenea caz, lucru care ne-a demoralizat si mai mult. Singura speranta, sa o numim asa, era sa plecam la Viena”, isi aminteste Ioana.

3
L-a intalnit pe dr. Hadi Rahimian si a incoltit speranta ca fetita va fi bine

Din fericire, mama Ioanei a aflat de pe Internet despre dr. Hadi Rahimian, care mai facuse inclusiv procedura intrauterina de care Ioana si fetita ei aveau mare nevoie. A sunat la Spitalul Baneasa din Bucuresti si a fost apoi contactata chiar de domnul doctor, care a linistit-o si i-a spus ca lucrurile nu sunt atat de sumbre cum i-au fost prezentate. Da, fetita avea hidrotorax, dar exista o solutie.

4
Interventii intrauterine si nasterea prematura a micutei Larissa

In urma evaluarii amanuntite in spital, dr. Rahimian a decis ca nu putea plasa suntul toracic, astfel incat sa dreneze lichidul din cutia toracica in lichidul amniotic. A recomanda, in schimb, realizarea mai multor proceduri intrauterine pentru drenarea acelui lichid. Si astfel, au fost realizate 4 astfel de interventii intrauterine, la o distanta de doua saptamani intre ele. Apoi, micuta a decis sa vina pe lume ceva mai devreme, la 34 de saptamani de sarcina. Nasterea prematura este frecventa in cazul procedurilor si operatiilor intrauterine.

5
Teama si dorinta de a-ti atinge fetita

Micuta Larissa a fost intubata in primele 3 zile de viata, dar a avut o evolutie uimitoare. Ioana nu se mai satura sa o priveasca, isi dorea nespus sa o atinga, insa ii era teama ca nu cumva sa o raneasca. Medicul neonatolog Mihaela Scheiner isi aminteste ca Ioana “venea la copil si indrepta mainile spre incubator, nu lipsea mainile de incubator si nu voia sa puna mana pe copil si nici pe incubator sa nu cumva sa faca rau sau sa deranjeze. Era impresionanta dorinta mamei de a atinge si totusi teama de a atinge copilul”.

6
Larisa are acum 9 ani si se bucura din plin de copilarie

Larissa a fost externata dupa 3 saptamani petrecute alaturi de medicii si asistentele din Spitalul Baneasa si este un copil sanatos. Merge la scoala, se joaca, rade si isi face prieteni. Practica sport de performanta, iar la 7 ani era campioana mondiala la karate la categoria ei de varsta. Isi aminteste cu drag de dr. Hadi Rahimian si stie ca el a salvat-o cand era mica pentru ca nu putea sa respire bine.

MAME EXTRAORDINARE

din prima clipa

Uneori visul se împlinește repede și nașterea e ușoară ca un fulg.
Alteori e un drum lung și anevoios, la finalul căruia este o mamă pusă greu la încercare. 

Există o forță extraordinară în fiecare mamă, pentru că Maternitatea e putere!