Sa invingi o tumora gigant cu ajutorul chirurgiei robotice

e putere

Viata te poate lua oricand prin surprindere. Insa, atunci cand ti se spune ca ai o tumora toracica gigant, esti de-a dreptul socata. Exact asa a simtit si Cristina, cand la 33 de ani a descoperit ca avea o tumora de 9 cm la nivelul timusului – o glanda aflata in cavitatea toracica, in spatele sternului. Cristina nu s-a lasat doborata de veste, ci a gasit curajul sa caute solutii. Asa a ajuns la Ponderas Academic Hospital, unde a fost operata cu ajutorul celui mai performant robot chirurgical din lume, daVinci Xi, si a inceput sa priveasca viata cu alti ochi..

1
Alegerea chirurgului toracic potrivit

De indata ce a primit diagnosticul de tumora mediastinala gigant, tanara in varsta de 33 de ani a inceput sa caute solutiile potrivite de tratament. A aflat, astfel, de dr. Felix Dobritoiu, chirurg toracic in Ponderas Academic Hospital, cu competente in chirurgia robotica si chirurgia toracica video-asistata VATS. In cabinet, a descoperit atat un bun profesionist, cat si un “un om calm, cu care am vorbit deschis si mi-a explicat fiecare pas”.

Dr Dobritoiu
2
Solutia chirurgicala cu toate sansele de reusita

Dupa ce a ascultat variantele chirurgicale oferite de dr. Felix Dobritoiu, Cristina a cantarit bine toate optiunile si a ales operatia cu ajutorul robotului daVinci Xi – cel mai avansat sistem chirugical existent. Isi aminteste ca i s-a parut o interventie de domeniul SF-ului, dar voia sa aiba “de la bun inceput toate sansele de reusita”.

Robot Davinci
3
Interventia robotica si extirparea tumorii toracice gigant

Operatia realizata cu ajutorul robotului daVinci a fost, intr-adevar o reusita. A durat 4 ore, iar echipa chirurgicala a reusit sa indeparteze complet si in siguranta intreaga tumora, cat si timusul, pentru a impiedica eventualele recidive. In plus, investigatiile anatomopatologice au aratat ca tumora era de natura benigna, fapt care i-a redat nu numai speranta, ci si linistea de care avea nevoie.

Sala de operatie
4
Recuperarea extrem de rapida

Intrucat operatiile robotice sunt mai putin invazive, pacienta a avut parte de o recuperare rapida, cu dureri minime si cicatrici aproape inexistente. A stat 24 de ore la ATI, iar din a doua zi dupa interventie mergea fara sustinere, radea si manca normal. La o saptamana, incepuse deja sa-si reia activitatile obisnuite, iar la o luna si-a reluat chiar si activitatile de gradinarit. Spune plina de incredere si recunostinta ca este nemaipomenit ca “si in Romania putem beneficia de metodele inovatoare chirurgicale, fara a bate drumul peste hotare”.

Recuperare rapida
5
O noua perspectiva asupra vietii

Cristina se simte acum mai puternica si mult mai constienta de lucrurile care conteaza cu adevarat. Spune ca intreaga experienta i-a aratat cat de aproape a fost de “prapastie”, dar si “cat de mult trebuie sa pretuiesti viata”.

O noua perspectiva

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.