Sa depasesti orice obstacol pentru a face gimnastica de performanta

Gimnasta de performanta, antrenamente intense, o saritura nefericita care i-ar fi putut curma visul. Asa incepe povestea Mirunei, gimnasta care s-a accidentat la genunchi in drum spre Olimpiada.

1
Totul a inceput cu o saritura

Accidentul a fost cel mai greu obstacol din viata ei. Era la Centrul Olimpic de Gimnastica de la Deva si isi menaja celalalt genunchi la care avusese o intindere. In timpul unui antrenament insa a cazut si si-a sucit genunchiul.

Pas 1
2
Investigatii alaturi de cea mai buna echipa

Miruna a fost initial tratata la Viena, unde desi medicii i-au spus ca va depasi accidentarea, durerile continuau sa apara. A venit apoi la Ponderas Academic Hospital unde medicii i-au facut investigatii imagistice detaliate. Si-au dat seama ca Miruna si-a folosit genunchiul fortat si ca, daca nu va fi operata, nu va mai putea face gimnastica niciodata.

Pas 2
3
Diagnostic: ligamentul incrucisat anterior rupt

Ce inseamna aceasta leziune: ligamentul nu se mai reface, trebuie reconstruit. Cariera Mirunei s-ar fi putut termina foarte usor aici. Dar a avut alaturi o echipa de medici care au luptat impreuna cu ea.

Pas 3
4
Interventia de la care a repornit drumul catre Olimpiada

Miruna avea nevoie de o operatie complexa. Initial, medicul ortoped Vlad Predescu a recoltat tendoanele, le-a impletit si a creat “un siret”. Apoi a intervenit artroscopic, a construit doua tunele osoase, prin care a introdus noul ligament, pe care l-a fixat cu suruburi. Miruna a facut primii pasi inca din a doua zi dupa operatie

Pas 4
5
Recuperarea si revenirea pe saltea

A urmat recuperarea, alaturi de o echipa multidisciplinara. Sedinte riguroase de kinetoterapie si fizioterapie. Acum, Miruna este gata de antrenamente. Olimpiada e mai aproape ca niciodata, iar proba ei preferata este barna. Noi stim ca Miruna este deja o invingatoare.

Pas 5

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.