Sa invingi cancerul si sa-ti pastrezi piciorul

e putere

Cand esti tanar si plin de energie crezi ca nimic nu te poate opri, cu atat mai putin o banala durere de genunchi. Insa, in cazul Nicoletei, exact asa s-a intamplat. La 36 de ani, viata ei a fost pusa pe pauza dupa ce a descoperit ca durerea de genunchi aparent neimportanta, care nu-i dadea pace, ascundea de fapt una dintre cele mai agresive forme de cancer osos. A ajuns, insa, la dr. Vlad Predescu, coordonatorul Centrului de Excelenta in Chirurgia Ortopedica din Ponderas Academic Hospital, care i-a salvat piciorul de la amputatie si i-a redat bucuria de a merge.

1
De la o simpla durere de genunchi la un cancer agresiv

Totul a inceput cu o simpla durere la genunchiul drept. Nicoleta credea ca se lovise de marginea patului si nu i-a dat prea multa importanta. Durerea a devenit, insa, tot mai intensa, iar calmantele nu ii mai ofereau nicio alinare. In numai 2 saptamani, Nicoleta nu mai putea sa calce in piciorul drept si a decis sa mearga la medic. Dupa mai multe investigatii a aflat ca sursa durerii era o tumora osoasa agresiva.

De la durere la cancer
2
Frica de amputatie si gasirea medicului ortoped potrivit

Desi nu a inteles de la bun inceput ce i se intampla, Nicoleta a ales sa nu-si puna prea multe intrebari si sa actioneze. L-a gasit pe dr. Vlad Predescu, chirurg cu experienta importanta in protezarea articulara, a facut o biopsie, iar diagnosticul de osteosarcom a fost confirmat. Se gandea numai la amputatie si la tot ce urma sa vina, insa, medicul ortoped a asigurat-o ca ii va salva piciorul. I-a explicat ca amputatia nu mai este de mult timp solutia pentru osteosarcom, ca medicina a evoluat si ca exista solutii.

Medicul potrivit
3
Curele de chimioterapie neoadjuvanta

Nicoleta a facut o noua alegere, si anume aceea de a avea incredere in dr. Vlad Predescu. A mers pe mana lui si a urmat intocmai recomandarile. A inceput imediat tratamentul chimioterapic, esential in reducerea dimensiunii tumorii, in scaderea reactiei inflamatorii si a riscului de metastaze. Curele de chimioterapie dinainte de realizarea interventiei chirurgicale ajuta chirurgul ortoped sa efectueze o operatie mai putin extinsa pentru a elimina cancerul.

curele de chimio
4
Interventia chirurgicala complexa, care i-a salvat piciorul

Organismul Nicoletei a raspuns favorabil la chimioterapie, iar la o distanta de aproximativ 3 luni dr. Vlad Predescu si echipa sa au efectuat interventia chirurgicala salvatoare. Operatia a fost una complexa si a presupus 2 etape: eliminarea radicala a femurului distal si inlocuirea acestuia cu o proteza tumorala.

Interventie chirurgicala complexa
5
Recuperearea si bucuria de a merge mai departe

Imediat dupa interventia chirurgicala, Nicoleta a inceput recuperarea. A avut nevoie de terapie fizica, o noua runda de chimioterapie, dar si controale medicale regulate, pentru monitorizarea evolutiei. La 6 saptamani de la operatie, Nicoleta reusea deja sa flexeze genunchiul la 100 de grade si sa mearga liber, fara baston. “Sunt bine, pot sa merg, e tot ce conteaza!”, marturiseste increzatoare Nicoleta.

Recuperarea

MEDICINĂ EXTRAORDINARĂ

în România

Suntem aici pentru a dezvolta infrastructura modernă și complexă ce arată respect și grijă pentru pacient. Ne clădim viitorul prin educație pentru generațiile de asistenți medicali care să aleagă să rămână în România și investim în formarea celor mai valoroși medici cărora le punem la dispoziție tehnologia viitorului.

Am investit aproape 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România și am tratat până acum peste 5 milioane de pacienți, în cele mai moderne și sigure condiții. Medicina extraordinară este posibilă și în România.

Curajul pacienților noștri și medicina extraordinară au puterea de a face față oricărui diagnostic.