Totul a inceput cu o saritura

Accidentul a fost cel mai greu obstacol din viata ei. Era la Centrul Olimpic de Gimnastica de la Deva si isi menaja celalalt genunchi la care avusese o intindere. In timpul unui antrenament insa a cazut si si-a sucit genunchiul.

Investigatii alaturi de cea mai buna echipa

Miruna a fost initial tratata la Viena, unde desi medicii i-au spus ca va depasi accidentarea, durerile continuau sa apara. A venit apoi la Ponderas Academic Hospital unde medicii i-au facut investigatii imagistice detaliate. Si-au dat seama ca Miruna si-a folosit genunchiul fortat si ca, daca nu va fi operata, nu va mai putea face gimnastica niciodata.

Diagnostic: ligamentul incrucisat anterior rupt

Ce inseamna aceasta leziune: ligamentul nu se mai reface, trebuie reconstruit. Cariera Mirunei s-ar fi putut termina foarte usor aici. Dar a avut alaturi o echipa de medici care au luptat impreuna cu ea.

Interventia de la care a repornit drumul catre Olimpiada

Miruna avea nevoie de o operatie complexa. Initial, medicul ortoped Vlad Predescu a recoltat tendoanele, le-a impletit si a creat “un siret”. Apoi a intervenit artroscopic, a construit doua tunele osoase, prin care a introdus noul ligament, pe care l-a fixat cu suruburi. Miruna a facut primii pasi inca din a doua zi dupa operatie.

Recuperarea si revenirea pe saltea

A urmat recuperarea, alaturi de o echipa multidisciplinara. Sedinte riguroase de kinetoterapie si fizioterapie. Acum, Miruna este gata de antrenamente. Olimpiada e mai aproape ca niciodata, iar proba ei preferata este barna. Noi stim ca Miruna este deja o invingatoare.