Chirurgie orală

Solicită programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord să fiu contactat/ă de către Rețeaua de sănătate Regina Maria Dental Clinics în legătură cu serviciile medicale solicitate.

Acest site este protejat de reCAPTCHA și completând formularul de mai sus te supui Termenilor si conditiilor.

În Regina Maria Dental Clinics ești pe mâini bune

Extracția molarilor de minte

 

De cele mai multe ori, măselele de minte au o poziţionare incorectă ce nu le permite să erupă în totalitate sau, dacă rămân parţial acoperite de gingie, se pot caria şi da dureri îngrozitoare. Molarii de minte incluși apar atunci când spaţiul, de care are nevoie pentru a erupe în mod normal, se micşorează şi erupţia este împiedicată de gingii, os sau alt dinte. Astfel, o măsea de minte poate fi extrasă chiar dacă nu este afectată de carie pentru că, în cazurile unde nu există spaţiu suficient pe arcadă, aceasta va exercita presiuni asupra altor dinți și va determina modificări de poziţie. Realizată la timp, extracţia molarului de minte previne infecţii, dureri şi chisturi, ce pot duce la distrugerea osului, la expansiunea maxilarelor şi la dislocarea dinţilor vecini.

Extracţii dentare atraumatice

 

Extracţia dentară atraumatică este o procedură chirurgicală prin care se  îndepărtează din alveolă un dinte bolnav, care nu mai poate fi salvat prin alte mijloace.
Este o procedură rapidă, dar, mai ales, sigură pentru că afectează cel mai puţin gingia şi osul alveolar (resorbţia osoasă este minimă), protejându-l de traumatism sau complicaţii, asigurând astfel succesul unui viitor implant dentar.

Extracția dentară chirurgicală presupune incizia gingiei, iar în unele cazuri este necesară și secționarea și îndepărtarea unei bucăți de os pentru a avea acces la dinte. Extracția prin chirurgie dentară poate fi considerată și o abordare mai prudentă de a îndepărta un dinte care impune complicații.
 

Adiția osoasă

 

Adiția de os (sau augmentarea osoasă) este o procedură chirurgicală utilizată pentru a crește volumul osos dintr-o zonă din care au fost realizate extracții dentare cu mult timp în urmă. De obicei, această procedură este efectuată înainte de inserarea unui implant dentar, pentru a oferi suficientă masă osoasă pentru a susține implantul dentar și a reda o dantură funcțională și estetică.
În cazul unei astfel de intervenții există posibilitatea recoltării de țesut osos din alte zone ale cavității orale. Aceasta este o opțiune considerată foarte eficientă, având o rată de succes foarte mare. De asemenea, ți se poate prezenta opțiunea folosirii țesutului osos animal, ori artificial, realizat dintr-un material sintetic special creat pentru domeniul medicinei.

Sinus lift

 

Operația de sinus lift, ca procedură de chirurgie dentară, presupune o adiție osoasă mai specială, realizată în maxilar, în zona molarilor și a premolarilor. Osul este adăugat între maxilar și sinusurile maxilare, care se află de o parte și de alta a nasului. Pentru a face loc noului os, membrana sinusului este mutată mai sus.  Implanturile dentare nu pot fi inserate în sinus, și de aceea, această procedură vizează refecerea volumului osos în această regiune. Intervenția de sinus lift se realizează atunci când înălțimea osului nu permite inserarea unui implant dentar mai lung pentru o ancorare mai bună.  

#pacienții ne recomandă

Laura Manea

"Problema cu care mă confruntam era pierderea dinților. La prima consultație mi s-a făcut o evaluare, unde s-a decis că am nevoie de extracții și implanturi dentare. Interacțiunea cu echipa a fost excelentă, din toate punctele de vedere: profesionalism, uman, relațional, social. M-am simțit bine din prima clipă când am intrat în contact cu echipa. Nu am avut dureri în timpul intervenției chirurgicale și nici după. M-am simțit și mă simt minunat. Viața mea s-a schimbat în bine și urmează în foarte bine. Gradul de satisfacție – la cel mai înalt nivel de comparație – SUPERLATIV! Recomand cu siguranță clinicile pentru amabilitate, profesionalism desăvârșit, rezultate minunate pentru pacient, transparență și explicații clare."

Monica Wojcicki

"Sunt foarte mulțumită de modul în care am fost tratată. Am avut probleme dentare care au necesitat extracții și inserare de implanturi. Alte proceduri de care am beneficiat în cadrul clinicilor au fost: radiografii și tratamente pe canal. A fost o experiență foarte bună, am fost tratată cu mult profesionalism și rezultatele sunt foarte bune. Viața mea este cu mult îmbunătățită. Recomand clinicile pentru profesionalism, amabilitate, ambient plăcut și siguranța pe care o oferă."

Iacob Gheorghe

"M-a încântat ideea că se poate face totul într-o singură zi, să se scoată toți dinții și să se pună implanturile dentare. Efectiv s-a făcut extracție totală, s-a făcut adiție osoasă, lifting de sinus, în aceeași intervenție, după care a fost o perioadă de pauză de câteva ore și am venit pe seară să-mi se monteze dinții provizorii. Cu certitudine aș recomanda clinica și la mulți alții, am și făcut-o, de altfel, iar motivul care mie mi-a plăcut foarte mult aici și pe care l-am urât la alți doctori, este punctualitatea. Viața mea, după tratamente, s-a schimbat în bine.  Sunt foarte mulțumit. Mi-a plăcut foarte mult gradul de curățenie, disciplină, modul cum ești tratat. Voi mi-ați acordat respect, iar respectul meu este să țin cont de anumite indicații."

Cristina Mocanu

"La prima consultație am aflat că am nevoie de un implant dentar și o coroană dentară. Aici am fost tratată corespunzător, problema mea a fost rezolvată în totalitate. Interacțiunea cu echipa s-a desfășurat în cele mai bune condiții, începând de la serviciile de recepție, până la serviciile prestate de medici. De-a lungul purtării aparatului dentar a fost nevoie de activări, extracția măselelor de minte, inserarea implantului, augumentare osoasă, tratamente de canal cu pivoți de sticlă. Recomand aceste clinici, motivul ar fi profesionalismul și experiența medicilor." 

Roxana Mohorea

"M-am bucurat că am putut beneficia de toate tratamentele într-un singur loc, care îți conferă siguranță, confort și sănătate orală reală. Întreg personalul și medicii cu care am interacționat au demonstrat profesionalism și operativitate. Aici am beneficiat de consultație și radiografie, igienizare profesională, obturații, tratamente de estetică dentară și parodontale, dar și de extracția molarilor de minte. Experiența mea aici a fost și este pe măsura așteptărilor. Serviciile sunt într-adevăr de înaltă calitate."

Anda Constantinescu

"Am avut probleme mai serioase: parodontoză, extracții, canini incluși. Nu aveam încredere în alte clinici, dar aici pot spune că este o clinică de nota 10. Am beneficiat până acum de tratament pentru parodontoză, carii rezolvate, retratament de canal și coroniță. În urma tratamentelor mă simt foarte bine. Recomand aceste clinici pentru profesionalism."
 

Care sunt pașii pentru inserarea unui implant dentar?

Prețuri

  1. Extractie molar de minte erupt complet

    620 Lei
  2. Extractie rest radicular

    220 Lei
  3. Extractie mono/pluriradicular

    365 Lei
  4. Sinus lift extern (nu include biomaterialele)

    4400 Lei
  5. Sinus lift intern (nu include biomaterialele)

    2800 Lei

De ce să ne alegi pe noi?

+170

Medici

13

Orașe 

14

Ani de experiență

+100.000

Pacienți tratați cu succes

159

Cabinete dentare

Întrebări frecvente

Cele mai comune proceduri de chirurgie orală includ extracțiile dentare, intervențiile pentru inserarea implanturilor dentare, tratamentul chirurgical al bolilor gengivale și procedurile pentru reconstrucția osoasă.

Durerea asociată cu procedurile de chirurgie orală poate varia în funcție de tipul procedurii și de sensibilitatea fiecărei persoane. Însă, medicul stomatolog efectuează aceste intervenți administrând, de fiecare dată, anestezie locală pentru a reduce durerea și a asigura confortul pacientului pe durata procedurii. În cazurile mai complexe, se poate adăuga și sedarea conștientă, realizată doar cu ajutorul unui medic specialist ATI, având rolul de al relaxa pe pacient și a-i  elimina anxietatea în timpul intervenției. 

Riscurile asociate cu chirurgia orală pot include umflături, sângerări excesive, infecții și senzații de disconfort. Este important să discuți cu medicul stomatolog despre orice tip de procedură planificată, precum și despre riscurile și beneficiile acesteia.

Perioada de recuperare după o intervenție de chirurgie orală variază în funcție de tipul de intervenție și de complexitatea acesteia. În general, durata de recuperare poate varia de câteva zile până la câteva săptămâni. Pentru a gestiona durerea după intervenția chirurgicală orală, pot fi luate în considerare următoarele măsuri: administrarea unui antiinflamator recomandat de medicul stomatolog, aplicarea de comprese reci, cu gheață și respectarea indicațiilor de îngrijire post-operatorie oferite de medic.

După o intervenție de chirurgie orală, este important să ții cont de următoarele recomandări:

  1. Respectă indicațiile medicului și urmează cu strictețe programul de administrare a medicamentelor prescrise;
  2. Evită activitățile care pot exercita presiune asupra zonei intervenției, cum ar fi suptul prin pai a unei băuturi sau fumatul;
  3. Consumă alimente moi și evită alimentele tari;
  4. Evită consumul de băuturi alcoolice și clătirea gurii în primele zile după realizarea intervenției.