1
Un șir lung de diete fără succes

Răzvan a ținut-o din dietă în dietă până la vârstă de 30 de ani, când a cunoscut o nutriționistă care i-a promis că îl va ajuta să slăbească. Și s-a ținut de cuvânt. După șase luni, prin dieta stabilită de aceasta și cu un program de exerciții alcătuit de un antrenor, Răzvan era mai suplu cu 50 de kilograme, ajungând la 93 kg. Însă, după o perioadă în care a făcut excese alimentare și a renunțat la sport, a recidivat: 131 kg.

2
Obezitatea, o boală greu de controlat

Obezitatea este rezultatul unor excese repetate. Iar dintre toate formele de obezitate, cea abdominală este și cea mai periculoasă, deoarece produce modificări metabolice. Dincolo de impactul fizic, obezitatea este și o suferință psihică, pentru că este asemenea unui stigmat, asemenea unei haine incomode pe care n-o poți scoate atunci când obosești să fii judecat de ceilalți. Pentru a scapa de obezitate, ai nevoie de ajutor. „Pacienții care ajung la noi sunt persoane care au nevoie de ajutorul conferit de operație. Ea completează voința pacientului și face în organism modificările de care acesta are nevoie”, explică dr. Ionuț Hutopila, chirurg de Excelență în Chirurgia Obezității.

3
Cum îmblânzește Gastric Sleeve foamea și poftele

Gastric Sleeve se realizează prin tăierea unei porțiuni din stomac care conține niște celule ce secretă hormonul numit grelină, cu efect de stimulare a apetitului alimentar. „Operația minimizează acele simțuri care, deși sunt normale, devin o problemă când nu pot fi controlate. Prin operație, o să fie schimbată intensitatea foamei și apetența pentru unele dintre gusturi – mai ales pentru dulce la unii pacienți. Toate aceste schimbări îl vor ajuta pe pacient să mănânce mai puțin și mai controlat. De aceea, nu poți să compari o persoană care a făcut tratament chirurgical cu o persoană care ține o dietă și este singură, cu simțurile ei”, explică dr. Hutopila. Cum l-a ajutat pe Răzvan operația? „Operația mi-a pus un lacăt pe interior care îmi ține sub control impulsul de a mânca și poftele. Clar este cel mai bun ajutor pe care îl poți primi pentru a scapa de kilograme! Acum mănânc într-o zi cam cât gustam înainte să mă așez la masă atunci când nu eram operat.”

4
Gastric Sleeve tratează și afecțiunile asociate

Obezitatea instalată de mulți ani aduce multe daune: o presiune constantă asupra sistemului cardiovascular și schimbări majore la nivelul metabolismului glucido-lipidic. „Orice persoană cu obezitate poate constata cum, la cinci ani după ce a pus kilogramele, devine hipertensivă”, spune medicul chirurg. Din fericire, lucrurile au evoluat bine în cazul lui Răzvan și operația a făcut reversibile mai multe dintre afecțiunile cu care se confrunta: hipertensiunea arterială, sindromul de apnee în somn, prediabetul, dislipidemiile, sindromul de reflux gastroesofagian și altele.

5
Viața după obezitate

La aproape un an de la operație și cu 50 de kilograme în minus, Răzvan se simte excelent la cele 75 kg pe care le are. Dar mărturisește deschis că fantoma omului obez care a fost îl mai urmărește și simte nevoia să se cântărească zilnic. „După operație, au fost unele schimbări, dar nimic insuportabil. Nu m-am simțit slăbit sau obosit, dimpotrivă, cred că am fost mai energic decât înainte de operație. La o luna după Gastric Sleeve, am fost în vacanță și am mers zilnic mult pe jos”, spune prezentatorul radio. Știe însă, că de-abia după un an de la operație, lucrurile se vor stabiliza și se vor vedea clar toate efectele produse de intervenția bariatrică asupra organismului său. Între timp, aleargă o dată la două zile în jur de 10 km și și-a reluat exercițiile de forță. În rest, se bucură de fiecare zi așa cum vine, fără prea mari planuri.

Răzvan a fost operat în Ponderas Academic Hospital

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din Europa cu nouă acreditări internaționale. Oferim o gamă largă de servicii medicale: de la ambulator, imagistică, tratament medical și chirurgical, spitalizare și camera de garda, atât pentru adulți, cât și pentru copii. 
Folosim cele mai moderne tehnologii chirurgicale și ne mândrim cu recunoașterea internațională acordată de SRC pentru primul centru de excelență în chirurgia robotică din România. Cei 8 chirurgi acreditați robotic fac echipa cu robotul daVinci Xi, de peste 5 ani în tratamentul celor mai complexe patologii.

Medicina extraordinară

îți dă superputeri

Zi de zi, la Regina Maria, oamenii descoperă că pot face lucruri extraordinare pentru sănătatea lor și a celor dragi. Pot afla totul despre propriul corp, pot învinge cel mai greu diagnostic.

Medicină de excelență și tehnologia de ultimă generație te pot ajuta și pe ține să descoperi superputeri pe care nu știai că le ai.