1
Alegerea chirurgului toracic potrivit

De îndată ce a primit diagnosticul de tumoră mediastinala gigant, tânăra în vârstă de 33 de ani a început să caute soluțiile potrivite de tratament. A aflat, astfel, de dr. Felix Dobritoiu, chirurg toracic în Ponderas Academic Hospital, cu competențe în chirurgia robotică și chirurgia toracică video-asistată VATS. În cabinet, a descoperit atât un bun profesionist, cât și un "un om calm, cu care am vorbit deschis și mi-a explicat fiecare pas".

2
Soluția chirurgicală cu toate șansele de reușită

După ce a ascultat variantele chirurgicale oferite de dr. Felix Dobrițoiu, Cristina a cântărit bine toate opțiunile și a ales operația cu ajutorul robotului daVinci Xi – cel mai avansat sistem chirugical existent. Își amintește că i s-a părut o intervenție de domeniul SF-ului, dar voia să aibă “de la bun început toate șansele de reușită”.

3
Intervenția robotică și extirparea tumorii toracice gigant

Operația realizată cu ajutorul robotului daVinci a fost, într-adevăr o reușită. A durat 4 ore, iar echipa chirurgicală a reușit să îndepărteze complet și în siguranță întreagă tumoră, cât și timusul, pentru a împiedică eventualele recidive. În plus, investigațiile anatomopatologice au arătat că tumoră era de natură benignă, fapt care i-a redat nu numai speranța, ci și liniștea de care avea nevoie.

4
Recuperarea extrem de rapidă

Întrucât operațiile robotice sunt mai puțin invazive, pacienta a avut parte de o recuperare rapidă, cu dureri minime și cicatrici aproape inexistente. A stat 24 de ore la ATI, iar din a doua zi după intervenție mergea fără susținere, râdea și mânca normal. La o săptămână, începuse deja să-și reia activitățile obișnuite, iar la o lună și-a reluat chiar și activitățile de grădinărit. Spune plină de încredere și recunoștință că este nemaipomenit că “și in România putem beneficia de metodele inovatoare chirurgicale, fără a bate drumul peste hotare”.

5
O nouă perspectiva asupra vieții

Cristina se simte acum mai puternică și mult mai conștientă de lucrurile care contează cu adevărat. Spune că întreaga experiență i-a arătat cât de aproape a fost de “prăpastie”, dar și “cât de mult trebuie să prețuiești viața”.

Cristina s-a tratat la Ponderas Academic Hospital

Ponderas Academic Hospital este singurul spital privat din Europa cu nouă acreditări internaționale. Oferim o gama largă de servicii medicale: de la ambulator, imagistică, tratament medical și chirurgical, spitalizare și camera de gardă, atât pentru adulți, cât și pentru copii. 
Folosim cele mai moderne tehnologii chirurgicale și ne mândrim cu recunoașterea internațională acordată de SRC pentru primul centru de excelență în chirurgia robotică din România. Cei 8 chirurgi acreditați robotic fac echipă cu robotul daVinci Xi, de peste 5 ani în tratamentul celor mai complexe patologii.

Medicina extraordinară

îți dă superputeri

Zi de zi, la Regina Maria, oamenii descoperă că pot face lucruri extraordinare pentru sănătatea lor și a celor dragi. Pot află totul despre propriul corp, pot învinge cel mai greu diagnostic.

Medicină de excelență și tehnologia de ultimă generație te pot ajută și pe ține să descoperi superputeri pe care nu știai că le ai.