1
Seara care i-a schimbat viața

30 octombrie 2015 – în seara acelei zile, viața Adinei Apostol a luat o întorsătură ireversibilă. Ceea ce ar fi trebuit să fie o ieșire relaxantă cu prietenii la un concert rock s-a transformat într-o tragedie. Incendiul din clubul bucureștean Colectiv a îndoliat atunci întreagă țară: 65 de persoane au murit și 146 au fost spitalizate. Adina a leșinat în club, dar a fost târâtă de un tânăr de mâini și scoasă afară. A fost arsă pe aproape tot corpul.

2
Șansa la supraviețuire

După câteva zile de spitalizare la Spitalul Elias, Adina a fost transferată, în comă fiind, într-un spital din Belgia. Când s-a trezit, primul lucru la care s-a gândit a fost: „Cum să fiu atât de aproape de moarte când eu nici nu am făcut încă un copil?”. A urmat o perioadă foarte grea: ani întregi de recuperare și zeci de operații la mâini, la spate, la față și la degete, făcute în spitale din Belgia, Suedia și din România.  

3
Visul de a deveni mamă

Pandemia care a început în 2020 a împiedicat-o să mai călătorească peste graniță pentru a-și continua operațiile. Însă Adina știa deja cum e să te agăți de orice șansă pentru a obține maximul de la viață. Așa că a transformat această perioadă de pauză într-un bun prilej pentru a-și împlini marele vis, acela de a deveni mamă. A discutat cu medicul ei ginecolog, dr. Kaiss Sammouh, care a încurajat-o și a pregătit-o din punct de vedere medical, iar ulterior i-a fost alături pe toată perioada sarcinii și la naștere.

4
Iris Claudia Maria, numele celui mai frumos vis împlinit

În iulie 2022, Adina a devenit mamă, îndeplinindu-și astfel visul cel mare. A născut la Spitalul Regina Maria Băneasa, prin cezariană, având alături o echipa de specialiști pregătită să intervină în cazul în care ar fi apărut probleme. Medicii care au tratat-o în Belgia o atentionasera că, din cauza istoricului ei, o eventuală anestezie generală cu intubare ar putea crea probleme. Iris Claudia Maria s-a născut însă fără probleme, că o adevărată fiica de supraviețuitoare în lupta cu viața.

5
O mamă care, asemenea păsării Phoenix, a renăscut „din propria cenușă”

Ceea ce a trăit Adina în acea noapte fatidică nu poate fi uitat, rămânând definitiv înscris pe corpul ei. Și, cu toate acestea, când a luat-o în brațe prima dată pe fiica ei, Adina a simțit, odată cu toată bucuria care a inundat-o, că renaște „din propria cenușă” – primise cu adevărat șansă unei noi vieți, o viață de mamă. Profund impresionat de puterea de luptă a Adinei și de forța de a-și repune viața pe un făgaș normal după tragedia trăită, dr. Kaiss Sammouh, medicul care a ajutat-o să nască, ar vrea ca Maria să știe, atunci când va fi mare, că este fiica unei eroine.   

Adina a născut în maternitatea Băneasa

De 27 de ani medicii noștri fac performanță medicală pentru sănătatea femeii și a copilului și au deschis noi orizonturi pentru salvarea sarcinilor cu risc și a nou-născuților prematur. Peste 50.000 de femei au devenit mame în maternitățile Regina Maria, în cele mai moderne și sigure condiții.

Medicina extraordinară

îți dă superputeri

Zi de zi, la Regina Maria, oamenii descoperă că pot face lucruri extraordinare pentru sănătatea lor și a celor dragi. Pot afla totul despre propriul corp, pot învinge cel mai greu diagnostic.

Medicina de excelență și tehnologia de ultimă generație te pot ajuta și pe ține să descoperi superputeri pe care nu știai că le ai.