Safe Classroom

Pachetul gratuit de teste antigen pentru screening COVID-19

Pachetul se adreseaza scolilor de stat

Oferim pachetul gratuit in toate judetele tarii

Dedicat scolilor care nu au acces la teste de screening

Pentru ca ne dorim sa ajutam cat mai multe scoli sa isi desfasoare cursurile in siguranta, limitam cererile la 5 pachete pentru fiecare institutie.

Intrebari frecvente

Testele rapide bazate pe detectia de antigen identifica prezenta proteinelor coronavirusului (antigene virale) in probe de secretie recoltate de la pacienti. Acestea sunt teste de screening, iar fiecare rezultat pozitiv trebuie confirmat printr-un test RT-PCR.

Testarea cu teste antigen rapide este recomandata in urmatoarele cazuri:

  • Elevilor simptomatici a caror simptomatologie de boala debuteaza in timpul orelor de curs;
  • Colegilor cazurilor confirmate din unitatea de invatamant (inclusiv celor asimptomatici), imediat dupa confirmarea primului caz;
  • Cadrelor didactice si altor angajati ai unitatii scolare, simptomatici, a caror simptomatologie de boala debuteaza in timpul orelor de curs, precum si contactilor persoanelor confirmate pozitiv (cadre didactice din cancelarie sau alt personal angajat al institutiei cu care acesta a stat in apropiere, la mai putin de 2 m, fara masca, cel putin 15 min).

Pentru realizarea testelor rapide, este necesara recoltarea unui exsudat nazal. Se vor urmari indicatiile producatorului, urmand pasii recomandati in prospect.

Pentru realizarea unui test rapid, sunt necesare aproximativ 15 minute.

Testele rapide antigen sunt teste de screening si nu se folosesc pentru a pune un diagnostic. Testele au o sensibilitate de 96,52% si specificitate de 99,68% si pot ridica o suspiciune. Un rezultat pozitiv trebuie confirmat prin realizarea unui test RT-PCR in laborator.

Conform protocolului elaborat de Ministerul Sanatatii, toate testele rapide efectuate in cabinetul medical scolar de la nivelul unitatii de invatamant vor fi raportate catre DSP, in vederea inregistrarii lor in Coronaforms.

Recomandam ca fiecare rezultat pozitiv sa fie confirmat printr-un test RT-PCR realizat in laborator. Pana la realizarea testului PCR, recomandam izolarea cazului suspect de ceilalti elevi.

Directorii scolilor de stat din intreaga tara pot aplica, prin completarea formularului de pe aceasta pagina, pentru a primi testele rapide antigen.