Acum e mult mai simplu sa te vaccinezi

PASUL 1
Te programezi si confirmi o zi si un interval orar

Pentru a te programa pentru administrare vaccin, poti completa formularul alaturat, iti poti alege locatia unde doresti sa te vaccinezi, iar un consultat REGINA MARIA te va contacta, sau poti suna in call center la 021 9268. Cu cat faci programarea mai rapid, cu atat ai sanse mai mari sa prinzi vaccinul in stoc, atat pentru tine, cat si pentru cei apropiati.

PASUL 2
Poti accesa consultatia online de acasa, fara sa te deplasezi in clinica

Pentru consulatii medicale online te poti programa in Clinica Virtuala aici fara a fi necesar sa te deplasezi in clinica. Pentru a te vaccina ai nevoie de consult medical si de verdictului pozitiv al medicului.

Administrare vaccin Vaxigrip
143 Lei

 

 

 

 

Include:

 

Administrarea vaccin gripal, tetravalent, injectabil VAXIGRIP.

 

Pacientul trebuie sa detina o recomandare medicala valabila 6 luni de la un medic (fie din cadrul REGINA MARIA, fie din afara retelei). 

 

 

Consultul medical nu este inclus in acest cost.

Administrare vaccin Influvac Tetra
139 Lei

 

 

 

Include:

 

Administrarea vaccin gripal, tetravalent, injectabil VAXIGRIP.

 

Pacientul trebuie sa detina o recomandare medicala valabila 6 luni de la un medic (fie din cadrul REGINA MARIA, fie din afara retelei). 

 

Consultul medical nu este inclus in acest cost.

 

 

 

Administrare vaccin Vaxigrip
143 Lei

Include:

Administrarea vaccin gripal, tetravalent, injectabil VAXIGRIP.  

Pacientul trebuie sa detina o recomandare medicala valabila 6 luni de la un medic (fie din cadrul REGINA MARIA, fie din afara retelei). 

Consultul medical nu este inclus in acest cost. 

 

Administrare vaccin Influvac Tetra
139Lei

Include:

Administrarea vaccin gripal, tetravalent, injectabil VAXIGRIP.

Pacientul trebuie sa detina o recomandare medicala valabila 6 luni de la un medic (fie din cadrul REGINA MARIA, fie din afara retelei).

Consultul medical nu este inclus in acest cost.

Administrare vaccin Fluenz
285 Lei

Include:

Administrare vaccin gripal, tetravalent, cu administrare nazala.

Vaccinul este recomandat grupei de varsta 2-17 ani si se administreaza doar in cadrul unui consult in care se constata ca pacientul este apt pentru vaccinare.

Consultul de pediatrie nu este inclus in acest cost.

Gripa nu este o simpla raceala!

Intrebari frecvente

COVID-19 versus gripa

In cazul in care ai fost depistat pozitiv cu virusul COVID 19 sau esti suspect, vaccinarea antigripala ar trebui amanata, chiar daca esti asimptomatic/a. Nu exista studii cu privire la interdictia de vaccinare antigripala, in cazul in ai COVID 19 sau esti suspect, dar pentru a evita expunerea personalului medical si al altor pacienti, este indicat sa te vaccinezi dupa perioada de izolare.

Nu exista dovezi/studii precum ca vaccinarea antigripala creste riscul de a te imbolnavi cu virusul COVID-19.

Vaccinul gripal nu actioneaza impotriva virusului SARS COV-2. Vaccinul gripal, administrat in fiecare an, este cea mai eficienta metoda de protectie impotriva virusurilor gripale.Pentru urmatorul sezon gripal, 2023-2024 vaccinarea va fi foarte importanta pentru a evita co-infectia.

Nu, o infectie anterioara cu COVID-19 sau gripa suspectata sau confirmata nu protejeaza de viitoarele infectii gripale. Virusurile gripale sunt in continua schimbare, iar continutul vaccinului gripal este revizuit in fiecare an si, uneori, este actualizat pentru a tine pasul cu modificarile virusurilor gripale, din acest motiv, este indicat sa te vaccinezi in fiecare an.

Vaccinarea ar trebui amanata pentru persoanele suspectate sau confirmate de COVID-19, indiferent daca au simptome sau sunt asimptomatici, in perioada in care era recomandat sa stea in izolare.

In acest moment, nu exista contraindicatii, dar este indicat ca vizitele de vaccinare pentru persoanelor cu COVID-19 sau suspecte sa fie amanate pentru a evita expunerea personalului medical si a altor pacienti. In acest an, vaccinarea antigripala va fi foarte importanta pentru a reduce gripa, deoarece poate contribui la reducerea impactului general al bolilor respiratorii asupra populatiei.

Vaccinul gripal poate fi administrat la orice interval fata de vaccinul impotriva COVID-19..
Vaccinurile împotriva COVID-19 autorizate in Romania pot fi administrate concomitent sau la orice interval de timp cu vaccinurile gripale (sau alte vaccinuri) care detin autorizatie de punere pe
piata în România. (Instructiunea MS nr. 236/09.09.2021, aprobata prin HG 1031/2020)

Despre vaccinul gripal

Vaxi grip Tetra (injectabil) – se administreaza copiilor incepand de la 6 luni si adultilor (disponibil si in REGINA MARIA).

Influ vac Tetra (injectabil) – se administreaza copiilor incepand de la 3 ani si adultilor.

Flu enz Tetra (spray nazal) – se administreaza doar copiilor intre 2-18 ani (disponibil si in REGINA MARIA).

Conform recomandarii OMS, tuplinile incluse in vaccinurile gripale pentru sezonul 2022-2023 sunt:

  • A/Victoria/2570/2019 (H1N1)pdm09 – tulpină similară (A/Victoria/2570/2019, IVR-215)
  • A/Cambodia/e0826360/2020 (H3N2) – tulpină similară (A/Tasmania/503/2020, IVR-221)
  • B/Washington/02/2019 - tulpină similară (B/Washington/02/2019, tip sălbatic)
  • B/Phuket/3073/2013 - tulpină similară (B/Phuket/3073/2013, tip sălbatic)

Un vaccin care contine virus inactivat este sigur, atat pentru mama, cat si pentru copil, in orice moment al sarcinii.

  •     Previne gripa si complicatiile mamei
  •     Previne potentialele probleme asupra sarcinii cauzate de gripa.
  •     Ofera protecție pasivă sugarului(sugarilor), de la  naștere până la o vârstă mai  mică de 6 luni, după vaccinarea prealabilă a gravidelor
     

Sunt foarte rare cazurile in care vaccinarea antigripala nu poate fi recomandata. Aceasta decizie depinde de factori ca: varsta, starea de sanatate si orice alergii severe la vaccinul gripal sau la componentele sale.

Sezonul gripei incepe din octombrie si tine pana in februarie. Organismul produce anticorpi pentru a ne proteja impotriva infectiei cu virus gripal in aproximativ doua saptamani de la administrarea vaccinului, prin urmare, este recomandata vaccinarea din timp, la inceput de sezon.

In primul rand, raspunsul imun al organismului la vaccin scade in timp, iar administrarea anuala ofera o protectie optima. In al doilea rand, virusurile gripale sunt in continua schimbare, iar continutul vaccinului gripal este revizuit in fiecare an si, uneori, este actualizat pentru a tine pasul cu modificarile virusurilor gripale.

Nu. Este nevoie de aproximativ 2 saptamani de la administrarea vaccinului pana cand organismul produce anticorpi care ofera protectie impotriva infectiei cu virus gripal. De aceea, este de preferat sa te vaccinezi cat mai devreme posibil, inainte de debutul sezonului gripei.

Da. Capacitatea vaccinului gripal de a proteja o persoana depinde de diversi factori, inclusiv varsta, starea de sanatate si asemanarile dintre virusurile gripale utilizate in realizarea vaccinului si cele care circula in comunitate.

Nu, vaccinul gripal cu virus inactivat nu poate provoca gripa. Cand cercetatorii creeaza vaccinul anual, folosesc caldura sau alte procese pentru a “inactiva” virusul, ceea ce inseamna ca nu ne poate infecta. Un motiv pentru care acest mit “pare” adevarat este ca dureaza doua saptamani de la vaccinare pana cand organismal dezvolta anticorpi protectori impotriva  virusului gripei. Daca dezvolti gripa la 1-2 zile de la vaccinare nu este din cauza vaccinului, ci pentru ca organismul nu a avut timp sa dezvolte imunitate in raspuns la vaccin.

Pentru sezonul de gripa 2022-2023, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda vaccinarea impotriva gripei pentru toata lumea, incepand cu varsta de 6 luni, fie cu vaccinul trivalent (3 tulpini), fie cu vaccinul tetravalent (4 tulpini).


In Romania, toate cele trei tipuri de vaccin disponibile sunt tetravalente.

Vaccinurile gripale sunt printre cele mai sigure produse medicale. Sute de milioane de persoane au primit, in conditii de siguranta, vaccinuri impotriva gripei in ultimii 50 de ani si exista cercetari ample ale caror rezultate sustin siguranta vaccinurilor gripale. Insa, ca orice alt produs farmaceutic, vaccinul gripal poate provoca reactii adverse. Acestea sunt in general usoare si dispar in cateva zile: Ulceratie, roseata sau umflaturi in zona in care a fost administrat vaccinul, durere de cap, febra, greata, dureri musculare. Reactiile alergice severe care pun in pericol viata persoanelor vaccinate sunt rare. Acestea pot avea loc in decurs de cateva minute pana la cateva ore dupa administrarea vaccinului gripal: dificultate in respiratie, raguseala sau respiratie suieratoare, umflarea zonei din jurul ochilor sau a buzelor, urticarie, paloare, slabiciune, palpitatii sau ameteli.

Recomandarilor medicale in vigoare in Romania si in spatiul european in cazul adultilor si studiile au demonstrat ca vaccinurile intranazale au o eficienta mai scazuta fata de vaccinurile injectabile, deci la categoria de varsta 18 ani+ se recomanda doar vaccinurile injectabile.

Pentru femeile insarcinate, recomandarea medicala este pentru unul din vaccinurile cu virus inactivat.

Pentru grupa de varsta 2 -18 ani studiile au aratat ca nu exista nicio diferenta de eficacitate intre vaccinurile injectabile si cele intranazale, pentru aceasta categorie de varsta se poate folosi orice forma de vaccin. Experienta sistemului medical englez cu vaccinul intranazal este descrisa aici.

Evaluarile CDC privind eficienta tuturor vaccinurilor gripale sunt disponibile aici.

Da, este nevoie de recomandarea unui medic. Din punct de vedere legal, toate vaccinurile se elibereaza doar in baza unei retetei. De asemenea, atat la adulti cat si la copii, este recomandat ca vaccinul sa fie administrat de catre o asistenta (sau medic), imediat dupa un consult medical in care se constata ca pacientul este apt pentru vaccinare.

Denumirea corecta este vaccin gripal. Atunci insa cand ne referim la actiunea de vaccinare, denumirea corecta este vaccinare antigripala. Asadar: vaccin gripal si vaccinare antigripala :)

Pacientii care doresc sa se vaccineze cu vaccin propriu, in locatiile Regina Maria, trebuie sa semneze un Acord prin care declara pe propria raspundere ca a achizitionat, transportat si depozitat vaccinul in conditiile mentionate pe ambalaj si isi asuma
intreaga responsabilitate pentru posibilele efecte adverse. Pentru administrarea vaccinului se plateste manopera. Pacientul trebuie sa aiba o recomandare medicala care atesta faptul ca este “apt pentru vaccinare”.

Cum se transmite gripa?

Fii mai puternic decat gripa. Vaccineaza-te acum antigripal!

Inscrie-te acum pe site si te sunam noi pentru a stabili data si ora consultului si a administrarii vaccinului gripal.