Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Tumor board pentru toti pacientii oncologici

In Ponderas Academic Hospital, fiecare caz oncologic este evaluat de o comisie multidisciplinara, numita Tumor Board, la care participa medici chirurgi, oncologici, imagisti, anatomopatologi si radioterapeuti si care isi asuma cea mai buna conduita terapeutica si abordare pentru fiecare pacient, pe baza protocoalelor si recomandarilor internationale.

Evaluarea multidisciplinara este inclusa in protocolul de investigatii preoperatorii pentru toate interventiile chirurgicale oncologice robotice.

Discuta cazul tau cu un chirurg atestat in chirurgie robotica

Prof. Dr. Catalin Copaescu

Prof. Dr. Catalin Copaescu

Chirurgie generala
Dr. Andrei Nadu

Dr. Andrei Nadu

Chirurgie urologica
Dr. Dan Diaconescu

Dr. Dan Diaconescu

Chirurgie urologica
Dr. Felix Dobritoiu

Dr. Felix Dobritoiu

Chirurgie toracica
Dr. George Tie

Dr. George Tie

Chirurgie urologica
Dr. Bogdan Smeu

Dr. Bogdan Smeu

Chirurgie generala

Primul Centru de Excelenta in Chirurgia Robotica cu acreditare internationala din Romania

Ponderas Academic Hospital a fost desemnat Centru de Excelenta in Chirurgia Robotica de catre Surgical Review Corporation (SRC), fiind primul Centru de Chirurgie Robotica cu recunoastere internationala din Romania.
Acreditarea are la baza experienta castigata de echipa medicala in ultimii 5 ani, cu peste 1.300 de cazuri operate robotic din multiple specialitati si vine ca o recunoastere a rezultatelor obtinute in urma unui proces riguros de evaluare. Echipa multidisciplinara formata din 8 medici acreditati robotic si cu o vasta experienta in chirurgia laparoscopica este coordonata de Prof. Dr. Catalin Copaescu, Chirurg de Excelentă în Chirurgia Robotica.

Avantajele chirurgiei robotice

Mai multa libertate de miscare
Robotul daVinci Xi ii ofera medicului chirurg mai multe grade de libertate in miscare, comparativ cu laparoscopia standard. Bratele robotice sunt articulate, ceea ce inseamna ca pot sa se roteasca complet, permitand o miscare naturala, intuitiva, mai ampla chiar decat cea facuta de mana umana, insa folosind instrumente laparoscopice, de dimensiuni mici.

Sangerare mai redusa
Prin chirurgia robotica se reduce semnificativ cantitatea de sange care se pierde in timpul operatiei, deoarece robotul daVinci Xi permite o vedere 3D, extrem de clara, marita de peste 10 ori. In acest fel, chirurgul poate sa vada mult mai bine vasele de sange, reusind disectia minutioasa a tesuturilor care trebuie indepartate.

Risc redus de complicatii
Robotul daVinci Xi permite chirurgului sa realizeze o interventie chirurgicala extrem de precisa, cu disectii de mare acuratete, milimetrice, a leziunilor fara a leza structurile mici invecinate cum ar fi vasele de sange sau nervii. Acest lucru inseamna pentru pacient un risc mult mai redus de reinterventii si de complicatii postoperatorii, cum ar fi posibilele infectii.

Durere si disconfort reduse
Pentru multi pacienti, recuperarea dupa o interventie chirurgicala este mai dificila decat operatia in sine. Inciziile mici si gesturile chirurgicale extrem de precise din timpul operatiilor robotice inseamna ca organismul se reface mult mai repede, iar pacientii simt, in general, mai putina durere si disconfort dupa interventie, ceea ce inseamna ca adesea nu primesc medicatie analgezica.

Pret mai accesibil in comparatie cu centre de expertiza internationale
Chirurgia robotica nu este un serviciu de rutina. Este un serviciu performant, facut cu o tehnologie de ultima generatie, de chirurgi care au o pregatire aditionala si experienta importanta in astfel de tehnici chirurgicale. In plus, costul trebuie inteles si in termenii a ceea ce se castiga prin acest tip de chirurgie – spitalizare redusa, complicatii minime intra-operatorii si, mai ales, evitarea unor complicatii care ar afecta semnificativ calitatea vietii – de exemplu, impotenta si/sau incontinenta urinara dupa operatia de indepartare a prostatei sau rectului pentru tratamentul cancerului.

Siguranta si precizie crescute
Robotul daVinci Xi permite chirurgului sa efectueze tot felul de proceduri complexe cu mai multa flexibilitate, precizie si control decat cu ajutorul tehnicilor chirurgicale traditionale. O miscare ampla a chirurgului la consola este tradusa de robot intr-o microdisectie sigura. Robotul filtreaza tremorul inerent, crescand precizia miscarii – miscarea devine mai sigura si extrem de precisa.

Afectiuni urologice:

 • Cancer de prostata
 • Cancer invaziv de vezica urinara
 • Cancer de rinichi
 • Chisturi de rinichi
 • Litiaza renala
 • Stenoza de junctiune pielo-ureteala
 • Afectiuni ale ureterului

Afectiuni digestive:

 • Tumori de rect
 • Tumori de colon
 • Cancer gastric
 • Cancer de pancreas
 • Afectiuni hepatice
 • Acalazie

Afectiuni ginecologice:

 • Fibroame uterine de dimensiuni mari
 • Cancer de col uterin
 • Tumori ovariene
 • Cancer de endometru
 • Prolaps uterin in forme grave
 • Incontinenta urinara
 • Endometrioza profunda

Afectiuni toracice:

 • Timus
 • Tumori Mediastinale
 • Tumori de esofag
 • Tumori pulmonare

Afectiuni bariatrice/metabolice:

 • Diabet zaharat de tip 2
 • Obezitate
 • Steatoza hepatica
 • Dislipidemii
 • Apnee de somn
 • Reinterventii dupa chirurgia bariatrica

Afectiuni ale peretelui abdominal:

 • Hernii inghinale complexe
 • Hernii hiatale complexe
 • Hernii abdominale complexe (eventratii)

Robotul daVinci Xi, un instrument puternic in mainile medicului

Robotul daVinci Xi ii faciliteaza medicului o vizualizare extrem de clara, marita de peste 10 ori. O vedere 3D, in profunzime, reala. Perceptia este ca esti acolo, in interior si operezi, asa cum se intampla in chirurgia deschisa, desi lucrezi minim-invaziv, cu robotul din afara corpului pacientului. Chirurgul manevreaza instrumente chirurgicale miniaturale mai precis si este mai sigur pe gesturile pe care le face.

Ce spun pacientii nostri

“In cazul afectiunii mele oncologice colorectale, pozitia tumorii era una dezavantajoasa, iar singura solutie pentru a o indeparta era chirurgia cu robotul da Vinci Xi. Domnul Prof. Dr. Catalin Copaescu mi-a confirmat ca afectiunea mea se rezolva fara consecinte postopetratorii.”

George

Ce spun pacientii nostri

“Dupa o colonoscopie si o biopsie, mi s-a cnfirmat ca este vorba de o tumoare de origine canceroasa care trebuie rezolvata cat mai rapid. Domnul Prof. Dr. Catalin Copaescu a fost dirijorul unei orchestre impresionante – am accesat aproape toate specialitatile spitalului dat fiind afectiunea mea.”

Intrebari frecvente

Chirurgia minim-invaziva include chirurgia laparoscopica si chirurgia robotica, cu mentiunea ca aceasta din urma este cea mai avansata forma de tratament chirurgical. De asemenea, chirurgia robotica ofera si cea mai precizie deoarece foloseste instrumentele extrem de specializate ale sistemului chirurgical daVinci. Robotul daVinci depaseste anumite limitari ale laparoscopiei, deoarece foloseste camere care ofera imagini 3D extrem de reale. Cu ajutorul robotului daVinci, chirurgii pot sa efectueze unele operatii complexe mai rapid si mai usor, imbunatatind in acelasi timp siguranta pacientului.

Chirurgia robotica este considerata una dintre cele mai sigure optiuni, depasind nivelurile de sigurantă ale oricarei proceduri realizata prin chirurgia clasica, traditionala. Bineinteles, orice interventie chirurgicala poate avea anumite riscuri. Discuta cu medicul chirurg atat despre beneficiile chirurgiei robotice, precum si despre posibilele riscuri care pot sa apara.

Pretul unei interventii efectuate cu ajutorul robotului daVinci depinde de mai multi factori care influenteaza costul unei interventii. Exista factori generali (specialitatea medicala, afectiunea pacientului, tipul de interventie), dar si factori individuali, care tin de complexitea cazului pacientului. Din acest motiv, pretul oricarei interventii de chirurgie robotica este stabilit numai dupa o discutie detaliata cu medicul specialist despre cazul particular al fiecarui pacient.

Nu. Chirurgul efectueaza procedura utilizand sistemul robotizat daVinci Xi. Pe parcursul intregii operatii, chirurgul manevreaza atent bratele robotului. Robotul nu face miscari de unul singur, ci mai degraba urmeaza “poruncile” chirurgului.

Majoritatea pacientilor care necesita proceduri minim invazive vor beneficia de o interventie chirurgicala asistata de robot. Cu toate acestea, doar impreuna cu medicul specialist poti afla daca interventia robotica este cea mai buna optiune pentru cazul tau. In general, este bine sa soliciti o programare la medicul chirurg daca:

 • Te temi de operatia pe care urmeaza sa o efectuezi si vrei să afli daca o interventie prin chirurgie robotica iti poate micsora riscurile
 • Ai o recomandare pentru o interventie chirurgicala si vrei sa afli dacă poti beneficia de avantajele unei operatii realizate cu ajutorul robotului
 • Vrei o a doua parere medicala cu privire la o interventie chirurgicala care ti-a fost recomandata