Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

De ce să te operezi la Ophtalens?

Beneficiezi de conditii financiare avantajoase oferite prin decontarea manoperei chirurgicale in interventia de tratare a cataractei. Tu vei achita doar cristalinul artificial implantat. 

Beneficiezi de expertiza unei echipe de medici chirurgi specializati in tratarea cazurilor complexe

Întrebări frecvente despre interventiile chirurgicale decontate de CJAS Cluj

Interventia de implantare cristalin artificial pentru tratamentul chirurgical al cataractei

Reducere din tariful de lista interventiei, care se stabileste in functie de complexitatea diagnosticului si de tipul de cristalin artificial ales pentru implantare.

Reducere suplimentara din tariful cristalinului artificial care se obtine in urma obtinerii Deciziei de aprobare pentru dispozitive medical emisa CAS Cluj pe baza Recomandarii medicale întocmite de un medic specialist / medic de familie (dupa caz)  aflat în relaţie contractuala cu C.A.S (Anexa 39D).

Detalii depre solicitarea Deciziei de aprobare pentru dispozitive medical catre CAS Cluj gasiti aici:  http://cas.cnas.ro/cascluj/page/dispozitive-medicale.html.

Dr. Tomi Teodor - medic primar oftalmolog
Dr. Tomi Pop Baldi Sebastian - medic specialist oftalmolog
Dr. Lazan Nicoleta - medic primar oftalmolog
Dr. Rusu Ioana - medic primar oftalmolog
Dr. Visan Oana - medic primar oftalmolog

Documentele necesare la momentul programării pentru interventie:

  • Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (aflat in contract cu CJAS) cu mențiunea Internare, eliberat cu minim o zi inaintea internarii
  • Cardul de sănătate
  • Cartea de identitate (buletin)
  • Adeverinta de la Angajator care atesta calitatea de asigurat (pentru eliberarea concediului medical)
  • Cupon de pensie
  • Analizele recomandate de medicul oftalmolog in cadrul consultatiei cu indicatie chirurgicala (EKG cu interpretare, examen de interne, analize laborator- VSH, hemoleucograma, glicemie, transaminase TS, TC, uree, creatinina)

Da, indiferent de județul din care este medicul trimițător (medic de familie/specialitate) poți beneficia de serviciile decontabile.

Interventiile decontate sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CJAS, indiferent de statutul lor, angajaţi, liber profesionişti, pensionarii cu venituri din pensii ce depăşesc 740 de lei sau persoane care contribuie din proprie iniţiativă.

Biletul de trimitere are valabilitate între 30 și 90 de zile, în funcție de codul de diagnostic pe care îl stabilește medicul trimițător.

Primul pas este un consult de specialitate la medicul specialist care stabilește necesitatea interventiei; în cadrul acestei consultații si in urma investigatiilor suplimentare efectuate medicul te va sfătui cu privire la tipul de cristalin artificial de care ai nevoie.

În urma consultului, vei fi programat la interventia care ți-a fost recomandată. Te vei adresa receptiei  din cadrul Clinicii pentru programare la interventie

Mai apoi, trebuie să obții un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) către specialitatea corespunzatoare interventiei.

Accesul în spital se va face mereu La ora comunicata de catre medic sau receptie.