Daca ai fost diagnosticat cu cancer colorectar, poti accesa testarea RAS gratuit

Completeaza formularul de mai sus si acceseaza regulamentul pentru a afla conditiile de participare.
 

Cui se recomanda testarea oncologica pentru tratament tintit?

Testul se recomanda pacientilor cu cancer de colon metastatic, pentru ghidarea tratamentului si evaluarea eligibilitatii tratamentului cu anticorpi anti EGFR sau inhibitori EGFR

De ce este importanta testarea mutatiilor KRAS, NRAS si BRAF?

pentru ghidarea tratamentului;

pentru stabilirea celor mai potrivite optiuni de tratament;

pentru setarea strategiei de abordare multidisciplinara;

ajuta medicul sa inteleaga mai multe despre caracteristicile cancerului cu care se confrunta pacientul;

pentru determinarea celei mai bune optiuni terapeutice pentru cancerul de colon metastatic.

Afla raspunsuri pentru intrebarile tale

Testarea mutatiilor genelor RAS, prezente in aproape jumatate din cazurile de CRC a devenit recent foarte importanta in determinarea celei mai bune optiuni terapeutice pentru cancerul de colon metastatic. Prezenta mutatiilor RAS sunt un marker care semnalizeaza scaderea eficacitatii atat a terapiilor citotoxice, cat si a terapiilor tintite.

Mutatiile sunt asociate, in primul rand, cu rezistenta la terapia personalizata cu anticorpi monoclonali anti-EGFR (Receptorul pentru factorul de crestere epidermal). Aceste molecule (cetuximab si panitumumab) reduc riscul de progresie a tumorii si imbunatatesc supravietuirea globala si perioada de supravietuire fara progresie a bolii.
 

Utilizarea biopsiei lichide este o metoda minim invaziva (prelevare de sange periferic) si poate oferi o perspectiva mult mai larga asupra peisajului mutational la pacientti metastatici. Oferim o abordare rapida, minim invaziva si complet automatizata pentru evaluarea statusului mutational al genelor KRAS, NRAS si BRAF.

Mai multe studii au demonstrat ca statusul KRAS, NRAS si BRAF este un factor important de prognostic.Dintre cele trei izoforme, KRAS este cel mai frecvent modificata. Cancerele de colon au mutatii KRAS in 35%-45% din cazuri, in timp ce mutatiile NRAS apar in mai putin de 4,5% din cazuri.

Mutațiile din gena BRAF sunt un marker independent puternic al prognosticului nefavorabil si sunt prezente in procent de 8-12% in CCR metastatice.

Este necesara o simpa proba de sange pentru realizarea testarii. Aceasta urmeaza a fi analizata prin metoda RT-PCR a celor mai frecvente mutatii actionabile in genele KRAS, NRAS si BRAF, utilizand o abordare complet automatizata (platforma Idylla).

Utilizarea biopsiei lichide este o metoda minim invaziva (prelevare de sange periferic) si poate oferi o perspectiva mult mai larga asupra peisajului mutational la pacientii metastatici. Oferim o abordare rapida, minim invaziva si complet automatizata pentru evaluarea statusului mutational al genelor KRAS, NRAS si BRAF.

Testarea se poate recolta in orice punct de recoltare REGINA MARIA din Bucuresti si din tara.

Rezultatele testarii se obtin in maxim 14 zile lucratoare.

Tratamentul tintit ajuta la o calitate mai buna a vietii si creste sansele de vindecare!