Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

De ce să faci investigații la Spitalul Regina Maria Brașov?

Beneficiile colonoscopiei și endoscopiei digestive superioare

Ajută la stabilirea unui diagnostic precis pentru afecțiunile esofagului, stomacului, duodenului și/sau colonului

Permite vizualizarea directă a leziunilor, fotografierea și rezecția acestora cu echipamente moderne

Permite medicului să colecteze probe pentru stabilirea diagnosticului de certitudine

Ajută la detectarea și tratarea hemoragiilor digestive

Întrebări frecvente despre investigațiile gastroenterologice decontabile

Documentele necesare la momentul programării pentru investigație:

 • Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) căre specialitatea Gastroenterologie, cu mențiunea Internare
 • Cardul de sănătate
 • Cartea de identitate (buletin)
 • Colonoscopie diagnostică (endoscopie inferioară)
 • Colonoscopie cu polipectomie
 • Endoscopie superioară (+testare H.pylori)
 • Biopsie (o singură probă, valabilă doar pentru colonoscopie)
 • Analize medicale (hemoleucogramă, probe de coagulare, EKG - valabile doar pentru colonoscopie)

Da, indiferent de județul din care este medicul trimițător (medic de familie/specialitate) poți beneficia de serviciile decontabile.

Investigațiile gratuite sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CNAS, indiferent de statutul lor, angajaţi, liber profesionişti, pensionarii cu venituri din pensii ce depăşesc 740 de lei sau persoane care contribuie din proprie iniţiativă.

Biletul de trimitere are valabilitate între 30 și 90 de zile, în funcție de codul de diagnostic pe care îl stabilește medicul trimițător.

Da. Pacientului îi sunt completate documente pentru internare, însă nu rămâne în spital peste noapte, ci doar pe parcursul investigației și în etapele pre- și post-investigație. 

 • Primul pas este un consult de specialitate la medicul gastroenterolog, care stabilește necesitatea investigației; în cadrul acestei consultații, medicul te va sfătui cu privire la tipul de investigație de care ai nevoie (cu/fără anestezie).
 • În urma consultului, vei fi programat la investigația care ți-a fost recomandată. În cazul în care optezi pentru anestezie, te vei adresa Biroului de Internări pentru programare. În caz contrar, dacă alegi investigația fără anestezie, te poți programa prin apel la call center sau direct în recepția spitalului
 • Mai apoi, trebuie să obții un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) către specialitatea Gastroenterologie, cu mențiunea Internare
 • Accesul în spital se va face mereu înainte cu minim 2 ore de intervenție pentru un set de analize de sânge și EKG (atunci când este cazul).

În funcție de tipul de investigație, există un plan pe care îl vei primi atunci când te programezi. Este extrem de important ca recomandările medicale să fie respectate pentru un rezultat cât mai clar – diagnostic precis și tratament corect.

În ziua investigației, nu este recomandat să conduci mașina, să lucrezi sau să iei decizii importante. Este posibil ca efectul anesteziei să fie prelungit. Este necesar ca la finalul investigației, atunci când se face externarea, să fii însoțit.

Alege să beneficiezi de investigații gastroenterologice decontate prin CJAS