Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Imagini CT de calitate superioara, cu cea mai mica doza de iradiere

Cand se recomanda screening-ul?

Care sunt avantajele investigatiei CT?

 Achizitia rapida a imaginilor
 

Imagini superioare fata de cele oferite de radiografiile clasice

Este neinvaziva si nedureroasa

Pretul mai accesibil fata de RMN

Intrebari frecvente

Investigatia CT este o metoda imagistica care foloseste razele X pentru obtinerea unor imagini transversale ale diferitelor segmente ale corpului, ce pot fi prelucrate ulterior cu ajutorul unor softuri speciale dedicate.

Investigatiile CT sunt examinari rapide, de scurta durata fata de cele IRM (RMN), avand ca interval de examinare intre 5 si 15 minute. In cateva cazuri examinarea poate dura mai mult, pana la o ora, in functie de patologie – de exemplu, patologia renala poate impune uneori scanari la 5 min, 15 min, 30 min si 60 min.

Pentru a scadea mortalitatea ridicata a cancerului pulmonar, prin depistarea precoce, în faze incipiente ale bolii, USPSTF recomandă screeningul anual folosind tomografia computerizata cu doze mici pentru persoanele cu varste cuprinse intre 50 si 80 de ani, care prezinta risc crescut de cancer pulmonar din cauza istoricului de fumat.

Candidatii pentru screening sunt persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 80 de ani, care au fumat cel putin un pachet zilnic timp de 20 de ani de-a lungul vietii si fumeaza in continuare sau au renuntat la fumat in ultimii 15 ani.
 

Pentru a contracara impactul fumatului, principala cauza a cancerului pulmonar, screening-ul este esential.