Solicită pachetul de screening fertilitate

Discută cu un reprezentant REGINA MARIA despre cum poți să accesezi pachetul de screening fertilitate în cadrul Spitalului REGINA MARIA din Cluj.
Completează formularul de mai jos. Te vom contacta în cel mai scurt timp.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

De ce este important să verifici cum stai cu fertilitatea?

Timp câștigat
Evaluarea fertilității îți poate da o perspectivă de timp atunci când planifici să ai un copil. Poți decide astfel dacă mai poți amâna conceperea unui copil pe mai târziu sau dacă organismul tău are ceasul biologic cu contracronometrul pornit.

Șanse în plus în obținerea cu success a unei sarcini
Echipa medicală coordonată de Conf. Univ. Dr. Romeo Micu, în calitate de expert în fertilitate, oferă cuplurilor diagnostic și tratament potrivite problemelor de fertilitate sau consiliere și monitorizare a unei sarcini, inclusiv asistență la naștere. 

Diagnostic și tratement pentru infertilitate
Centrul de Fertilitate din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj oferă soluții de investigații și tratament în probleme asociate infertilității. Echipa medicală multidisciplinară încurajează cuplurile să solicite sprijin încă de la început pentru problemele apărute în încercarea de a obține o sarcină.

De ce aleg pacientele Centrul de Fertilitate REGINA MARIA Cluj?

Centrul de Fertilitate din cadrul Spitalului REGINA MARIA Cluj asigură pacientelor și cuplurilor care doresc să își întemeieze o familie întreg circuritul necesar, iar asta înseamnă timp câștigat, drumuri mai puține și un diagnostic și tratament primite cât mai devreme.
Cuplurile vor beneficia de consiliere medicală, analize, investigații și tratament pentru tot parcursul lor, de la inițierea conceperii, tratamentul eventualelor probleme de infertilitate (inclusiv FIV), apoi monitorizare sarcină și naștere.

Medici cu experiență, supraspecializați pe cazuri complexe
Echipa medicală cu expertiză din Spitalul REGINA MARIA Cluj coordonată de Conf. Univ. Dr. Romeo Micu în calitate de expert în fertilitate, urmăreste și îngrijeste pacientele care își doresc să obțină o sarcină. Echipa medicală are experiență și supraspecializare în probleme de fertilitate și rezolvare a unor cazuri complexe, astfel încât cuplurile să ajungă la obținerea unei sarcini cu succes.

Îngrijire multidisciplinară
Spitalul REGINA MARIA Cluj dispune de departamente integrate care asigură un continuum de îngrijire cuplurilor și ulterior a mamei și copilului pentru urmărirea sarcinii normale și a sarcinii cu risc înalt.
O problemă de fertilitate va fi discutată cu o echipă multidisciplinară, astfel încât abordarea terapeutică și tratementul să fie cele mai potrivite pentru cuplul care își dorește un copil.

Cere pachetul de screening

Pachet screening fertilitate feminină

650 lei

1 analiză + 1 consult specialitate + 1 ecografie

Analiza hormonului anti-mullerian (AMH)
Analiza din sânge și recoltarea se pot face indiferent de ziua menstruației, în Spitalul REGINA MARIA Cluj

Consult medic expert în fertilitate
Conf. Univ. Dr. Romeo Micu
Pe baza rezultatului analizei AMH, medicul va discuta cu tine despre evaluarea fertilității și va stabili împreună cu tine pașii următori.

Ecografie transvaginală

Întrebări frecvente despre fertilitate

Hormonul anti-mullerian (AMH) este un hormon produs de țesuturile reproductive - testiculele la bărbați și ovarele la femei. Rolul AMH-ului și cantitatea acestuia prezentă în mod normal în organism variază în funcție de sex și vârstă. La băieți, nivelul AMH rămâne ridicat până la pubertate, când începe să scadă. La fete, nivelul AMH rămâne scăzut până la pubertate - când ovarele încep să îl producă și astfel nivelul crește. Acesta este foarte scăzut și eventual nedetectabil după menopauză. Nivelul AMH poate fi util în determinarea rezervei de ovulație rămase a femeii și a probabilității de concepere a acesteia. În cazul femeilor, determinarea nivelului AMH poate fi utilă în evaluarea stării de fertilitate și poate de asemenea prezice apariția menopauzei.

Vârsta nu este singurul factor de luat în seamă. Femeile se nasc cu aportul de ovule pe viață. Rezerva ovariană scade încontinuu odată cu vârsta, traumele (ex: chirurgii ovariene sau radiații) și prin ovulația lunară.
Daca la nașterea ei, o femeie are 100% din rezerva ei ovariană, la pubertate aproximativ 23%, la 30 de ani circa 12%, la 40 de ani rezerva scade la doar 3%.

*Datele reprezinta o medie. Reserva ovariană a fiecărei femei diferă de la persoană la persoană

După 35 de ani, șansele de a concepe un copil sunt diminuate în mod natural, iar după 40 de ani ele scad drastic. Chiar și în cazul femeilor de 40+ care au obținut o  sarcina cu ajutorul tehnicilor de reproducere umană asistată, probleme de sănătate corelate vârstei vor face dificila ducerea cu bine până la termen a sarcinii.

Există o serie analize de bază pe care le realizăm inițial, pentru partener se face o spermogramă, iar pentru partenera se face o evaluare a cavității uterine și a trompelor si se urmareste si ovulația

Un medic ginecolog cu experiență relevantă în probleme de fertilitate va putea să recomande pacientei sau unui cuplu investigații și eventual tratement sau intervenții atunci când apare o problemă care împiedică obținerea unei sarcini. Un medic ginecolog expert în fertilitate  poate să pună un diagnostic corect și să recomande un tratament adecvat și va fi un câștig de timp și încredere pentru cuplul care își dorește un copil.

Ce te poate întreba medicul la consultația pentru infertilitate?

Medicul curant te va întreba dacă ai reușit să rămâi însărcinată în trecut sau dacă ai născut deja un copil. De asemenea, te va întreba despre eventuale complicații pe care le-ai avut în sarcină sau la naștere.

În evaluarea fertilității feminine, este important pentru medic să știe dacă există deja un timp petrecut în conceperea unui copil.
Aproximativ 84% dintre cupluri vor concepe în termen de aproximativ 1 an, dacă au relații sexuale neprotejate, în mod regulat (la fiecare 2-3 zile). Dintre cei care nu vor concepe în primul an, aproximativ jumatate vor reuși în cel de-al doilea an. Și cealaltă jumatate va avea cel mai probabil nevoie de ajutor medical pentru obținerea unei sarcini.

Deși poate să fie stânjenitoare o astfel de întrebare, o discuție deschisă cu medicul ginecolog va ajuta în evaluarea situației cuplului în încercarea de a obține o sarcină. Dacă există o problema de infertilitate legată de modul de desfășurare a actului sexual, aceasta ar putea să fie rezolvată.

Dacă eventual ați folosit metode contraceptive în trecut, ar putea să dureze o vreme până când acestea nu își mai fac efectul și asta ar putea afecta fertilitatea o perioadă.

Medicul ginecolog va adresa întrebări legate de probleme medicale din trecut, inclusiv boli cu transmitere sexuală. De asemenea, medicul va întreba despre cât este de regulat ciclul menstrual, cât de mari sunt durerile menstruale și dacă au existat sângerări între 2 cicluri.

Indicele de masă corporală și stilul de viață sunt factori extrem de importanți în obținerea unei sarcini și o evoluție favorabilă a ei. Obezitatea, alimentația nesănătoasă, consumul de alcool, droguri, fumatul și inclusiv stresul contribuie la eventuale probleme de fertilitate.

Verifică cum stai cu fertilitatea

Pachetul de screening fertilitate feminină este disponibil în Spitalul REGINA MARIA Cluj de la data de 15 iulie 2020.