Programeaza-te pentru investigatie

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Examinarea se poate efectua fie pentru screening general, fie ca metoda de monitorizarea oncologica a bolilor metastatice.

De ce sa alegi o investigatie RMN Whole Body?

Este o investigatie de screening ce analizeaza intreg corpul

Este o investigatie non-invaziva, neiradianta si nedureroasa

Poate detecta usor leziuni cu potential malign, in statii incipiente

Investigatia nu presupune administrarea unei substante de contrast

Nu este nevoie de o pregatire speciala pentru aceasta investigatie.

Intrebari frecvente

Examinarea RMN Whole Body (Whole-Body MRI) este o investigatie imagistica non-invaziva, neiradianta ce are aplicatii extinse incepand de la screening-ul general (fie in cadrul unor antecedente patologice familiale, fie la cererea pacientului), pana la detectarea si evaluarea patologiilor neoplazice (primare sau metastatice).

Fiind scanat intregul corp, investigatia dureaza aproximativ 120 de minute.

Examinarea RMN Whole Body de screening general se efectueaza cu sau fara recomandare medicala si presupune scanarea cu secvente specifice a intregului corp, in vederea detectarii unor eventuale leziuni (de cele mai multe ori inaparente clinic). In urma investigatiei, se pot recomanda metode complementare de evaluare sau scanari suplimentare/examinari tintite pe zonele de interes, care pot presupune si administrare de substanta de contrast.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei tehnici este sensibilitatea crescuta pentru patologiile tesuturilor moi si ale maduvei osoase, tehnica fiind capabila de a repera leziuni cu dimensiuni mici (sub un centimetru).

RMN Whole Body poate detecta o gama larga de patologii, mai importante si cu impact mai mare fiind cele neoplazice, precum neoplasmele bronho-pulmonare, hepatice, renale, colonice, limfomatoase, dar si patologii mai rare cum ar fi neoplasme osoase sau de tesuturi moi. Diagnosticul precoce al acestor patologiii are impact major asupra prognosticului.

Investigatia nu este realizabila in cazul pacientilor ce sufera de claustrofobie, au implanturi metalice sau stimulatoare cardiace necompatibile RM, la paciente insarcinate in primul trimestru de sarcina. De asemenea, investigatia nu poate oferi informatii de detaliu asupra articulatiilor (patologii meniscale sau ligamentare subtile), pentru acestea fiind necesare examinari tintite.