Programeaza-te pentru investigatie

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

De ce sa alegi o investigatie RMN?

Iti ofera un diagnostic sigur

Este o investigatie non-invaziva

Nu foloseste radiatii pentru scanarea corpului

Este nedureroasa

Afla mai multe despre pregatirea pentru RMN

Intrebari frecvente

RMN-ul este o investigatie de finete care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordarii chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament, fie ca vorbim de san, de patologia ginecologica, de patologia neurologica sau neurochirurgicala, de RMN-ul fetal sau de screeningul imagistic al intregului corp

Procedura de examinare poate dura intre 20 de minute si o ora si jumatate in functie de zona care trebuie investigata.

Daca procedura se efectueaza cu administrare de substanta de contrast trebuie sa mai ramai in clinica aproximativ 20 de minute dupa finalizarea investigatiei, pentru monitorizare (urmarire medicala).
Daca procedura se efectueaza cu sedare, vei mai ramane in clinica pentru aproximativ 2-3 ore dupa finalizarea investigatiei, pentru monitorizare (urmarire medicala).

Inainte de prezentarea la investigatie, este necesara efectuarea unor analize de sange (uree, creatinina), pentru a evalua functia renala. Pot fi rezultate obtinute cu ocazia unor examinari anterioare, dar nu mai vechi de 30 de zile.

Trebuie sa anunti medicul daca esti insarcinata si daca stii ca ai alergii.

Daca ai proteze sau implanturi metalice (valve cardiace artificiale, stimulator cardiac, defibrilator cardiac implantabil, implanturi cohleare, proteze articulare) trebuie sa aduci o confirmare ca acestea sunt compatibile cu investigatia RMN, de la medic. Aceste informatii sunt usual disponibile de la producatorii diverselor tipuri de proteze.

Daca ai alte tipuri de fragmente metalice in corp (span, glont, schije metalice) acestea se pot deplasa datorita campului magnetic si pot produce leziuni, de aceea e important sa anunti medicul si sa discuti daca efectuarea investigatiei este sigura pentru tine.

Daca ai tatuaje pentru care s-au utilizat coloranti care contineau metale, trebuie sa intrebi medicul imagist daca acestea pot afecta investigatia.

In camera de examinare nu ai voie sa intri cu obiecte metalice (bijuterii, ceas de mana, ochelari de vedere, agrafe, aparat auditiv) – ti se va cere sa le indepartezi inainte, deoarece ar putea afecta campul magnetic.

Daca ai nevoie de sedare pentru examinare, este recomandat sa vii insotit.

La prezentarea in clinica, cei avea nevoie de actul de identitate si dosarul medical cu rezultatele ultimelor analize de sange (uree, creatinina – importante daca se administreaza substanta de contrast) si ale examinarilor imagistice anterioare - ecografii, mamografii, CT, IRM daca acestea exista.
Recomandare scrisa – desi nu este obligatorie, este utila pentru a orienta mai precis investigatia catre zona afectata. Cu cat sunt mai multe informatii despre situatia particulara a afectiunii tale, cu atat medicul care efectueaza investigatia va stii sa urmareasca si sa obtina imaginile cele mai sugestive si potrivite.

In anticamera cabinetului de examinare ti se va cere sa-ti schimbi hainele cu o uniforma de spital care nu contine elemente metalice. Nu ai voie sa intri in cabinetul de examinare cu nici un obiect care ar putea afecta campul magnetic. Poti sa lasi aceste obiecte in siguranta in anticamera sau vestiar. Examinarea este mai zgomotoasa, daca doresti, vei primi casti pentru confort si poti asculta muzica.
Vei fi vazut si auzit pe toata perioada examinarii. Trebuie sa stii ca esti in siguranta.

Dupa finalizarea investigatiei, vei merge la vestiar si te vei schimba in hainele personale. Intre timp, se pregatesc imaginile si scriu pe CD. Vei primi CD-ul inainte sa pleci acasa.
Data eliberarii rezultatului variaza in functie de complexitatea cazului. Informatiile inregistrate in timpul procedurii vor analizate si prelucrate de un medic in specialitatea Imagistica si Radiologie Medicala pentru elaborarea raportului medical.
Poti primi rezultatele pe email, daca ai un cont si optezi pentru aceasta varianta sau le poti ridica de la receptie la data comunicata.

Dupa o examinare RMN, daca nu ai fost sedat, iti poti relua stilul de viata si activitatile cotidiene in mod obisnuit. Daca s-a folosit substanta de contrast, este recomandat sa cresti consumul de apa, imediat dupa investigatie, pentru a accelera eliminarea substantei de contrast din organism
Daca ai nevoie de sedare pentru examinare, este recomandat sa vii insotit, deoarece nu vei putea sa conduci vehicule sau sa-ti reiei imediat activitatea profesionala obisnuita.