Intervenții chirurgicale, decontate CJAS Brașov
Ai o recomandare pentru o intervenție chirurgicală? O poți face în condiții financiare avantajoase în Spitalul Regina Maria Brașov, dacă prezinți un simplu Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Echipele multidiciplinare de medici cu vastă experiență utilizează echipamente de ultimă generație și tehnici minim-invazive, care ajută la stabilirea rapidă a diagnosticului corect și la o recuperare postoperatorie rapidă.
Cere o programare
De ce să te operezi la Spitalul Regina Maria Brașov?
Ai acces la consultații de specialitate, decontate 100% de CJAS Brașov
Esti programat în timp scurt pentru intervenție, evitând astfel liste de așteptare
Beneficiezi de condiții financiare avantajoase pentru intervenții chirurgicale, decontate prin CJAS Brașov
Ai acces la tehnici chirurgicale minim-invazive (cicatrici de mici dimensiuni și recuperare postoperatorie rapidă)
Discută cu un specialist care lucrează în contract cu CJAS Brașov
Întrebări frecvente despre intervențiile chirurgicale decontate de CJAS Brașov
Care sunt operațiile care pot beneficia de decontare?
- Colecistita acută sau cronică, calculi ai vezilculei biliare (pietre la fiere)
- Apendicita
- Hernia inghinală/ hiatală/ ombilicală
- Eventrații (hernii pe cicatricile postoperatorii)
- Hemoroizi, fistule și fisuri anale
- Tumori canceroase/necanceroase – de esofag, stomac, colon, rect, ficat
Care sunt condițiile financiare de care beneficiez?
Pe baza Biletului de Trimitere de la medicul de familie ori medicul specialist, poți beneficia de consultație în ambulatoriu, decontată 100% prin CJAS Brașov.
În ceea ce privește intervențiile chirurgicale, reducerea din tariful operației se stabilește în funcție de mai mulți factori: complexitatea cazului medical, diagnostic, vârsta pacientului etc.
Care sunt documentele necesare pentru a beneficia de decontare?
- Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (aflat în contact cu CJAS) cu mențiunea „Internare” (în cazul intervențiilor chirurgicale) , eliberat cu minim o zi înaintea internării.
- Cardul de sănătate
- Cartea de identitate (buletin)
- Adeverință de la angajator care atestă calitatea de asigurat si numarul de zile de concediu medical avut în ultimele 12 luni (acolo unde este cazul, pentru eliberarea concediului medical)
- Cupon de pensie – în cazul pensionarilor
Dacă medicul trimițător este din alt județ, pot să beneficiez de intervenții decontabile?
Da, indiferent de județul din care este medicul trimițător (medic de familie/specialitate) poți beneficia de serviciile decontate.
Cine sunt beneficiarii acestei intervenții?
Intervențiile decontate sunt disponibile pentru plătitorii la fondul CJAS, indiferent de statutul lor, angajaţi, liber profesionişti, pensionarii cu venituri din pensii ce depăşesc 740 de lei sau persoane care contribuie din proprie iniţiativă.
Ce valabilitate are biletul de trimitere?
Biletul de trimitere are valabilitate între 30 și 90 de zile, în funcție de codul de diagnostic pe care îl stabilește medicul trimițător.
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmez pentru a beneficia de servicii decontabile?
Primul pas este programarea unui consult de specialitate la medicul specialist care stabilește necesitatea intervenției. In cadrul acestei consultații, medicul te va sfătui cu privire la tipul de intervenție de care ai nevoie.
În urma consultului, dacă este cazul, vei fi programat la intervenția care ți-a fost recomandată sau către alte investigații necesare stabilirii diagnosticului și intervenției chirurgicale necesare. Te vei adresa Biroului de Internări din cadrul spitalului pentru programare la intervenție.
Mai apoi, trebuie să obții un Bilet de Trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist (care colaborează în contract cu CNAS) către specialitatea corespunzatoare intervenției.
Accesul în spital se va face mereu cu minim 2 ore înainte de ora programată pentru intervenție.