Programeaza-te acum la o consultatie gratuita

Programeaza-te acum, iar un consultant Regina Maria te va contacta in cel mai scurt timp.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Pret special de la 21.000 RON

De ce sa te operezi la noi?

Gastric sleeve amelioreaza sau vindeca numeroase afectiuni:

Hipertensiune arteriala

Diabet zaharat sau intoleranta la glucoza

Tulburari respiratorii (apneea in somn, hipoventilatia cronica, astmul bronsic)

Tulburari venoase periferice

Steatoza hepatica

Sindromul inflamator cronic

Rezultate vizibile, in functie de dieta post-operatorie

Rezultatele complete ale interventiei sunt atinse, in medie, dupa 18-24 de luni si depind in mare masura de disciplina alimentara si sportiva a pacientului.

Numarul de kilograme eliminate si mentinerea unei greutati optime sunt interdependente de regimul alimentar si stilul de viata post-operator. Se recomanda pacientului sa reduca consumul alimentelor cu un continut ridicat de zahar sau carbohidrati si sa aiba o activitate sportiva sau recreativa.

Contacteaza unul dintre chirurgii generalisti

Dr. Catalin Dumitrache

Medic primar Chirurgie generala
Dr. Catalin Dumitrache

Dr. Decebal Fodor

Medic specialist Chirurgie generala
Dr. Decebal Fodor

Dr. Silviu Makkai-Popa

Medic specialist Chirurgie generala
Dr. Silviu Makkai-Popa

Dr. Lucian Petcu

Medic primar Chirurgie generala

Intrebari frecvente

Pacientul trebuie sa faca o evaluare complexa preoperatorie, pentru a vedea toate problemele prexistente si a le corecta partial sau total in vederea diminuarii riscurilor intra si post-operatorii: consult cardiologic, pneumologic, endocrinologic, ginecologic. De asemenea, se fac analize complete, ecografii si endoscopie digestiva superioara. Pacientul va urma o dieta prescrisa de un nutritionist timp de 2-3 saptamani inainte de interventia chirurgicala.

Operatia se face laparoscopic, inciziile pe abdomen vor fi mai multe (4-5), dar de dimensiuni mici – maxim 1 cm, iar durerile postoperatorii vor fi minime, mobilizarea putandu-se realiza la cateva ore post-operator.

Contraindicatiile sunt cele comune oricarei interventii chirurgicale sau anesteziei generale (insuficienta cardiaca severa, boala coronariana acuta/instabila, ciroza cu hipertensiune portala, boli respiratorii severe, coagulopatie necorectabila, cancer activ netratat) sau oarecum specifice chirurgiei bariatrice: ulcer peptic, boala psihica, retard mintal, dependenta de alcool sau droguri.

Cea mai severa complicatie este fistula gastrica, urmeaza apoi strictura, hemoragia intra si post-operatorie de la nivelul liniei de sutura gastrica, refluxul gastroesofagian, herniile peretelui abdominal.

Te vei recupera rapid, fara cicatrici, cu dureri postoperatorii limitate, spitalizarea durand 48 ore.

In prima saptamana vei consuma numai lichide, iar urmatoarele 3 saptamani, alimente semisolide (piureuri) in cantitati mici pana la momentul la care vei avea senzatia de satietate. Ulterior, dupa o luna, se poate trece treptat la o alimentatie normala, echilibrata, dar in cantitati mult reduse, impuse de volumul noului stomac creat. Senzatia de foame nu va fi prezenta la majoritatea pacientilor, iar satietatea se va atinge dupa 2-3 linguri de mancare la inceput, prag care nu trebuie depasit.

In primul rand, timpul alocat mesei va fi mult mai scurt, socializarea la masa va pierde corespunzator din importanta mai ales in conditiile pierderii placerii de a manca. Treptat, pe masura pierderii in greutate, pacientii isi recapata usor energia pierduta, ocazie de care trebuie profitat pentru reluarea activitatilor fizice recreative. 

Pierderea in greutate variaza de la un pacient la celalalt, aspect dependent de respectarea dietei, asocierea exercitiilor  fizice si metabolismul propriu al fiecaruia. In medie, dupa 3 luni, ar trebui sa fie eliminat aproximativ 30% din excesul ponderal, iar la 6 luni, aproximativ 50 %. Dupa un an procentul creste la 60%, iar dupa 18 luni, la 70-80%.

Depinde foarte mult de disciplina alimentara a pacientului combinata cu consumul caloric prin activitate fizica, dar in medie poate fi atinsa intre 18 si 24 luni.

Pentru mentinerea greutatii, pacientul trebuie sa pastreze obiceiurile alimentare sanatoase deprinse in primele luni post-operator, sa se opreasca din mancat atunci cand apare senzatia de satietate, sa faca activitate fizica cu intesitate crescanda, sa varieze exercitiile pentru a nu se obisnui organismul cu acestea si sa consume din ce in ce mai putine calorii.

Controalele medicale se programeaza la o luna, 3, 6, 9, 12 luni, apoi anual. Prima evaluare completa se face la un an pentru descoperirea posibilelor deficite sau oricand pe parcursul perioadei daca se ridica susupiciunea unor eventuale dezechilibre hidro-electrolitice sau vitaminice care se pot corecta prin suplimentarea aportului.