Programeaza-te pentru investigatie

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Imagini CT de calitate superioara, cu cea mai mica doza de iradiere

SIGURANTA UNUI DIAGNOSTIC PRECIS

Imagini de calitate superioara, pentru un diagnostic precis

GRIJA FATA DE EXPUNEREA PACIENTULUI LA RADIATII

Tehnologia DoseWatch asigura o doza foarte redusa de radiatii

PERSONALIZAREA INVESTIGATIEI

Medicii pot personaliza scanarea conform nevoilor fiecarui pacient

Folosim inteligenta artificiala pentru un diagnostic sigur

Suntem prima retea care foloseste integrat un algoritm de inteligenta artificiala pentru servicii de Computer Tomograf toracic, care are rolul de a mapa zonele care ridica suspiciuni, fiind un instrument care scade subiectivismul medicului si asigura acuratetea diagnosticului final. Inteligenta artificiala este un instrument important, in special in monitorizarea pacientilor post COVID.

Care sunt avantajele investigatiei CT?

Achizitia rapida a imaginilor

Imagini superioare fata de cele oferite de radiografiile clasice

Este neinvaziva si nedureroasa

Pretul mai accesibil fata de RMN

Efectuam intreaga gama de examene CT

Intrebari frecvente

Investigatia CT este o metoda imagistica care foloseste razele X pentru obtinerea unor imagini transversale ale diferitelor segmente ale corpului, ce pot fi prelucrate ulterior cu ajutorul unor softuri speciale dedicate.

Investigatiile CT sunt examinari rapide, de scurta durata fata de cele IRM (sau RMN) sau PET-CT, avand ca interval de examinare intre 5 si 15 minute. In cateva cazuri examinarea poate dura mai mult, pana la o ora, in functie de patologie – de exemplu, patologia renala poate impune uneori scanari la 5 min, 15 min, 30 min si 60 min.

Tehnologia DoseWatch este o solutie pentru aparatele CT care ii permite medicului imagist sa vada mai mult - cu o doza de radiatii mai mica pentru pacient. Asta inseamna imagini CT de calitate superioara obtinute cu cea mai mica doza de iradiere.

Daca este sa ne intrebam despre efectele nocive rezultate in urma expunerii la radiatiile X, studiile spun ca riscul este foarte mic, fiind estimat la 1 la 2000 de pacienti. In plus, tehnologia DoseWatch asigura o doza foarte redusa de radiatii, permite monitorizarea expunerii la razele X si alegerea dozei optime pentru fiecare pacient. Spre exemplu, DoseWatch a permis reducerea dozei de iradiere cu 41% in cazul CT cerebral si de la 1450 mGy.cm la 725 mGy.cm in cazul CT de coloana lombara.

DoseWatch se poate aplica la absolut toate investigatiile imagistice ce implica radiatii X si, implict, iradiere.

Nu exista “prea mult” daca indicatia unei anumite investigatii imagistice CT este justificata si ajuta la stabilirea unui diagnostic si, implicit, la tratarea corecta a unor afectiuni. Pentru un pacient care face o singura examinare computer tomografica, doza de iradiere nu este periculoasa. In schimb, pentru pacientii care au nevoie de investigatii repetate – ca de exemplu pacientii oncologici – problema iradierii este foarte importanta, in anumite cazuri riscul dezvoltarii unor boli colaterale induse de iradiere fiind crescute.