Solicită o programare la un chirurg atestat în chirurgie robotică

Un reprezentant REGINA MARIA te va contacta pentru a stabili detaliile programării. Alături de chirurg vei afla dacă este necesară sau nu o intervenție chirurgicală și dacă operația robotică prezintă avantaje în cazul tău.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Cazurile oncologice, analizate în Tumor Board

Pacientul oncologic este preluat și tratat de o echipă multidisciplinară, formată din mai mulți medici - gastroenterolog, chirurg, oncolog, radioterapeut, radiolog, anatomo-patolog, psiholog, stomaterapeut, etc. Această echipă, numită Tumor Board, analizează fiecare caz în parte astfel încât să ofere cel mai bun plan de tratament, centrat pe nevoile pacientului.

Discută cazul tău cu un chirurg atestat în chirurgie robotică

Prof. Univ. Dr. Petre Cornel Bratila

Prof. Univ. Dr. Petre Cornel Bratila

Medic primar Obstetrică -Ginecologie Chirurg de excelență în Ginecologia minim-invazivă
Dr. Cristian Bogdan Barta

Dr. Cristian Bogdan Barta

Medic primar Chirurgie generală
Dr. Gheorghe Plugaru

Dr. Gheorghe Plugaru

Medic primar Urologie

Avantajele chirurgiei robotice

Mai multă libertate de mișcare
Robotul daVinci Xi îi oferă medicului chirurg mai multe grade de libertate în mișcare, comparativ cu laparoscopia standard. Brațele robotice sunt articulate, ceea ce înseamnă că pot să se rotească complet, permițând o mișcare naturală, intuitivă, mai amplă chiar decât cea făcută de mâna umană, însă folosind instrumente laparoscopice, de dimensiuni mici.

Sângerare intraoperatorie minimă
Prin chirurgia robotică se reduce semnificativ cantatitea de sânge care se pierde în timpul operației, deoarece robotul daVinci Xi permite o vedere 3D, extrem de clară, mărită de peste 10 ori. În acest fel, chirurgul poate să vadă mult mai bine vasele de sânge, reușind disecția minuțioasă a țesuturilor care trebuie îndepărtate.

Risc redus de complicații
Robotul daVinci Xi permite chirurgului sa realizeze o intervenție chirurgicală extrem de precisă, cu disecții de mare acuratete, milimetrice, a leziunilor fără a leza structurile mici învecinate cum ar fi vasele de sânge sau nervii. Acest lucru înseamnă pentru pacient un risc mult mai redus de reintervenții și de complicații postoperatorii, cum ar fi posibilele infecții.

Durere și disconfort reduse
Pentru mulți pacienți, recuperarea după o intervenție chirurgicală este mai dificilă decât operația în sine. Inciziile mici și gesturile chirurgicale extrem de precise din timpul operațiilor robotice înseamnă că organismul se reface mult mai repede, iar pacienții simt, în general, mai puțină durere și disconfort după intervenție, ceea ce înseamnă că adesea nu primesc medicație analgezică.

Preț mai avantajos decât în străinătate
Chirurgia robotică nu este un serviciu de rutină. Este un serviciu performant, făcut cu o tehnologie de ultimă generație, de chirurgi care au o pregătire adițională și experiență importantă în astfel de tehnici chirurgicale. În plus, costul trebuie înțeles și în termenii a ceea ce se câștigă prin acest tip de chirurgie – spitalizare redusă, complicații minime intra-operatorii și, mai ales, evitarea unor complicații care ar afecta semnificativ calitatea vieții – de exemplu, impotența și/sau incontinența urinară după operația de îndepărtare a prostatei sau rectului pentru tratamentul cancerului.

Siguranță și precizie crescute
Robotul daVinci Xi permite chirurgului să efectueze tot felul de proceduri complexe cu mai multă flexibilitate, precizie și control decât cu ajutorul tehnicilor chirurgicale tradiționale. O mișcare amplă a chirurgului la consolă este tradusă de robot într-o microdisecție sigură. Robotul filtrează tremorul inerent, crescând precizia mișcării – miscarea devine mai sigura și extrem de precisă.

Tratăm cu ajutorul robotului daVinci următoarele afecțiuni:

Afecțiuni ginecologice

 • Fibroame uterine de dimensiuni mari
 • Prolaps uterin în forme grave
 • Incontinență urinară
 • Endometrioză profundă
 • Cancer de col uterin
 • Tumori ovariene
 • Cancer de endometru

Afecțiuni ale peretelui abdominal:

 • Hernii complexe – inghinală, hiatală, eventrații
 • Afecțiuni hepatice
 • Acalazie

Afecțiuni oncologice digestive:

 • Cancer de rect
 • Cancer de colon
 • Cancer gastric

Afecțiuni urologice:

 • Cancer de prostată
 • Cancer de vezică urinară
 • Cancer renal
 • Litiaz renală (pietre la rinichi)
 • Obstrucția de de joncțiune pielo-ureterală

Ce spun pacienții noștri

“Primul lucru pe care l-am observat și care m-a surprins a fost că n-am avut dureri. Am crezut că am medicație administrată pe venă și de aceea nu simt nicio durere, dar apoi când am văzut că efectiv nu mai eram conectată la nicio perfuzie și nu aveam dureri mi s-a părut incredibil".

Ruxandra, pacienta care a beneficiat de prima histerectomie robotică în Spitalul Euroclinic.

Ce spun pacienții noștri

"Lucrez în IT și mă preocupă aspectele legate de robotizare și digitalizare și când am auzit de robot am fost foarte interesat. Auzisem de robotul daVinci din diferite surse, știam că începe să fie folosit tot mai mult și când domnul doctor a precizat că ar exista această opțiune am fost categoric de acord. Și a fost o experiență plăcută, dacă putem să o numim așa".

Iulian

Întrebări frecvente despre chirurgia robotică

Chirurgia minim-invazivă include chirurgia laparoscopică și chirurgia robotică, cu mențiunea că aceasta din urmă este cea mai puțin invazivă opțiune terapeutică. De asemenea, chirurgia robotică oferă și cea mai precizie deoarece folosește instrumentele extrem de specializate ale sistemului chirurgical daVinci. Robotul daVinci depășește anumite limitări ale laparoscopiei, deoarece folosește camere care oferă imagini 3D extrem de reale. Cu ajutorul robotului daVinci, chirurgii pot să efectueze unele operații complexe mai rapid și mai ușor, îmbunătățind în același timp siguranța pacientului.

Chirurgia robotică este considerată una dintre cele mai sigure opțiuni, depășind nivelurile de siguranță ale oricărei proceduri realizată prin chirurgia clasică, tradițională. Bineînțeles, orice intervenție chirurgicală poate avea anumite riscuri. Discută cu medicul chirurg atât despre beneficiile chirurgiei robotice, precum și despre posibilele riscuri care pot să apară.

Prețul unei intervenții efectuate cu ajutorul robotului daVinci depinde de mai mulți factori care influențează costul unei intervenții. Există factori generali (specialitatea medicală, afecțiunea pacientului, tipul de intervenție), dar și factori individuali, care țin de complexittea cazului pacientului. Din acest motiv, prețul oricărei intervenții de chirurgie robotică este stabilit numai după o discuție detaliată cu medicul specialist despre cazul particular al fiecărui pacient.

Orice intervenție chirurgicală, inclusiv cele asistate robotic, pot fi achitate în rate, fără dobândă, în spitalele Regina Maria.

Nu. Chirurgul efectuează procedura utilizând sistemul robotizat daVinci Xi. Pe aprcursul întregii operații, chirurgul manevrează atent brațele robotului. Robotul nu face mișcări de unul singur, ci mai degrabă urmează “poruncile” chirurgului. 

Majoritatea pacienților care necesită proceduri minim invazive vor beneficia de o intervenție chirurgicală asistată de robot. Cu toate acestea, doar împreună cu medicul specialist poți afla dacă intervenția robotică este cea mai bună opțiune pentru cazul tău. În general, este bine să soliciți o programare la medicul chirurg dacă:

 • Te temi de operația pe care urmează sa o efectuezi și vrei să afli dacă o intervenție prin chirurgie robotică îți poate micșora riscurile
 • Ai o recomandare pentru o intervenție chirurgicală și vrei să afli dacă poți beneficia de avantajele unei operații realizate cu ajutorul robotului
 • Vrei o a doua părere medicală cu privire la o intervenție chirurgicală care ți-a fost recomandată

Alege cea mai bună opțiune chirurgicală pentru afecțiunea ta!