Cere o programare la un chirurg atestat în chirurgie robotică

Un reprezentant REGINA MARIA te va contacta pentru a stabili detaliile programării. Medicul chirurg îți va recomanda operația robotică dacă acastă opțiune prezintă avantaje în cazul tău.

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.

Chirurgia robotică, tratamentul ideal pentru afecțiunile urologice, digestive, ginecologice si colorectale

Brațele robotului oferă libertate mai mare de mișcare
Robotul DaVinci Xi  este prevăzut cu mai multe brațe articulate, care îi permit chirurgului să ajungă mult mai ușor în zonele înguste, la care nu ar avea acces atât de simplu prin chirurgia deschisă. Brațele robotice se pot roti complet, realizând mișcări ample și exprem de precise. 

Risc mai mic de complicații
Chirurgul realizează cu ajutorul robotului DaVinci Xi  disecții de mare acuratete, milimetrice, fără a leza în niciun fel structurile mici din preajma tumorilor, precum nervii sau vasele de sânge. Această precizie aduce numeroase beneficii pacientului – recuperare ai ușoară și risc redus de reintervenții și de complicații postoperatorii.

Pacientul pierde mai puțin sânge
Robotul DaVinci Xi  permite o vedere 3D, extrem de clară a tumorilor și a structurilor învecinate. Văzând mult mai bine țesuturile care trebuie îndepărate, chirurgul reușește să realizeze disecții minuțioase, cu o precizie de neegalat. Precizia și acuratețea mișcărilor chirurgicale înseamnă că în timpul operației robotice se pierde o cantitate de sânge semnificativ mai mică.

Durere semnificativ mai mică
Pentru mulți pacienți, recuperarea după o intervenție chirurgicală este mai dificilă decât operația în sine. Inciziile mici și gesturile chirurgicale extrem de precise din timpul operațiilor robotice înseamnă că organismul se reface mult mai repede, iar pacienții simt, în general, mai puțină durere și disconfort după intervenție, ceea ce înseamnă că adesea nu primesc medicație analgezică.

Preț mai avantajos decât în străinătate
Chirurgia robotică implică aparatură modernă, performantă, de ultimă generație. Și această tehnologie este costisitoare. Prețul unei asemenea intervenții ar trebui înțeles și prin prisma beneficiilor oferite prin acest tip de chirurgie – spitalizare redusă, mai puține complicații intra-operatorii și evitarea unor efecte secundare care ar afecta semnificativ calitatea vieții – cum ar fi impotența după operația de îndepărtare a prostatei.

Operații sigure și eficiente
Chirurgia robotică este considerată sigură, deoarece permite chirurgilor să efectueze operații dificile mai ușor, cu mai multă precizie, flexibilitate și control decât în cazul intervențiilor chirurgicale deschise tradiționale. Există numeroase studii care arată că robotul daVinci elimină tremorul inerent al chirurgului – acele gesturi involuntare și imperceptibile ale mișcărilo făcute de mână umană.

Folosim robotul DaVinci Xi în tratamentul:

Discută cazul tău cu un chirurg atestat în chirurgie robotică

Prof. Univ. Dr. Nicolae Crisan

Prof. Univ. Dr. Nicolae Crisan

Medic primar Urologie, chirurg de excelență în urologia robotică și laparoscopică
Prof. Univ. Dr. Ioan Coman

Prof. Univ. Dr. Ioan Coman

Medic primar Urologie

Întrebări frecvente despre chirurgia robotică

Chirurgia minim-invazivă include chirurgia laparoscopică și chirurgia robotică, cu mențiunea că aceasta din urmă este cea mai puțin invazivă opțiune terapeutică. De asemenea, chirurgia robotică oferă și cea mai precizie deoarece folosește instrumentele extrem de specializate ale sistemului chirurgical daVinci. Robotul daVinci depășește anumite limitări ale laparoscopiei, deoarece folosește camere care oferă imagini 3D extrem de reale. Cu ajutorul robotului daVinci, chirurgii pot să efectueze unele operații complexe mai rapid și mai ușor, îmbunătățind în același timp siguranța pacientului.

Chirurgia robotică este considerată una dintre cele mai sigure opțiuni, depășind nivelurile de siguranță ale oricărei proceduri realizată prin chirurgia clasică, tradițională. Bineînțeles, orice intervenție chirurgicală poate avea anumite riscuri. Discută cu medicul chirurg atât despre beneficiile chirurgiei robotice, precum și despre posibilele riscuri care pot să apară.

Prețul unei intervenții efectuate cu ajutorul robotului daVinci depinde de mai mulți factori care influențează costul unei intervenții. Există factori generali (specialitatea medicală, afecțiunea pacientului, tipul de intervenție), dar și factori individuali, care țin de complexittea cazului pacientului. Din acest motiv, prețul oricărei intervenții de chirurgie robotică este stabilit numai după o discuție detaliată cu medicul specialist despre cazul particular al fiecărui pacient.

Orice intervenție chirurgicală, inclusiv cele asistate robotic, pot fi achitate în rate, fără dobândă, în spitalele REGINA MARIA.

Nu. Chirurgul efectuează procedura utilizând sistemul robotizat daVinci Xi. Pe aprcursul întregii operații, chirurgul manevrează atent brațele robotului. Robotul nu face mișcări de unul singur, ci mai degrabă urmează “poruncile” chirurgului.

Majoritatea pacienților care necesită proceduri minim invazive vor beneficia de o intervenție chirurgicală asistată de robot. Cu toate acestea, doar împreună cu medicul specialist poți afla dacă intervenția robotică este cea mai bună opțiune pentru cazul tău. În general, este bine să soliciți o programare la medicul chirurg dacă:

  • Te temi de operația pe care urmează sa o efectuezi și vrei să afli dacă o intervenție prin chirurgie robotică îți poate micșora riscurile
  • Ai o recomandare pentru o intervenție chirurgicală și vrei să afli dacă poți beneficia de avantajele unei operații realizate cu ajutorul robotului
  • Vrei o a doua părere medicală cu privire la o intervenție chirurgicală care ți-a fost recomandată

Alege cea mai bună opțiune chirurgicală pentru afecțiunea ta!