Centrul integrat de diagnostic si tratament pentru cancerul de san aduce avantaje atat medicilor, care schimba foarte rapid informatiile si aplica aceleasi standarde si protocoale medicale, dar mai ales pacientelor - practic, pacienta are toate serviciile in aceeasi locatie si stie exact ce are de facut in continuare, nu mai alearga de la un spital la altul pentru investigatii, consultatii sau tratament. Pentru pacienta, avantajele sunt: rapiditatea si corectitudinea cu care se desfasoara fluxurile, accesul la tehnologie moderna si metode foarte avansate de tratament, timp castigat si economisirea pretioaselor sale resurse.
Echipa multidisciplinara ofera pacientei medici dedicati tratamentului patologiei mamare cu expertiza in acest domeniu. Impreuna – oncolog, chirurg, imagist, anatomopatolog, chirurg plastician, radioterapeut, ginecolog – decid cea mai buna conduita terapeutica si abordare pentru pacienta, pe baza recomandarilor si protocoalelor internationale, dar particularizat la fiecare pacienta in parte. Din echipa multidisciplinara fac parte si psihologul si kinetoterapeutul.
Indiferent de nevoia pe care o ai, suntem aici pentru tine atunci cand:
- Trebuie sa-ti faci mamografia de screening
- Ti-ai descoperit un nodul la san
- Ai o scurgere anormala mamelonara
- Ai un rezultat modificat la mamografie sau ecografia de san
- Esti preocupata de riscul de a face cancer mamar
- In familia ta mama, sora sau bunica au avut cancer de san
- Ai fost diagnosticata recent cu cancer de san
- Doresti o opinie secundara
- Ai nevoie de tratament
- Doresti sa-ti faci reconstructie mamara
- Vrei sa inveti cum se face auto-examinarea sanului
- Ai nevoie de ajutor si informatii
- Doresti un examen de rutina facut de un specialist senolog
Odata ajunsa la spital, pasii pe care ii urmezi sunt:
Vei fi consultata intai de medicul specialist, fie chirurg, ginecolog sau oncolog, care in functie de problema mamara pe care o ai va face un plan de investigatii pentru a ajunge la un diagnostic corect – pe langa examenul clinic, se stabilesc si investigatiile imagistice. In functie de varsta si de alti factori de risc, se recomanda ecografie mamara bilaterala, mamografie, RMN de san. Ca tehnologie, centru este dotat cu tot ce este necesar in patologia mamara pentru a se ajunge la diagnostic exact intr-un timp scurt. Avand toate investigatiile in spital, acest plan se concretizeaza foarte repede.
Daca se depisteaza o leziune mamara, medicul imagist calculeaza un scor imagistic care orienteaza conduita ulterioara: fie supraveghere periodica imagistica, fie este necesara o punctie biopsie. Punctia biopsie poate fi efectuata odata cu investigatia ecografica si din nou pacienta castiga timp.
Vei merge la medicul specialist cu rezultatele imagistice si cu rezultatul histopatologic atunci cand a fost efectuata punctia biopsie.
Atunci cand leziunea se dovedeste a fi canceroasa, cazul este discutat in Tumor Board. Se face un plan terapeutic, in concordanta cu ghidurile internationale, dar se particularizeaza la fiecare pacienta in parte. Sunt implicati oncologul, radioterapeutul, chirurgul oncolog, anatomopatologul, chirurgul plastician – pentru ca pe langa tratamentul oncologic se pune si problema refacerii glandei mamare pentru un aspect estetic cat mai bun.
Practic se reduce timpul de asteptare intre momentul prezentarii la medic si formularea diagnosticului si a planului de tratament. Avantajul este ca oferim pacientelor atat consulturile, cat si investigatiile si tratamentul in aceeasi locatie. Fluxurile sunt rapide si pacienta castiga mult timp. Prima vizita este cu ocazia consultului la medicul specialist care face planul de investigatii. Testele imagistice vor fi programate intr-o singura zi, iar pacienta se va revedea cu medicul specialist posibil chiar in ziua in care a efectuat investigatiile, rezultatele fiind disponibile pe loc, cu exceptia biopsiei care dureaza cateva zile. Apoi, se stabileste conduita ulterioara, urmand etapele de tratament si o urmarire adecvata.
Depistare precoce
Depistarea precoce este cheia, deoarece tratamentul in stadiile incipiente permite vindecarea bolii.
Diagnostic
Un diagnostic corect este primul pas critic in obtinerea celui mai bun tratament posibil.
Tratament
Toate cazurile sund discutate in Tumor board. Asta inseamna un management profesionist la nivelul standardelor actuale.
Reconstructie si recuperare
Dupa o lupta grea te simti incompleta. De aceea, avem grija sa-ti redam nu doar sanatatea, ci si increderea in tine.
Pentru mai multe informatii te rugam sa iei legatura cu navigatorul Centrului Integrat pentru Patologia Sanului – programari Bucuresti 0736.613.942
Navigatorul este alaturi de fiecare pacienta din clipa in care s-a adresat centrului, indiferent in ce etapa se afla, de investigatii, tratament sau urmarire la distanta.
Navigatorul te va ghida si sustine, se ocupa de programari si este interfata intre pacient si membri echipei multidisciplinare. Rolul navigatorului este de a minimiza timpii de asteptare si de a asigura coerenta fluxurilor in cadrul centrului.