EDU.STOMATOLOGIE

Cât costă un aparat dentar și cum îl alegi? Totul despre prețul aparatului dentar

aparat4
Aparatul dentar nu este o modă, ci o necesitate. Este drept că în ultima perioadă a devenit la modă, însă medicii stomatologi recomandă aparatul dentar pentru rolul său în îndreptarea dinților, aducerea acestora pe poziția lor inițială și în refacerea mușcăturii corecte.

Totuși, care este, pentru un aparat dentar, prețul corect și cum poate fi ales acesta? Aparatul dentar permite corectarea, fără durere, a oricărei probleme de ortodonție care poate afecta în timp de la sănătatea dinților, a gingiilor, a articulației temporo-mandibulare, până la integritatea tubului digestiv.

În cadrul Regina Maria Dental Clinics există mai multe tipuri de aparate dentare printre care: aparat dentar fix cu brackeți metalici, aparat dentar invizibil Incognito, aparat dentar transparent Safir, aparat dentar invizibil Invisalign sau aparat dentar Damon.

Cât costă un aparat dentar? Tipuri de aparat dentar

E firesc ca pacienții să-și pună întrebarea cât costă un aparat dentar, pentru a avea o imagine clară asupra prețurilor și pentru a ști să-și facă un plan de buget. La Regina Maria Dental Clinics, specialiștii noștri le comunică pacienților toate informațiile necesare în ceea ce privește tratamentul, dar și costurile acestuia, chiar de la primul consult.

Astfel, prețul unui aparat dentar fix cu brackeți metalici începe de la 3300 de lei per arcadă. Un aparat fix cu brackeți ceramici este 4000 de lei per arcadă, iar un aparat fix cu brackeți din safir este 4800 de lei per arcadă. Un aparat fix Damon metalic costă 6600 de lei per arcadă, iar un aparat mobil are prețul de 1100 de lei per arcadă. Pe scurt, prețurile pentru aparate dentare sunt:

  • Aparat dentar metalic/arcadă – Preț: 3300 de lei;
  • Aparat dentar fix cu brackeți din safir/arcadă – Preț: 4800 de lei;
  • Aparat fix metalic Damon/arcadă - Preț: 6600 de lei;
  • Aparat dentar lingual Incognito/arcadă - Preț: 11500 lei;
  • Aparat dentar Invisalign/arcadă – Preț: 25500 de lei;
  • Aparat dentar Spark Advanced (ambele arcade) – Preț 25200 de lei.

Dincolo de prețul aparatului dentar, pacientul trebuie să mai ia în calcul și alte costuri (care se stabilesc odată cu planul de tratament) care includ:

  • Consultație;
  • Model de studiu;
  • Dosar ortodontic, care include radiografiile sau alte investigații;
  • Igienizare/periaj dentar înainte de aplicarea aparatului;
  • Controlul periodic.

Purtarea aparatului dentar presupune o rigoare suplimentară atunci când vine vorba despre igiena orală. Află cum se efectuează o igiena orala corecta atunci când porți aparat dentar fix, de ce accesorii ai nevoie și la ce trebuie să fii atent pentru a nu deteriora aparatul!

Aparate dentare invizibile și prețurile lor

Incognito este aparatul dentar de ultimă generaţie, care asigură rezultate rapide şi durabile în rezolvarea oricărui tip de malocluzii. Incognito este discret, invizibil din exterior (fixat pe suprafața interioară a dinților). Prețul acestuia este de 11.500 de lei.

aparat2

Aparatul dentar Invisalign (aparat dentar mobil) - preț

Invisalign este un model nou de aparat dentar invizibil, reprezentat de un sistem de gutiere personalizate, transparente, mobile, care pot fi scoase și repuse și permit o igienă orală impecabilă, reducând riscul apariției cariilor.

Prețul acestuia este de 25.500 lei.

Aparatul dentar Spark

Aparatul dentar Spark este o soluție modernă și discretă pentru îndreptarea dinților. Spre deosebire de aparatele dentare tradiționale cu brackeți metalici, Spark folosește o serie de gutiere transparente, detașabile, fabricate din material TruGEN™.

Aparatele dentare Spark reprezintă una dintre cele mai discrete, estetice, confortabile și discrete metode de corectare ortodontică, rezoluția superioară de printare a acestora permițând un tratament ortodontic eficient, într-un interval de timp mai scurt.

aparat1

Aparatul dentar Safir transparent - preț

Aparatul dentar transparent din Safir este folosit, în Regina Maria Dental Clinics, ca soluție modernă de ameliorare a fizionomiei sau de tratament, atunci când dinții nu calcă corect. Acesta este la fel de rezistent ca cel metalic, dar aspectul estetic este îmbunătățit, acesta fiind un aparat dentar cu brackets transparenți. Prețul unui astfel de aparat este de 4.800 de lei per arcadă.

Aparatul dentar din Safir este o soluție eficientă, dar și estetică de îndreptare a dinților

Aparat dentar metalic/aparat dentar ceramic pentru copii - preț

Aparatul dentar nu are o limită de vârstă, acesta funcționând la fel de bine atât în cazul celor mici, cât și în cazul adulților care își doresc o schimbare la nivel estetic sau care au nevoie de un aparat dentar, pentru a rezolva anumite aspecte funcționale ale danturii. Costul unui aparat dentar metalic sau al unui aparat dentar ceramic pentru copii este asemănător cu cel pentru adulți. Pot exista diferențe în prețurile de consultație sau de dosar ortodontic. La Regina Maria Dental Clinics, pacienții vor primi toate informațiile în ceea ce privește tratamentul și prețul acestuia, iar procesul va fi unul transparent.

Ca părinte, trebuie să fii conștient de emoțiile pe care aparatul dentar le poate genera, mai ales la vârste mai mici. Pentru a facilita acest proces, medicul ortodont poate propune un aparat dentar cu culori diferite ale elasticelor de la brackeți sau cu alte mici ajustări de ordin estetic, care să îi dea încredere copilului în el; costul aparatului dentar va fi detaliat suplimentar în cadrul consultației.

Este important să se înceapă tratamentul ortodontic încă din copilărie, deoarece dinții sunt mai ușor de îndreptat în această perioadă și tratamentul cu aparat dentar la copii poate fi mai scurt și mai puțin invaziv decât în cazul adulților. De asemenea, prin îndreptarea dinților încă din copilărie, se poate preveni apariția problemelor dentare majore și se poate asigura o sănătate dentară bună pe termen lung.

aparat3

Aparatul dentar este un dispozitiv puternic, eficient și, totodată, destul de fragil.

Pentru a-l proteja și pentru a reduce și riscurile de apariție a cariilor pe durata tratamentului, există informații importante pe care e bine să le cunoști, referitoare la alimentație. Iată care sunt alimentele pe care e mai bine sa le eviti și cum e cel mai bine să consumi fructele și legumele dure!

Cum se stabilește prețul unui aparat dentar copii / adulți?

Prețul unui aparat dentar diferă în funcție de tipul acestora. În urma consultului inițial, medicul ortodont vede care sunt problemele cu care te confrunți și îți propune mai multe opțiuni de tratament. Deși toate aparatele dentare, fie ele clasice sau moderne, te ajută să atingi același rezultat, și anume să obții o dantură sănătoasă și frumoasă, cu dinți drepți și corect aliniați, prețurile planurilor de tratament diferă.

Atunci când îți dorești un aparat dentar care să fie cât mai puțin vizibil, trebuie să te aștepți la un cost mai mare. De exemplu, un aparat dentar montat pe suprafața exterioară a dinților, clasic, cu brackeți și arc metalic, este mult mai ieftin în comparație cu un aparat dentar montat în partea din spate a dinților, realizat dintr-un aliaj nobil de aur și complet insesizabil în timpul purtării.

De asemenea, prețul unui aparat dentar Invisalign, care presupune o serie de gutiere transparente ce se aplică peste suprafața dinților, este unul ridicat, în comparație cu prețul unui aparat dentar clasic. Prețul aparatului dentar Invisalign este unul corelat cu beneficiile pe care ți le oferă: un timp mai scurt de purtare, discreție totală din punct de vedere estetic, deoarece acesta este cu greu observat de persoanele din jur, neavând brackeți sau sârme lipite pe suprafața dinților, și un grad de confort mult mai ridicat.

Cât durează tratamentul ortodontic cu aparat dentar fix / aparat dentar brackeți transparenți?

Purtarea unui aparat dentar poartă în stomatologie denumirea de tratament ortodontic. În medie, un astfel de tratament durează între un an și un an și jumătate, uneori aceasta durată putându-se prelungi, în funcție de complexitatea cazului. Însă, în cazul în care pacientul nu este cooperant, dezlipind brackeții sau nerespectând indicațiile medicului ortodont, aceasta se poate lungii. În funcție de probleme, purtătorul de aparat trebuie să vină periodic la medic (o dată la o lună sau la o lună și jumătate) pentru control.

La ce vârstă este recomandat aparatul ortodontic?

Datorită tehnologiei din zilele noastre, nu există o limită superioară de vârstă pentru a beneficia de tratament ortodontic. Aparatul ortodontic poate fi purtat începând de la vârsta de 7 ani, existând numeroase tipuri de aparat dentar, pentru toate gusturile, preferințele și așteptările pacienților.

Copiii pot fi, uneori, reticenți la schimbări, iar purtarea aparatului dentar nu este întotdeauna acceptată cu relaxare de către aceștia, chiar dacă nu e vorba despre un disconfort fizic. Controlul stomatologic regulat și o relație bună cu medicul pot ajuta în tot acest proces!

Cum alegi aparatul dentar potrivit?

Atunci când vine vorba despre un aparat dentar, prețul joacă un rol important, dar nu este singurul criteriu care trebuie avut în vedere. Atunci când ai un buget fix, să discuți despre opțiunile de aparat dentar și costurile asociate este important, dar medicul îți va prezenta și alte argumente pentru care recomandă un anumit tip de dispozitiv ortodontic.

Un aparat fix este opțiunea cea mai accesibilă și foarte eficientă; medicul îți poate spune dacă ai nevoie de tratament ortodontic pe ambele arcade sau dacă e suficient un aparat dentar jos, pe mandibulă, sau este necesar și unul pe maxilarul superior. La copii, când vine vorba despre aparat dentar, tipuri, avantaje și dezavantaje, varianta fixă este preferată, pentru a asigura maleabilitatea micului pacient.

Pentru adolescenți, un aparat dentar estetic, cum este aparatul dentar din plastic Invisalign poate fi preferat. Un aparat dentar detașabil poate fi avantajos, deoarece îmbunătățește igiena orală; prețul Invisalign trebuie luat în considerare pe toată durata tratamentului deoarece, pe măsură ce dinții se deplasează în poziția dorită, este posibil să fie necesară schimbarea gutierelor cu altele mai potrivite.

Atunci când vine vorba despre un aparat dentar pentru adulți, complianța pacientului nu ar trebui să mai reprezinte o problemă, așadar opțiunile sunt cele mai generoase. O discuție detaliată cu specialistul ortodont te poate ajuta să alegi modelul de aparat dentar cel mai potrivit din punct de vedere al eficienței, costurilor și aspectului estetic.

Crezi că ai nevoie de aparat dentar și nu știi cât va costa tratamentul? În cadrul Regina Maria Dental Clinics, o echipă de medici specialiști îți stă la dispoziție pentru a-ți răspunde la întrebări și a-ți oferi cele mai eficiente tratamente, la cel mai înalt nivel de performanță. Programează-te la numărul de telefon 021 9777! https://www.youtube.com/watch?v=u3UUFR50VrI