Tratament cancer de san

Ceea ce diferentiaza felul in care ne ingrijim pacientele este echipa multidisciplinara dedicata sa obtina cel mai bun rezultat pentru fiecare pacienta. Echipa intruneste specialisti experimentati in imagistica sanului, chirurgie oncologica, oncologie medicala, chirurgie plastica si anatomopatologie. Medicii discuta cazurile pacientelor nou diagnosticate pentru a furniza un plan de diagnostic si tratament personalizat, adaptat la nevoile fiecarei paciente, care sa creasca sansa obtinerii unui rezultat de succes.
Echipa multidisciplinara dedicata

“Fiecare caz nou sau aflat deja in evidenta noastra, la care apar elemente noi in evolutia bolii, este discutat in cadrul echipei multidisciplinare in sedintele saptamanale de “tumor board”. Deciziile cu privire la algoritmul de diagnostic si strategia terapeutica se iau intotdeauna in concordanta cu ghidurile ESMO (European Society of Medical Oncology) si NCCN (National Comprehensive Cancer Network).” - Dr. Delia Mateescu, medic primar oncologie medicala, Departament Oncologie Medicala, Spital Euroclinic

“Tumor board pentru cancerul de san inseamna: un management profesionist al cazurilor, la nivelul standardelor si recomandarilor actuale si satisfactia ca poti sa folosesti progresele in medicina pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru fiecare pacienta in parte. Si nu in ultimul rand, inseamna timp castigat pentru pacienta si economisirea pretioaselor sale resurse – pacienta ajunge mai rapid la diagnostic si la planul de tratament, construit pe baza experientei tuturor specialistilor implicati.” – Dr. Mircea Gongu, medic primar oncologie medicala, Departament Oncologie Medicala, Ponderas Academic Hospital.

Alaturi de tine pas cu pas

Completeaza chestionarul de mai jos sau apeleaza 0733.111.726 (tarif normal, apelabil L-V 13.30-18.00) si vei beneficia de indrumarea si sprijinul unui consultant medical care te va ghida pas cu pas.

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Pentru tratarea cancerul de san, exista optiuni terapeutice!
 Interventia chirurgicala ramane o modalitate terapeutica esentiala in cancerul mamar indiferent de stadiul bolii. Prin operatie se urmareste indepartarea completa a cancerului si a zonelor in care exista riscul ca tumora sa se fi raspandit. Sanul este un organ simbol al feminitatii si aspectul lui este foarte important din toate punctele de vedere - psihologic, sexual, afectiv. De aceea, este important ca femeia sa aiba optiuni terapeutice si medicul sa poata alege interventia chirurgicala care este cea mai indicata pentru pacienta.

Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care foloseste medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase. Acestea actioneaza la nivelul celulelor maligne care se divid si cresc rapid, incetinind sau oprind cresterea acestora.

Scopul chimioterapiei nu este acelasi pentru fiecare pacient si depinde de tipul de cancer si de cat de avansat este acesta

  • Vindecarea cancerului
  • Prevenirea reaparitiei celulelor canceroase dupa interventia chirurgicala
  • Prevenirea raspandirii cancerului in alte organe
  • Micsorarea dimensiunii unei tumori astfel incat operatia sa se poata efectua mai usor
  • Micsorarea dimensiunii unei tumori incurabile cu scopul de a imbunatati calitatea vietii si pentru a ameliora simptomele (denumita chimioterapie paliativa)
Cum se administreaza medicamentele citostatice

Medicamentele citostatice pot fi administrate intr-un spital, cabinet medical sau la domiciliul pacientului. Uneori, tratamentul inseamna inghitirea unei pastile sau se administreaza printr-o injectie. Frecvent insa, la cei mai multi pacienti tratamentul este injectabil, printr-o vena.

Chimioterapia intravenoasa se realizeaza cu ajutorul unor branule, porturi sau camere implantabile si pompe pentru perfuzie continua, in special cand durata tratamentului este mai lunga. Chimioterapia se administreaza pe cicluri de tratament, care pot dura una sau mai multe zile si sunt urmate de o perioada de repaus. Medicul oncolog va stabili planul de tratament chimioterapic in functie de tipul de cancer, de medicamentele folosite si de modul in care organismul tau raspunde la tratament.

Asistentele noastre medicale sunt dedicate pacientilor oncologici si au experienta atat in administrarea tratamentului citostatic, cat si in ingrijirea acestor pacienti cu nevoi speciale. Sectia dispune de rezerve speciale pentru pacientii internati, precum si de un spatiu amenajat cu patru paturi, dedicat exclusiv pacientilor cu internare de o zi.

Scopul radioterapiei este acela de a distruge celulele maligne ramase in urma interventiei chirurgicale. Radioterapia se utilizeaza in tratamentul cancerului de san dupa interventia chirurgicala, dar şi inainte de operatie, in cazuri selectionate. Uneori radioterapia poate fi folosita ca tratament exclusiv.
In cazul cancerului de san, scopul radioterapiei este acela de a distruge celulele maligne ramase in urma interventiei chirurgicale de la nivelul sanului (in cazul tratamentului conservator al cancerului mamar), de la nivelul peretelui toracic (dupa mastectomie) sau de la nivelul ganglionilor (din axila sau supraclaviculari).

 

Iradierea postoperatorie dupa mastectomie este indicata daca tumora a masurat peste 5 cm sau daca ganglionii axilari au fost invadati de tumora şi se efectueaza dupa 4 la 8 saptamani dupa interventia chirurgicala sau dupa terminarea tratamentului de chimioterapie adjuvanta (postoperatorie).

Indicatiile radioterapiei:

  • Ca tratament initial, pentru a distruge celulele canceroase
  • Inainte de operatie, pentru a micșora tumora
  • Dupa operatie, pentru ca medicul sa se asigure ca nu au mai ramas celule canceroase
  • Ca tratament concomitent cu chimioterapia
  • In cazurile avansate de cancer, cu intentie paliativa, pentru a alina durerile

 

Daca vei avea nevoie de radioterapie, te vom indruma catre centre specializate partenere.

Alaturi de tine pas cu pas

Completeaza chestionarul de mai jos sau apeleaza 0733.111.726 (tarif normal, apelabil L-V 13.30-18.00) si vei beneficia de indrumarea si sprijinul unui consultant medical care te va ghida pas cu pas.

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate