Testeaza-ti imunitatea

Imunitatea reprezinta capacitatea organismului de a se apara de agentii patogeni - virusuri, bacterii, paraziti si toxine. Sistemul imunitar este un sistem complex de celule si molecule (anticorpi) al carui rol este sa asigure protectia impotriva agresorilor. Sistemul imun detecteaza agentii patogeni, ii distruge si, foarte important, memoreaza antigenul pentru a putea reactiona prompt si data viitoare cand il va intalni.

Imunitatea poate fi innascuta sau naturala – este imunitatea cu care ne nastem si care nu se modifica in cursul vietii sau poate fi dobandita, cand se instaleaza in urma contactului cu diferite microorganisme sau postvaccinare.

Cum se testeaza imunitatea?

Testele pentru imunitate sunt hemoleucograma si imunograma. Acestea sunt doua analize de sange care evalueaza componentele sistemului imun. Hemoleucograma permite identificarea numarului si procentului celulelor – leucocite, macrofage si fagocite. Imunograma evalueaza anticorpii pe care aceste celule le produc – imunoglobulinele (Ig).

Exista 4 clase de imunoglobuline:

  • Ig A - constituie cel mai important element de aparare impotriva bacteriilor si virusurilor
  • Ig E - responsabila pentru alergii
  • Ig M - prima imunoglobulina secretata atunci cand organismul este amenintat de un antigen
  • Ig G se secreta dupa Ig M si are functia de a neutraliza toxinele bacteriene; este singura care traverseaza bariera placentara, protejand nou-nascutul in primele luni de viata.

Pachetul Testeaza-ti Imunitatea consta in:

Hemoleucograma

Imunograma: IgA, IgE, IgG, IgM

Consult medic specialist imunologie

Pachetul Testeaza-ti imunitatea este disponibil in urmatoarele policlinici:

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate