Testeaza-te gratuit pentru „genele cancerului de san”, prin programul “Testarea BRCA”

Ne alaturam demersului initiat de ASSMB de a evalua riscul de aparitie a cancerului de san - „Testarea BRCA”, prin care pacientii oncologici pot realiza, in mod gratuit, testele genetice BRCA1 si BRCA2.

Proiectul se adreseaza pacientilor diagnosticati cu cancer mamar, cu indicatie medicala de la medicul specialist oncolog pentru realizarea testelor. Mai multe detalii despre inscrierea in program sunt disponibile pe pagina dedicata proiectului: https://testarebrca.assmb.ro/.  

Ce sunt genele BRCA si cand este recomandata testarea genetica?

Cunoscute mai ales sub numele de „genele cancerului de san”, BRCA1 (Breast cancer 1 gene) si BRCA 2 (Breast cancer 2 gene) sunt gene supresoare tumorale care codifica proteine cu rol in procesele de reparare a ADN-ului. Atunci cand apar mutatii si ele nu mai functioneaza corect, creste riscul unui diagnostic de cancer, cele mai frecvente forme fiind cancerul de san sau de ovar.

Avantajele testului la GENETIC CENTER

  • Procedura este simpla, non-invaziva si consta in analiza ADN-ului, obtinut dintr-un test de saliva
  • Testul este rapid: primiti rezultatele in 20 zile lucratoare
  • Panel care cuprind mai multe gene implicate in cancerul de san si ovar
  • Rezultatele sunt precise: analiza celor 23 gene se realizeaza prin secventiere completa, ceea ce permite identificarea a peste 95% din mutatiile cunoscute
  • Este complet: suntem alaturi de dumneavoastra nu numai prin testarea propriu-zisa, ci echipa noastra de specialisti va poate oferi consiliere inainte, si dupa investigatie, pentru ca dumneavoastra sa intelegeti beneficiile, limitarile, dar si rezultatele testului.