Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Caz inedit la Spitalul Euroclinic - Pacient de 98 de ani, operat de artroplastie a șoldului

Articol de Dr. Adrian Pojoga Medic primar Ortopedie si traumatologie
Caz inedit la Spitalul Euroclinic - Pacient de 98 de ani, operat de artroplastie a șoldului

Miercuri, 9 februarie, cel mai în vârstă pacient tratat într-un spital privat a ales Spitalul Euroclinic pentru o operaţie de artoplastie. Pacientul de 98 de ani este un fost medic irakian care a fost pentru prima dată pacient. La Spitalul Euroclinic, echipa de gardă i-a pus diagnosticul de fractură de col femural cu deplasare. Soluţia pentru o astfel de problemă medicală a fost înlocuirea articulaţiei şoldului cu o proteză.

La două zile după echilibrarea preoperatorie, pacientul a fost operat iar, ulterior, a urmat cu succes un tratament de recuperare medicală. Pacientul s-a externat pe 22 februarie şi este independent din punct de vedere fizic.

Sunt un om sănătos, deşi am 98 de ani.”, a declarat Dr. AKH. “Până la această întâmplare nu am fost niciodată în spital ca pacient, doar ca medic. Familia mea care locuieşte de 30 de ani în România, a hotărât chiar de la început să mă ducă la Spitalul Euroclinic, pentru că aveau încredere în acest spital. Aici m-am simţit foarte liniştit când am văzut că totul este modern şi aparatura de ultimă oră e adusă din Germania. în niciunul dintre spitalele unde am lucrat, în Germania, SUA sau Irak nu am văzut asistente atât de amabile şi de grijulii și o echipă medicală atât de atentă cu pacienții. Sunt recunoscător spitalului Euroclinic pentru felul în care m-a îngrijit şi pentru liniştea pe care mi-a dat-o mie şi familiei care m-a însoţit tot timpul.”, a adăugat Dr. AKH.

Ca în majoritatea situaţiilor de acest gen, succesul intervenţiei este asigurat de echipa medicală, fiecare dintre membrii acesteia având un rol important în soluţionarea cazului. Rezolvarea e cu atât mai importantă cu cât pacientul, având patologii asociate vârstei, problemele sale de sănătate impun o anumită conduită în managementul de caz.

Operaţia de hemi-artroplastie bipolară executată în spitalul Euroclinic a decurs normal, fără niciun fel de complicaţii şi a fost realizată de echipa de medici primari de Ortopedie şi Traumatologie: Dr. Adrian Pojoga şi Dr. Bogdan Ciurea, împreună cu Dr. Oana Floareş, medic specialist Anestezie şi Terapie Intensivă. După operaţie, starea pacientului a fost monitorizată de medicul ATI în echipă cu Dr. Răzvan Ticulescu, medic specialist cardiologie.

Operatie de artroplastie la pacient de 98 de ani la Spitalul Euroclinic

Pacientul a participat la un program zilnic de recuperarea medicală şi kinetoterapie sub îndrumarea kinetoterapeutului Ciprian Niţu. Astfel, la externare, pacientul deşi în vârstă, este independent din punct de vedere fizic.

Dr. AKH va reveni în două săptămâni la control şi speră că la vară să îşi reia obiceiul de a-şi vizita pe rând copiii aflaţi pe trei continente.

În cadrul departamentului de Ortopedie şi Traumatologie din Spitalul Euroclinic, de la deschidere până astăzi, s-au efectuat peste 50 de operaţii de artroplastie a şoldului, pentru pacienţi cu vârste între 28 şi 98 de ani, dintre care 18 pacienţi în etate de peste 70 de ani.

Despre Dr. AKH

Dr. AKH s-a născut acum 98 de ani în Irak. Cariera sa medicală a început în 1937 în Germania unde a practicat chirurgia toracică până în 1950, când s-a întors în ţara natală. Specialitatea sa medicală l-a dus şi în Statele Unite unde a avut o bursă OMS. Dr AKH a fost directorul spitalului de chirurgie toracică din Bagdad, un spital de 1200 de paturi. Ştie ce înseamnă medicina pentru că a fost mereu alături de pacienţii săi, oameni săraci, indiferent de religie, pe care i-a ajutat nu numai ca medic ci şi ca om.

În 2006, când situaţia din Irak s-a deteriorat, a hotărât să locuiască pe rând la cei 8 copii ai săi, toţi plecaţi în alte ţări. în iulie 2010, a venit din Dubai să îşi viziteze fiica mezina la Bucureşti. în dimineaţa de 9 februarie, a alunecat în casă şi a căzut. Ştiind ce implicaţii ar urma, a stat liniştit şi a aşteptat membrii familiei să îl găsească. Aceştia au decis să îl ducă la Spitalul Euroclinic, spitalul în care aveau încredere.

Dr. AKH va reveni în două săptămâni la control şi speră ca la vară să îşi reia obiceiul de a-şi vizita pe rând copiii. De data aceasta se pregăteşte să plece în Australia.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.