Eşti aici

Experienta in chirurgia sanului

Toate femeile care au fost diagnosticate cu cancer mamar ar trebui sa fie informate despre ce optiuni au si sa aiba oportunitatea sa stabileasca impreuna cu medicul care este cel mai potrivit plan de tratament in cazul lor.

Tratamentul chirurgical conservator al sanului
Indeparteaza tesutul canceros, fara a indeparta sanul in totalitate
Mastectomia
Interventia chirurgicala de indepartare a sanului, incluzand mamelonul si areola.
Nodulul limfatic santinela
Se testeaza intraoperator. Cand cancerul s-a imprastiat la acest ganglion se vor rezeca ganglionii axilari.
Marcajul tumoral mamar ghidat ecografic
Tehnica preoperatorie precisa de marcare a nodulilor mamari nepalpabili (infraclinici) cu indicatie de interventie chirurgicala.
Reconstructia de san imediata sau la distanta
Crearea unui nou san poate inbunatati dramatic imaginea si increderea in sine, precum si calitatea vietii.
Operatia de simetrizare a sanilor
Este posibil sa existe diferente intre cei doi sani, ceea ce va face necesara o operatie ulterioara de simetrizare a sanilor.
Pentru tratarea cancerul de san, exista optiuni terapeutice!
Combinarea tehnicilor chirurgiei oncologice cu cele ale chirurgiei plastice, asa-numita chirurgie oncoplastica, permite realizarea unei interventii chirurgicale pentru cancer care sa asigure un risc cat mai mic de reaparitie a bolii (recidiva), concomitent cu o interventie de chirurgie plastica care face ca rezultatul estetic sa fie unul foarte bun pentru pacienta. Astfel, se obtine un tratament sigur al cancerului mamar concomitent cu un rezultat estetic bun. Sunt cazuri in care, prin asocierea acestor tehnici de chirurgie oncologica cu tehnicile de chirurgie plastica, sanii pacientei arata chiar mai bine dupa operatie.
Sanul este un organ simbol al feminitatii si aspectul lui este foarte important din toate punctele de vedere- psihologic, sexual, afectiv. De fiecare data incercam sa intelegem care sunt lucrurile care conteaza pentru fiecare femeie in parte. Ii este frica mai mult de o deformare a corpului sau de un risc mai crescut de reaparitie a bolii? Stim sa facem diverse tipuri de interventii si stim sa ne adaptam la situatia data si la pacienta din fata noastra, si acesta este un lucru bun. Este bine ca avem optiuni terapeutice si ca putem alege interventia chirurgicala care este cea mai indicata pentru pacienta.” – a subliniat Prof. Dr. Alexandru Blidaru.

 Prof. Dr. Alexandru Blidaru este medic primar chirurg, specializat in chirurgie si ginecologie oncologica si chirurgie estetica si reconstructiva si are o experienta deosebita in chirurgia cancerului mamar.

Experienta sa este impresionanta, chiar si pentru colegii din strainatate:
Operez 25-30 de pacienti pe saptamana. Cand vorbesc cu medici din alte tari si le spun cat am operat intr-o saptamana, ei cred ca ma exprim gresit in engleza si ca de fapt le spun cate operatii fac pe luna!

Profesor universitar si seful Disciplinei de Chirurgie Oncologica din cadrul Departamentului de Chirurgie al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, Prof. Blidaru este medic primar chirurgie generala, cu supraspecializare in chirurgie oncologica si ginecologie oncologica si medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva. Este membru fondator si presedinte al Societatii Romane de Chirurgie a Sanului si Oncologie, membru fondator si fost vicepresedinte al Societatii de Chirurgie Oncologica din Romania, membru al Societatii Romane de Chirurgie si membru de onoare al Societatii Romane de Chirurgie Plastica.
Am avut ocazia sa invat multa vreme de la Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu, personalitate deosebita si reputat medic specializat in cancer mamar, unul dintre cei mai buni medici chirurgi oncologi din tara. Impreuna cu medicii din echipa mea, tratam cazurile de cancer in Romania, la fel de bine cum se trateaza in cele mai bune centre specializate din lume; experienta dobandita este foarte mare si datorita numarului mare de interventii chirurgicale practicate. Conteaza foarte mult daca operezi 10-20 de cancere pe an sau cateva sute, ceea ce facem si noi.” – Prof. Dr. Alexandru Blidaru.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Sunt focalizat pe chirurgia oncologica ginecologica in cancerul de san incipient.”

Prof. Univ. Dr. Petre Bratila este recunoscut pentru contributia remarcabila la progresul chirurgiei oncoginecologice, fiind unul dintre putinii medici din lume specializati in efectuarea de tehnici de tratament conservator pentru cancerul de col uterin in stadii incipiente cu conservarea potentialului reproductiv si hormonal al femeii. Un nou capitol in istoria medicala a fost scris cand, in premiera in Romania si al doilea caz in lume, o tanara femeie operata de cancer de col uterin in sarcina a nascut o fetita perfect sanatoasa. Este Presedintele Societatii Romane de Uroginecologie si membru in Asociatia Americana a Laparoscopistilor Ginecologi, Societatea Americana de Uroginecologie si Societatea Europeana de Oncologie Ginecologica.

Prof. Univ. Dr. Petre Bratila are experienta ampla in tratamentul tuturor tipurilor de cancer ginecologic. Folosind tehnici si procedee chirurgicale inovatoare cum sunt interventiile minim-invazive laparoscopice, procedura ganglionului santinela sau chirurgia citoreductiva radicala, Prof. Dr. Bratila este unul dintre cei mai experimentati specialisti in chirurgia oncologica ginecologica:

 • Chirurgia cancerului de san
 • Chirurgia conservatoare a cancerului de san
 • Chirurgia cancerului de col uterin
 • Tratamentul conservator al cancerului de col uterin in stadii incipiente (Ia si IB) - trachelectomia radicala vaginala cu limfadenectomie pelvica laparoscopica (procedeu Dargent)
 • Tratamentul conservator al cancerului de col uterin in stadii incipiente in sarcina
 • Chirurgia cancerului vulvar cu reconstructie ulterioara prin lipofilling
 • Chirurgia cancerului de endometru - histerectomie minim-invaziva vaginala asistata laparoscopic
 • Chirurgia cancerului pelvin avansat - exenteratia pelvina totala (indepartarea in bloc a uterului, vezicii urinare si a rectului) cu reconstructie ortopica de vezica (procedeu Bricker)
 • Chirurgia cancerului ovarian - chirurgia citoreductiva cu aspirator chirurgical cu ultrasunete (CUSA - Cavitron Ultrasonic Surgical Aspirator)

 

 

Dr. Gabriel Gogescu este medic primar Chirurgie Oncologica si are o experienta ampla in tratarea pacientelor cu cancer mamar. In cadrul Spitalului Euroclinic, Dr. Gogescu colaboreaza strans cu medicii de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Estetica pentru a-ti oferi cea mai buna solutie si rezultat cosmetic.

Experienta relevanta in chirurgia sanului cu peste 6000 de tumori de san operate

Atunci cand alegi medicul chirurg care urmeaza sa te opereze, iti recomandam sa optezi pentru un chirurg:
 • Cu experienta in cancerul la san - aceasta demonstreaza o preocupare si o expertiza in tratarea acestei afectiuni, chirurgii oncologi fiind mult mai informati privind cele mai noi tehnici chirurgicale in acest domeniu, comparativ cu chirurgii generalisti
 • Recunoscut ca un chirurg oncolog cu experienta in cancerul mamar
 • Care efectueaza multe interventii pe an pentru cancerul de san, ceea ce garanteaza rezultate mai bune, inclusiv in cazurile individuale complexe

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate