Eşti aici

Chirurgia oncologica a sanului

Interventia chirurgicala ramane o modalitate terapeutica esentiala in cancerul mamar indiferent de stadiul bolii. Insa sanul este un organ simbol al feminitatii si aspectul lui este foarte important din toate punctele de vedere - psihologic, sexual, afectiv. De aceea, este important ca femeia sa aiba optiuni terapeutice si medicul sa poata alege interventia chirurgicala care este cea mai indicata pentru pacienta.

Ma impresioneaza foarte mult femeile care, desi traiesc momente foarte grele, lupta fara sa exteriorizeze prea tare suferinta si incearca sa treaca peste boala, peste acea perioada ingrozitoare din viata lor – investigatii, diagnostic, interventie chirurgicala, radioterapie si chimioterapie. Sunt femei care reusesc sa faca din perioada in care sunt bolnave o paranteza in viata lor. Si, la capatul acelei perioade, inchid paranteza si isi urmeaza drumul lor. Ma bucura foarte mult sa vad ca aceste femei revin la normal si se bucura de viata, uneori parca mai mult decat inainte de a fi diagnosticate cu cancer de san.
Dr. Victor Titirez,  medic de excelenta, specializat in cancerul mamar

Indiferent de nevoia pe care o ai, suntem aici pentru tine atunci cand:
 • Trebuie sa-ti faci mamografia de screening
 • Ti-ai descoperit un nodul la san
 • Ai o scurgere anormala mamelonara
 • Ai un rezultat modificat la mamografie sau ecografia de san
 • Ai fost diagnosticata recent cu cancer de san
 • Doresti o opinie secundara
 • Ai nevoie de tratament
 • Doresti sa-ti faci reconstructie mamara
 • Esti preocupata de riscul de a face cancer mamar
 • In familia ta mama, sora sau bunica au avut cancer de san
 • Vrei sa inveti cum se face auto-examinarea sanului
 • Ai nevoie de ajutor si informatii
 • Doresti un examen de rutina facut de un specialist senolog

Cand a venit verdictul ca este cancer, socul a fost extrem de mare. De ce eu? De ce mi se intampla mie toate astea? Incetul cu incetul, am inteles ca nu mi-am terminat rostul pe pamant. Aveam nevoie sa stiu care sunt pasii urmatori, sa stiu incotro s-o iau. Pana la obtinerea rezultatului la examenul anatomopatologic am cautat in continuu pe internet. Trebuia sa aflu care este cel mai bun medic chirurg in cancerul de san si l-am gasit! Pentru mine, Dl. Dr. Victor Titirez este un om cu suflet si maini de aur, este medicul in care am incredere deplina. Mi-a spus categoric ca in cazul meu era important sa fac operatia de mastectomie. Iar pentru mine, a fost important sa fac si reconstructia mamara, inca din acel moment!” - ne-a povestit Ramona, o pacienta diagnosticata cu cancer de san imediat dupa ce a nascut.

Etapele de evaluare

Depistare precoce
Depistarea precoce este cheia, deoarece tratamentul in stadiile incipiente permite vindecarea bolii.
Diagnostic
Un diagnostic corect este primul pas critic in obtinerea celui mai bun tratament posibil.
Tratament
Alege un chirurg specializat in cancerul de san.
Reconstructie si Recuperare
Dupa o lupta grea te simti incompleta. De aceea, avem grija sa-ti redam nu doar sanatatea, ci si increderea in tine.
Echipa multidisciplinara de medici specialisti
Ceea ce diferentiaza felul in care ne ingrijim pacientele este echipa multidisciplinara dedicata sa obtina cel mai bun rezultat pentru fiecare pacienta. Echipa intruneste specialisti experimentati in imagistica sanului, chirurgie oncologica, oncologie medicala, chirurgie plastica si anatomopatologie.
Medicii discuta cazurile pacientelor nou diagnosticate pentru a furniza un plan de diagnostic si tratament personalizat, adaptat la nevoile fiecarei paciente, care sa creasca sansa obtinerii unui rezultat de succes.

Echipa multidisciplinara care se ocupa in Spitalul Euroclinic de diagnosticul si tratamentul pancientelor cu cancer de san este formata din oncologi, chirurgi oncologi, chirurgi plasticieni, anatomopatologi, imagisti senologi si radioterapeuti, toti avand expertiza profesionala in aceasta patologie.

Fiecare caz nou sau aflat deja in evidenta noastra, la care apar elemente noi in evolutia bolii, este discutat in cadrul echipei multidisciplinare in sedintele saptamanale de “tumor board”. Deciziile cu privire la algoritmul de diagnostic si strategia terapeutica se iau intotdeauna in concordanta cu ghidurile ESMO (European Society of Medical Oncology) si NCCN (National Comprehensive Cancer Network). Fiind membra a societatilor europene si americane de oncologie, am respectat mereu standardele de calitate impuse de aceste structuri profesionale, lucru valabil pentru intreaga echipa. – Dr. Delia Mateescu, medic primar oncologie medicala

Ghiduri pentru pacienti

Informatie medicala corecta din punct de vedere medical pentru pacientii cu cancer care sa-i ajute sa inteleleaga mai bine natura bolii lor si sa poata alege cea mai buna optiune de tratament.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Chirurgie oncologica

Medic specialist Chirurgie Generala
Medic primar Obstetrica-Ginecologie, Supraspecializare in Oncologie Ginecologica
Grid

Oncologie medicala

Medic primar Oncologie Medicala
Medic specialist Oncologie Medicala

Senologie imagistica

Medic rezident Radiologie, Medic specialist Medicina de Familie, Competenta in Ecografie Generala
Medic primar Radiologie - Imagistica Medicala
Medic specialist Radiologie - Imagistica Medicala
Tratament chirurgical
Prin operatie se urmareste indepartarea completa a cancerului si a zonelor in care exista riscul ca tumora sa se fi raspandit.
Chimioterapie
Chimioterapia este un tip de tratament pentru cancer care foloseste medicamente cu scopul de a distruge celulele canceroase.
Radioterapie
Scopul radioterapiei este acela de a distruge celulele maligne ramase in urma interventiei chirurgicale de la nivelul sanului.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate