ATI

Metode moderne si sigure de anestezie

Anestezia regionala ecoghidata, Anestezie totala intravenoasa continua controlata

Consult preanestezic

Inainte ca pacientul sa fie operat, medicii anestezisti se asigura ca starea de sanatate a pacientului si bolile asociate sunt sub control

Sectie de terapie intensiva ultraperformanta

Monitorizare personalizata, rezerve dedicate cazurilor septice, sisteme de preventie a trombozei venoase profunde

Sectia ATI este inima spitalului. Practic, fara sectia ATI nu se poate desfasura nici o activitate medicala de mare anvergura, in special in cazurile de o complexitate ridicata. Pentru pacientul care se adreseaza sectiilor medicale si de chirurgie, ATI este unsector ascuns privirilor si accesibil doar personalului. Totusi, este bine stiut de catre public ca acest „comandament general” este o sectie foarte puternica, perfect organizata, care raspunde prompt, corect si eficient la solicitari.

“Avem echipamente care permit efectuarea unor manevre anestezice de inalta performanta si monitorizare foarte avansata a pacientilor, astfel incat putem sa facem interventii chirurgicale foarte grele, foarte lungi ca durata sau cu sangerari mari, inclusiv interventii oncologice.”

Dr. Andreea Gheorghiu, Sef Sectie ATI

De ce sa alegi sa fii operat in Spitalul Euroclinic?

Inainte ca pacientul sa fie operat, medicii anestezisti se asigura ca starea de sanatate a pacientului si bolile asociate sunt sub control.

In Spitalul Euroclinic, unde activitatea principala este chirurgia, este cu atat mai evidenta importanta medicilor ATI, cei care asigura cadrul activitatilor chirurgicale de orice natura. Concret, etapele parcurse sunt urmatoarele: pacientii sunt propusi pentru interventii chirurgicale de catre medicii specialisti, dupa care se ia legatura cu unul din medicii anestezisti. Acesta face un consult preanestezic, evaluand minutios pacientul – cu istoricul afectiunii si analize. De la caz la caz, anestezistul va indica investigatii de specialitate, pentru a determina cu precizie starea de sanatate a pacientului la momentul pre-operator si tot el propune caile de optimizare a sanatatii acestuia inainte de interventia chirurgicala. Toate aceste faze si precautii au ca scop reducerea la minimum a riscului aparitiei de complicatii legate de afectiunea respectiva. Doar dupa aceasta perioada de echilibrare si de administrare a unui tratament specific, poate urma anestezia in vederea efectuarii operatiei chirurgicale.

Sistem de preventie a trombozei venoase profunde (TVP) si a emboliei pulmonare (EP)

Sistemele de preventie a trombozei venoase profunde si a emboliei pulmonare ajuta la prevenirea complicatiilor perioperatorii. O embolie pulmonara poate fi letala si este foarte greu de tratat mai ales la un pacient operat, caruia nu i se pot administra substante anti-coagulante si nici nu i se poate face tromboliza in urgenta. Pentru a preveni aceste complicatii, pacientul poarta ciorapi antitrombotici sau se folosesc mansete speciale care asigura o compresie intermitenta la nivelul membrelor inferioare.

Manevre anestezice de inalta performanta, cu ajutorul echipamentelor state-of-the-art

“Echipamentele performante ne permit aplicarea oricarui tip de anestezie specifica si efectuarea unor manevre anestezice de inalta performanta si monitorizare foarte avansata a pacientilor, asa incat putem executa interventii chirurgicale extrem de complexe si dificile, cu durata foarte mare, care pot implica sangerari masive sau interventii oncologice. Aparatura moderna si competenta profesionala ne permit sa abordam orice fel de pacient, indiferent de comorbiditatile asociate si tipul interventiei.” – Dr. Andreea Gheorghiu, medic primar ATI si Sef Sectie ATI

Metode complexe de evaluare si tratament

In anumite situatii, tensiunea arteriala poate fi masurata invaziv, folosindu-se catetere arteriale, iar medicamentele de maxim risc se administreaza prin catetere centrale. Dializa, hemodializa si hemodiafiltrarea sunt printre sistemele de terapie si interventie de care dispune sectia ATI a Spitalului Euroclinic.

Dupa operatie, pacientul este ingrijit intr-o sectie de terapie intensiva ultraperformanta

Dupa operatie, pacientul este transferat in sectia de terapie intensiva (sau “Postoperator”) unde continua ingrijrile post operatorii pentru o perioada variabila – in functie de starea de sanatate a pacientului si de complexitatea interventiei – pana cand pacientul este perfect apt sa isi reia functiile normale ale organelor, urmand sa fie ingrijit in continuare pe sectie de catre medicul chirurg.

Sectia de Terapie Intensiva are 11 paturi si este dotata cu aparatura de ultima generatie:

  • Monitorizare personalizata standard si invaziva a fiecarui pacient si centralizarea datelor medicale pe monitor central
  • Rezerve dedicate cazurilor septice sau pentru pacientii cu imunitate scazuta care necesita izolare
  • Sisteme de preventie a trombozei venoase profunde si a emboliei pulmonare, o conditie amenintatoare de viata
  • Aparate pentru analize de sange in urgenta, inclusiv echilibru acidobazic

Afla povestile unor pacienti ingrijiti in spitalul euroclinic

Echipa medicala

Dr. Andreea Gheorghiu

Sef sectie, Medic Primar ATI
Dr. Andreea Gheorghiu

Dr. Camelia Giuroiu

Medic Specialist ATI

Dr. Raluca Zlotea

Medic Primar AT
Dr. Raluca Zlotea