Reconstructie si recuperare

Sa ai cancer de san este o experienta care iti va schimba viata. Dupa tratament, vei arata si te vei simti diferit. La nivel emotional, vei simti ca ai pierdut o parte din imaginea de sine. La nivel fizic, ai pierdut o parte sau tot sanul, sau chiar ambii sani.

Cancerul nu este o lupta pe care sa o duci de una singura!

Psihologul poate interveni inca de la comunicarea diagnosticului, sau pe parcurs, cand medicii remarca ezitarile pacientei. Exista mai multe etape prin care trece pacienta – de negare, a intrebarilor retorice, mobilizatoare si a resemnificarii. Rolul psihologului este de a aduce pacienta in etapa mobilizatoare, pentru activarea resurselor sale. De asemenea, este un sprijin si pentru medicii colegi din echipa in comunicarea diagnosticului si in relationarea cu pacienta. “Este important ca noi sa le identificam pe acele paciente care raman blocate in aceste etape – asta comunic eu cu medicul curant sau oncolog.”, spune psih. Cosmina Peta.

 

“Reconstructia de san este operatia prin care se refac forma si dimensiunile sanului in urma interventiei de mastectomie – indepartarea sanului pentru tratamentul cancerului. Este o procedura chirurgicala complexa care se poate efectua imediat dupa mastectomie (in aceeasi operatie) sau tardiv, dupa ani de zile. “Reconstructia imediata a sanului reprezinta o provocare pentru chirurgul plastician deoarece tesuturile implicate in procesul de vindecare au un comportament diferit.” – a mentionat
Dr. Rodica Crutescu, medic primar Chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, membra a echipei multidisciplinare din cadrul Centrului Integrat de Diagnostic si Tratament pentru Patologia Sanului din Ponderas Academic Hospital.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.