Proceduri avansate de diagnostic si tratament afectiuni digestive

Alte proceduri de endoscopie avansata diagnostica si interventionala

Cromoendoscopia este o tehnica endoscopica prin care se realizeaza modificarea, reala sau virtuala, a culorii structurilor examinate, cu scopul de a creste acuratetea examinarii prin accentuarea limitelor de demarcatie ale leziunilor, structurilor vasculare sau glandulare modificate etc. NBI (narrow-banding imaging) este o tehnica de cromoendoscopie virtuala ce foloseste examinarea tesuturilor cu o combinatie de lumina verde si albastra ce coloreaza specific hemoglobina umana. Prin aceasta colorare se evidentiaza cu acuratete vascularizatia normala si patologica a tesuturilor examinate; este o tehnica relativ frecvent folosita in practica zinica.

Biopsia virtuala sau endoscopia cu magnificatie permite marirea imaginii la dimensiuni de 1400-1500 ori peste imaginea reala; la acest nivel, se examineaza structuri celulare si subcelulare (se pot vedea, de pilda, anomalii ale nucleului si citoplasmei celulare). Deci, vorbim de obtinerea unei imagini similare unei lame de biopsie. Sigur ca tehnica e laborioasa, presupune o preparare a tesutului si un abord special, dificil, dar are ca beneficiu scaderea necesarului de biopsii clasice.

Endoscopia interventionala este din ce in ce mai raspandita si utila si reprezinta o alternativa mai putin invaziva la clasicele proceduri chirurgicale. Combina expertiza medicilor cu tehnologia avansata a echipamentelor. Medicii nostri endoscopistii interventionali au o experienta vasta in endoscopia interventionala si efectueaza o serie de proceduri:

 • Tratamentul leziunilor sangerande (coagulare cu Plasma Argon, coagulare cu sonda Bipolara, montare de hemoclipuri, injectare endoscopica de vasoconstrictor – Adrenalina, bandarea endoscopica a varicelor esofagiene)
 • Neuroliza de plex celiac pentru a trata durerea din patologia pancreatica
 • Managementul endoscopic dupa chirurgia bariatrica
 • Endoscopia bariatrica-montare endoscopica de balon intragastric
 • Montarea de gastrostoma endoscopica percutana
 • Stentarea esofagului, intestinului subtire, colonului
 • Rezectia mucosala endoscopica (EMR) pentru a indeparta tumorile de la nivelul tractului digestiv
 • Colangiopancreatografia retrograda endoscopica (ERCP) utilizata in patologia maligna si benigna
 • Ecoendoscopia (EUS) cu punctie fin aspirativa utilizata in diagnosticul si stadializarea cancerelor tubului digestiv, cailor biliare, pancreasului.
PH-metrie cu impendanta
Medicul poate utiliza acest test pentru a masura cat de frecvent acidul din stomac ajunge in esofag si daca acidul este motivul aparitiei simptomelor. Aceasta procedura ajuta medicul sa recomande un plan de tratament individualizat.
Esofagul in portiunea distala are un muschi cu rolul de a impiedica revenirea alimentelor din stomac in esofag. Daca aceasta valva nu functioneaza, pacientul poate experimenta arsuri sau dureri retrosternale si tuse seaca cronica.

 

 • Medicul plaseaza un cateter flexibil, subtire prin cavitatea nazala pana la nivelul esofagului
 • Cateterul este plasat in diferite puncte de inregistrare pentru a evalua refluxul lichidelor din stomac in esofag
 • Cateterul va fi mentinut pentru 24 ore
 • Medicul evalueaza existenta bolii de reflux gastro-esofagian, severitatea refluxului, corelarea dintre reflux si aparitia simptomelor si prezenta refluxului nonacid

 

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate