Traumatologia membrelor

Traumatologia membrelor trebuie realizata foarte rapid. In majoritatea cazurilor, interventiile sunt minim-invazive si cu placi blocate.

Tratamentul functional al fracturilor

 

Pacientul vine pe targa si odata operat, pleaca pe picioare dupa cateva zile! - a mentionat Dr. Dia Ahmad, ortoped cu experienta de peste 20 de ani in rezolvarea cazurilor complexe posttraumatisme de razboi.

Traumatologia functionala consta in viteza de reactie a medicului ortoped si a echipei medicale, pentru ca pacientul sa beneficieze cat mai repede de cel mai bun tratament. Practic, pacientul vine la spital cu mana rupta si cu dureri foarte mari si, datorita tehnicilor chirurgicale performante disponibile la ora actuala, poate pleca acasa dupa o singura zi de internare.
Aceste tehnici nu sunt numai minim-invazive, ci sunt tehnici care fixeaza foarte bine osul si care ne permit sa dam drumul la miscare mai repede, inainte ca musculatura sau ligamentele sa se contracte, sa se atrofieze. Practic, pacientul vine pe targa si pleaca pe propriile picioare din spital, in doar cateva zile, in functie de fractura si de severitatea ei”, explica Dr. Dia Ahmad.

Tratamentul minim-invaziv al fracturilor la nivelul membrului superior si inferior

Fractura de glezna, gamba, tibie
Fractura de pumn, antebrat, humerus si clavicula
Fractura cominutiva
Fractura multipla, bi sau trifocala
Consolidari vicioase, pseudoartroze

 

Prin fractura se intelege o discontinuitate la nivelul osului. Un os poate fi complet rupt sau partial fracturat in mai multe moduri: oblic, pe lungime, in cruce, etc. Fracturile osoase apar din cauza unei traume (o cazatura, un accident rutier, in timpul unui joc dur de fotbal), osteoporozei - boala afecteaza densitatea oasoasa sau efortul fizic in exces – miscarile repetitive pot obosi muschii si pun presiune pe oase. Acest lucru poate duce la fracturi de stres, frecvente in randul sportivilor

Fracturile piciorului
Fracturile de sold
Fracturile mainii
Fracturile bratului
Fracturile umarului

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate