In Ponderas Academic Hospital beneficiezi de intreaga gama de proteze articulare

Ne adresam atat tinerilor activi, care pot fi reintegrati in societate foarte repede, cat si varstnicilor care vin de multe ori in scaunul cu rotile, in carje sau folosind bastoane. Odata pusa proteza, acestia vor reusi ca dupa doua-trei luni, cand s-a incheiat programul de recuperare, sa mearga normal, fara nicio durere sau doar cu mici dureri restante. 

Experienta ampla in protezarea articulara

Proteza personalizata de genunchi
Artroplastia cu proteza totala de sold minim-invaziva
Artroplastia soldului la tineri prin resurfatare tip Birmingham si cu proteze ceramice
Artroplastii de revizie – operatii complexe de inlocuire a protezei initiale
Implantul Journey II - cea mai noua si mai anatomica proteza de genunchi

Operam frecvent pacienti seniori cu afectiuni multiple

In Ponderas Academic Hospital, pacientii seniori cu afectiuni multiple reprezinta regula. In astfel de situatii, succesul interventiei este asigurat de conlucrarea dintre medicul ortoped, medicul anestezist, asistentele specializate de terapie intensiva, asistentii de kinetoterapie si in functie de afectiunile asociate, de aportul medicilor specialisti cardiologi, pneumologi, neurologi, etc., fiecare dintre membrii echipei avand un rol important in solutionarea cazului.

Experienta in tratarea pacientilor cu poliartrita reumatoida

Dr. Vlad Predescu opereaza multi bolnavi cu poliartrita reumatoida, o boala din sfera reumatologiei, care in stadiile finale duce la degradarea ireversibila a articulatiilor. Acesti pacienti au oasele foarte fragile, osteoporotice si au predispozitie la infectii si cicatrizare dificila. Din aceste motive, tratamentul endoprotetic necesita o experienta importanta. Insa, in cadrul retelei, avem rezultate foarte bune, gratie experientei solide si stransei colaborari cu specialistii in reumatologie.
Sef de Lucrari Dr. Vlad Predescu – cea mai mare experienta din Romania in proteza personalizata de genunchi!

 

Autoritate la nivel european in chirurgia artroscopica si a genunchiului

Proteza personalizata de genunchi

Este ca si cum un croitor iti face un costum exact pe talia ta.

Aceasta tehnica noua ne permite sa analizam preoperator anatomia genunchiului pacientului si sa pregatim extrem de amanuntit timpii operatori.

Folosind kiturile de taiere confectionate pentru fiecare pacient in parte putem sa personalizam operatia, sa reducem durata interventiei si sa fim mult mai precisi intraoperator.” a subliniat Dr. Vlad Predescu avantajul esential al utilizarii acestei tehnologii moderne de artroplastie totala de genunchi.

Cum se realizeaza proteza personalizata?
Proteza personalizata este un tip de tehnologie care exemplifica introducerea computerului in practica chirurgicala. Procedura incepe cu doua-trei saptamani inainte de operatia planificata, cand pacientul va efectua un RMN sau CT la nivelul genunchiului artrozic si o radiografie a intregului membru inferior. Folosindu-se un soft special, se va crea o imagine tridimensionala a genunchiului si se va corecta virtual orice deformare, astfel incat genunchiul sa capete din nou forma din starea pre-artrozica.
Se simuleaza toate deciziile terapeutice importante si se studiaza anatomia specifica pacientului. Dupa aceasta, se construiesc prin printare 3D instrumente personalizate care functioneaza numai pentru pacientul respectiv si care au inscriptionat pe ele numele acestuia. Aceste blocuri de taiere, produse dintr-un material plastic de uz medical, vin sterile din SUA. Cu ajutorul lor se implanteaza proteza, astfel incat se poate spune ca proteza este personalizata la anatomia individuala.
Operatia de revizie de sold - una din cele mai mari interventii in ortopedie

Fiind extrem de dificila din punct de vedere tehnic, revizia de sold este considerata una din cele mai mari operatii in ortopedie. Putini ortopezi au experienta semnificativa cu acest tip de interventie. In Ponderas Academic Hospital, Dr. Vlad Predescu efectueaza in mod regulat artroplastii totale articulare primare si de revizie, inclusiv operatii complexe de tipul inlocuirii de doua sau mai multe ori a protezei initiale.

Ce esteRevizia”? 

Operatia de inlocuire a unei proteze deteriorate poarta numele de „revizie”. Este o operatie dificila, din cauza ca proteza implantata cu ani in urma s-a degradat, iar in jurul ei exista defecte osoase care trebuie reconstruite pentru a putea sustine un nou implant.

De ce este nevoie sa inlocuim o proteza articulara?

Proteza se deterioreaza in timp: media de supravietuire a unei proteze este de 15 ani in 90% din cazurile in care proteza este de buna calitate, a fost implantata corect, iar pacientul a respectat indicatiile medicale.

Cand trebuie inlocuita o proteza degradata?

Un semnal de alarma este atunci cand pacientul constata ca, brusc, nu mai poate merge ca inainte. Totusi, frecvent, uzura naturala a protezei este nedureroasa. De aceea, este foarte important ca dupa protezare, pacientul sa mearga regulat la controale. 

Este important ca pacientul cu proteza articulara sa vina regulat la controale!

Este ca a atunci cand ai o carie si mergi din timp la medic. Astfel, caria nu se va mari si dintele va putea fi salvat, fara sa fie nevoie de solutii complexe de tratament. Si in cazul protezelor articulare este foarte important ca pacientul sa vina regulat la controale, in intervalul de timp recomandat de medicul ortoped. Daca la examenul clinic si radiografia de control detectam ca s-a produs degradarea protezei sau ca a aparut pierderea osoasa, vom urmari cu atentie pacientul pentru a stabili momentul optim pentru operatia de revizie de proteza.” – a subliniat Dr. Vlad Predescu.

Artroplastia soldului prin resurfatare tip Birmingham. Alegerea barbatilor tineri si sportivi
Pentru pacientul potrivit,artroplastia de resurfatare a soldului este optiunea cea mai adecvata. Un astfel de pacient este o persoana tanara, intre 40 si 60 de ani, de cele mai multe ori barbat, cu inaltime cel putin medie, cu oase puternice si sanatoase si care se asteapta sa supravietuiasca duratei de viata a implantului.  Frecvent, sunt persoane pentru care este important ca dupa operatie sa poata sa continue sa practice sporturi cum ar fi fotbalul, skiul, tenisul sau alergarea.” – a mentionat Dr. Vlad Predescu.
Cum se efectueaza artroplastia soldului prin resurfatare tip Birmingham?
In artroplastia prin resurfatare, capul si colul femural nu sunt indepartate si inlocuite cu o tija introdusa in interiorul femurului, asa cum se intampla in procedura traditionala. Se elimina doar cativa milimetri din osul artrozic si se creaza o noua suprafata (resurfatare) peste care se fixeaza cu ciment un implant de metal avand forma unei „palarii” de ciuperca. Procedura este asemanatoare cu adaugarea unei coronite dentare.

Ortopedie si Traumatologie Sportiva - Artroplastia

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate