DIAGNOSTIC - obiectivul nostru este sa descoperim cancerul in faza tratabila

Din punct de vedere al tehnologiei, centru este dotat cu tot ce este necesar in patologia mamara pentru a se ajunge la un diagnostic de inalta acuratete intr-un timp scurt.

 

 

Obiectivul nostru este sa descoperim cancerul in faza tratabila, adica atunci cand nu este palpabil, iar atunci cand femeia il palpeaza si se prezinta la medic sa procedam corect inca de la inceput, sa abordam cazul corect oncologic. Aceasta este munca noastra, de a ajuta la diagnostic si de a convinge femeile sa faca ce trebuie.” – a mentionat Dr. Dana Nedelcu, medic primar radiologie si imagistica medicala cu specializare in senologie.

Mamografia digitala de diagnostic
Recomandata daca ai fost depistata cu un nodul sau daca ai alte simptome la nivelul sanului.
Mamografia cu tomosinteza de diagnostic
Investigatie moderna care permite o analiza mai eficienta a sanului.
Sonoelastografia
Este complementara ecografiei clasice oferind in plus informatii despre elasticitatea tesutului mamar.
Punctie biopsie ghidata ecografic
Permite recoltarea de tesut mamar care poate fi studiat la microscop, obtinandu-se diferentierea cu certitudine a leziunilor benigne de cele maligne (canceroase).
Examen histopatologic si teste de imonohistochimie
Stabilirea cu exactitate a tipului de cancer si caracterizarea factorilor de prognostic sunt esentiale in elaborarea tratamentului.
Mamografia digitala cu tomosinteza (mamografia 3D) – un nou prag in identificarea precoce a cancerului de san

Ponderas Academic Hospital este unul din putinele spitale dotate cu o astfel de tehnologie avansata. Fiecare mamografie 3D este interpretata de medici imagisti cu pregatire avansata si interes in imagistica sanului.

 „Mamografia clasica aplatizeaza tesuturile si face ca leziunile sa fie puse una peste alta si astfel sa fie greu de depistat si de diferentiat fata de glanda din jur. Este ca si cum am pune cartile una peste alta si daca intre doua carti punem o foaie de hartie, ei bine, n-o s-o vedem niciodata. Tomosinteza insira cartile una langa alta, iar imagistul poate vedea foaia de hartie dintre ele.” – explica Dr. Dana Nedelcu.

Standardul actual peste tot in lume este efectuarea biopsiei inainte de tratament
Punctia biopsie ghidata ecografic este esentiala pentru diagnostic. Dr. Dana Nedelcu este unul dintre putinii specialisti din Bucuresti care face punctie biopsie ecoghidata, respectiv introduce un mic ac in formatiunea suspecta si preleveaza un fragment de tesut care apoi, prin analiza, ofera toate datele necesare pentru o abordare corecta a tumorii si a cazului.
In cadrul centrului, pacientele beneficiaza de un aparat ecograf S 2000 Siemens, care are o acuratete foarte mare in modul standard – reconstructie 3D, pentru vizualizare in plan coronal a spiculatiilor. Cu cat aparatul are o imagine mai buna si mai multe tehnici imagistice, cu atat se pot selecta mai bine pacientele la care trebuie facuta biopsia.
Avantajele biopsiei mamare ecoghidate
  1. Permite un diagnostic histologic precis pre-procedural, astfel incat chirurgul sau oncologul stiu clar ce urmeaza sa opereze sau sa trateze
  2. Permite prelevarea materialul celui mai suspect, care este util laboratorului pentru a pune diagnosticul cel mai corect
  3. Permite efectuarea testelor de imunohistochimie care vor da informatii despre medicamentele la care va reactiona pacienta cel mai bine.  Astfel, se poate face chimioterapie inaintea gestului chirurgical, ceea ce va scadea volumul tumorii astfel incat sa se obtina cel mai bun rezultat prin chirurgie

 

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate