Chirurgie colorectala

Tehnicile chirurgicale minimal invazive videoasistate sunt din ce în ce mai mult folosite în întreaga lume, iar chirurgia transanală a rectului urmeaza același trend în incercarea de a reduce morbiditatea și mortalitatea tratamentelor clasice, fară a face compromis la rezultate, atat din punct de vedere oncologic, căt si functional.

Dacă în trecut leziunile rectale benigne de mari dimensiuni (leziuni adenomatoase, polipi vilosi), care nu se pretau la abordul endoscopic, erau rezolvate prin metoda clasică prin abord transanal cu ajutorul departatoarelor sau prin rezectii abdominale, astăzi avem acces la metode moderne, mai puțin invazive.

Chirurgia endoscopica transanală a fost introdusă ca o alternativă la tehnicile clasice, transabdominale sau transanale, pentru rezolvarea exciziei polipilor rectali de mari dimensiuni neabordabili endoscopic. Beneficiile demonstrate de aceasta metodă sunt: o rată de recidivă mult scăzută fata de abordul clasic transanal și o morbiditate și o mortalitate mult scazute față de abordul transabdominal.

Leziunile tumorale rectale benigne de mari dimensiuni și cele maligne incipiente T1 pot fi abordate transanal prin chirurgie endoscopică transanală, PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL fiind singurul centru de medicină privată ce oferă aceasta posibilitate. Chirurgii din Ponderas utilizează tehnologii superioare imagistice pentru a efectua operatii minim invazive (chirurgie laparoscopica, chirurgie endoscopică transanală) pentru tratamentul cancerului colorectal. Beneficiile pentru pacient includ: mai putină durere, o cicatrice mai mică și o revenire mai rapidă la activitățile obișnuite și la o funcționare normală a colonului. După intervenția chirurgicală, pacienții se pot recupera într-o unitate dedicată a spitalului beneficiind de personal special instruit cu asistente medicale dedicate cu expertiză în ingrijirea postoperatorie colorectală.