Centru de Somnologie Pediatrica

Centru de somnologie de referinta in tara. Echipa multidisciplinara. Aparatura ultraperformanta. Protocoale de diagnostic si tratament conform ghidurilor internationale. Educatie si si grija pentru intreaga familie.

Este nevoie de somnologie pediatrica si in Romania

Este concluzia primei cercetari epidemiologice din Romania privind prevalenta tulburarilor de respiratie in somn la copii si adolescenti comunicata in martie 2016. Studiul coordonat de Dr. Mihaela Oros, medic primar pediatru cu supraspecializare in somnologie pediatrica, a evidentiat ca 1 din 10 copii romani risca sa dezvolte tulburari de respirație în timpul somnului.

Somnul unui copil este esential pentru sanatatea lui. Este de altfel o functie fiziologica de baza, la fel de importanta ca respiratia si alimentatia. Si totusi, studiul pe care l-am efectuat a evidentiat faptul ca in Romania  9,6% dintre copii sunt la risc pentru tulburari de respiratie in timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva in somn. Cu alte cuvinte, 1 din 10 copii risca sa dezvolte astfel de probleme. Era necesara obtinerea unor date de prevalenta care sa reflecte dimensiunea reala a acestei patologii si in tara noastra si care sa justifice efortul necesar pentru cresterea gradului de constientizare in randul medicilor si al publicului larg, cat si efortul financiar al unui sistem de sanatate pentru diagnosticul, monitorizarea si tratamentul sindromului de apnee in somn la copii si adolescenti.”Dr. Mihaela Oros.

Centru de Somnologie Pediatrica – un centru de referinta in Romania

Doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica si polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din  SUA, Dr. Mihaela Oros s-a alaturat echipei nostre cu scopul de a dezvolta in PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL un Centru de Somnologie Pediatrica de referinta in tara si de a construi o echipa multidisciplinara de medici pediatri, pneumologi, ORL-isti, neurologi, cardiologi, geneticieni,nutritionisti si psihologi cu experienta in somnologia la copii alaturi de asistente de pediatrie cu expertiza in educatia despre somnul  la nou-nascut si copil.

Specialistii din cadrul Centrului de Somnologie Pediatrica au expertiza in diagnosticul, tratament si urmarirea copiilor cu tulburari de somn de tipul:

Tulburari de adormire sau treziri nocturne
Sindrom de Apnee in Somn Obstructiv (SASO)
ADHD
Enurezis
Miscarea periodica a membrelor (PLMS)
Boala Duchenne si alte boli neuromusculare

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate