Psihoterapeut Mariana Mihaela Ene

Descriere:

A fi logoped e un lucru mai rar intalnit, multi oameni nici nu stiu cu ce se ocupa, dar pentru mine inseamna impletirea fabuloasa a celor doua domenii pe care le-am iubit si le iubesc in viata: limba romana cu gramatica aferenta ei si psihologia.

Am fost o norocoasa prin faptul ca m-am aflat in preajma copiilor. De la ei, eu am invatat foarte multe lucruri: cum sa ma comport, ce discutii sa abordez in functie de varsta si de nivelul de dezvoltare al fiecaruia, ce trucuri sa folosesc pentru a le atrage atentia, cand sa fiu ferma si cand flexibila, jucausa si pusa pe sotii, cum sa-i determin sa aiba rezultate in terapie si cum sa-i iubesc indiferent de problemele pe care le au, de diagnostice, de rasa sau de etnie. Alaturi de ei am reintrat in lumea basmelor si a jocurilor. Pentru asta le sunt profund recunoscatoare. si ...nu ai timp si nu ai cum sa te gandesti la altceva in paralel, atunci cand ai in fata ta un copil.

Psihoterapia a aparut in viata mea atunci cand anumite probleme personale m-au pus la mare incercare si ,,nu am mai stiut pe unde sa scot camasa,,. Am lucrat cu mine, am plans si am mers mai departe. Am devenit pasionata de psihoterapie si am facut dezvoltare personala, terapie individuala, terapie de grup si chiar terapie de cuplu, toate acestea concretizandu-se in bagajul de cunostinte pe care acum il detin. Apoi am citit, am experimentat si am inteles ca cel mai important lucru este sa dai ascultare vocii interioare, sa fii in armonie cu trupul tau si sa ai CURAJ. Sa-ti dai voie sa fii asa cum simti, fara temeri fata de judecata celorlalti, fara anxietati si fara oprelisti. Sa faci din tine cea mai buna varianta a ta si sa te bucuri din plin. Sa nu cauti raspunsuri la cei din jur, ci sa le cauti in tine. Noi insine suntem cei ce stim cel mai bine cum vrem sa stea lucrurile in propria noastra viata.

Asa ca, te invit sa parcurgi drumul catre tine, spre a te regasi, a te cunoaste si a te bucura de tine! Promit sa te asist, sa te incurajez si sa te provoc sa o faci.

Te a?tept! 

Competente:

  • Logoped
  • Psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală si hipnoză

Arii de interes:

  • Depresie
  • Anxietate
  • Atacuri de Panica
  • Fobii
  • Furie
  • Stima de sine scazuta