De ce sa alegi sa fii operat de neurochirurgii din PONDERAS ACADEMIC HOSPITAL?

Avem experienta in diagnosticarea si tratarea tuturor bolilor sistemului nervos central si periferic

Ingrijim atat pacientii adulti, cat si copii si efectuam o gama diversa de interventii neurochirurgicale, de la operatii prin abord minim-invaziv la nivelul coloanei vertebrale la tratamentul complex al tumorilor nervoase.

Neurochirurgie spinala

 • Cura herniei de disc lombara, toracala si cervicala folosind tehnici actuale minim-invazive cu microscop operator
 • Cura herniei de disc cervicale folosind metode inovatoare de fuziune vertebrala - dispozitivul Cage (ACDF) sau proteze de disc
 • Tratamentul complex al fracturilor vertebrale, inclusiv prin tehnici percutanate
 • Vertebroplastia percutanata si kyphoplastia 
 • Cura spondilolistezisului lombar prin abord minim-invaziv - tehnica minim-open TLIF (Modified Mini-open Transforaminal Lumbar Interbody Fusion)
 • Cura stenozei de canal vertebral cu microscop operator
 • Rezectia tumorilor spinale si medulare – sub ghidajul neuronavigatiei, sub microscop operator si neuromonitorizare intraoperatorie continua
 • Tratamentul diformitatilor vertebrale dobandite (ex. scolioza adultului) cu implanturi moderne si neuromonitorizarea intraoperatorie a sistemului nervos
 • Ablatia tumorilor vertebrale prin abord minim-invaziv cu radiofrecventa
 • Terapia durerii

 

Neurochirurgie cerebrala

 • Rezectia tumorilor cerebrale – sub ghidajul neuronavigatiei, cu microscop operator 
 • Rezectia trans-sfenoidala endoscopica a adenomului hipofizar
 • Cura chirurgicala a hematoamelor cerebrale
 • Cura leziunilor traumatice cranio-cerebrale
 • Tratamentul hidrocefaliei la adulti si copii: drenaj ventriculo-peritoneal cu valva reglabila complexa (reglajul de la distanta al fluxului de scurgere)
 • Tratamentul hidrocefaliei la adulti si copii: ventriculo-cisterno-stomie endoscopica
 • Tratamentul chirurgical al craniostenozelor (diformitati ale cutiei craniene) la copil in primul an de viata

Neurochirurgia nervilor periferici

 • Decompresiunea microchirurgicala a nervilor periferici (sindrom de tunel carpian, transpozitie de nerv ulnar, etc.) 
 • Rezectia tumorilor de nervi periferici

 

Avem rezultate excelente chiar si in cazurile considerate anterior inoperabile

“Intamplator, l-am vazut la televizor pe domnul doctor Cristescu si asa am aflat ca opereaza la nivelul coloanei folosind metode moderne, putin invazive, astfel incat pacientul poate pleca acasa dupa 24 de ore. Atunci am inceput sa sper. Desi alti medici neurochirurgi nu ne-au dat vreo sansa, dupa ce a consultat-o pe Elena, doctorul Cristescu ne-a spus ca poate sa-i rezolve suferinta. Dumnezeu ne-a aratat calea, nu stiu ce ne faceam daca nu ajungeam aici!” – ne-a spus emotionata mama Elenei, o pacienta de 46 de ani cu multiple sechele neurologice din copilarie.

De doi ani de zile, Elena suferea de dureri mari la nivelul piciorului ca urmare a unui spondilolistezis lombar la nivelul vertebrelor L4-L5, o conditie medicala in care corpul vetebral al vertebrei de deasupra a alunecat in fata vertebrei inferioare.

In cazul Elenei, realizarea interventiei prin abord minim-invaziv a insemnat un progres semnificativ. Neurochirurgii Dr. Mihai Adrian Cristescu si Dr. Dumitru Baltateanu au efectuat o artrodeza intersomatica cu Cage tip PLIF (Posterior Lumbar Interbody Fusion) cu osteosinteza posterioara cu suruburi si tija. Intreaga procedura a fost sigura pentru pacienta si a permis disparitia durerilor invalidante si o recuperare rapida, cu externare in a treia zi post-operator.

Pentru a se obtine cel mai bun rezultat, pacientii cu afectiuni critice sunt ingrijiti de catre o echipa multidisciplinara

In Ponderas Academic Hospital tratam pacienti cu afectiuni critice sau complexe neurochirurgicale, iar acest lucru este posibil ca urmare a unei ingrijiri coordonate, in cadrul retelei, de catre o echipa multidisciplinara formate din medici specialisti  neurologi, imagisti, neurochirurgi, anestezisti, endocrinologi, ORL-isti, anatomopatologi, oncologi, reumatologi si medici de recuperare medicala.”  - a subliniat Dr. Mihai Adrian Cristescu, Medic Primar Neurochirurg, coordonatorul Departamentului de Neurochirurgie Spinala si Cerebrala.

Exista o colaborare stransa cu anestezistii ceea ce permite tratarea unor cazuri complicate, grave

In Ponderas Academic Hospital, medici cu experienta in neuroanestezie asigura anestezia in timpul interventiilor neurochirurgicale variind de la cele simple la cele complexe. Pacientul primeste exact tipul de anestezie personalizata afectiunii lui si ingrijirea optima in timpul interventiei. Putem astfel trata cazuri complicate, grave, care necesita supraveghere complexa si de durata in sectia de terapie intensiva, unde exista medici si asistente special pregatiti pentru astfel de pacienti.

Echipa de asistente medicale este dedicata pacientilor neurochirurgicali

Echipa de asistente medicale este dedicata pacientilor cu afectiuni neurochirurgicale si coordoneaza atat ingrijirea pre-operatorie, cat si pe cea post-operatorie, ceea ce are ca rezultat o recuperare mai rapida si complicatii post-operatorii reduse.
Salile de operatie din Ponderas Academic Hospital sunt dotate cu echipamente moderne de microneurochirurgie si neuroanestezie

Microscop operator de mare putere

Microscopul operator este prima alegere a neurochirurgilor de top din toata lumea. Salile de neurochirurgie din Ponderas Academic Hospital sunt dotate cu microscop operator de ultima generatie care are posibilitatea de conectare la neuronavigatie si este folosit atat pentru interventii la nivelul creierului, cat si la nivelul coloanei vertebrale si nervilor periferici. Microscopul operator asigura o iluminare perfecta a campului operator si mareste imaginea astfel incat se poate opera in deplina siguranta in cele mai sensibile zone ale creierului sau coloanei.

Sistem de neuronavigatie

 

GPS-ul” neurochirurgului, neuronavigatia este o tehnica precisa, ghidata computerizat, echivalentul unui GPS, care ii permite medicului sa stabileasca cu exactitate unde sa faca incizia ophi localizeze cu precizie leziunile nervoase. Imaginile RMN ale pacientului sunt stocate intr-un computer si capul acestuia este fixat si proiectat 3D.

Echipament radiologic intra-operator “C-ARM”

 

Aparatul de radiologie intra-operatorie este de mare ajutor intrucat permite efectuarea unor interventii ophisticate sub control radioscopic in timp real. De exemplu, in fracturile vertebrale prin compresie tratate prin vertebroplastie, introducerea cu precizie a cimentului in corpul vertebral tasat se face sub control radiologic in timpul operatiei.

Sistem imagistic integrat in blocul operator

 

Sistem de imagistica prin radiologie, rezonanta magnetica, computer tomograf si angiografie conectat si integrat in blocul operator.

Neuromonitorizare intraoperatorie

Echipament de ultima generatie care in mainile unui neurofiziolog cu inalta experienta securizeaza interventiile chirurgicale complexe prin permanenta monitorizare a functiilor sistemului nervos si evaluare a raspunsului la gesturile operatorii.

Disector cu ultrasunete

Disectorul cu ultrasunete permite distrugerea si aspirarea tumorilor cerebrale si medulare sub microscop operator, protejand structurile cerebrale sanatoase.

Ecograf intraoperator

Pentru identificarea anumitor tumori, hematoame sau abcese profunde.

Sistem de endoscopie

Intergrat in blocul operator care permite abordarea adenoamelor hipofizare si tratamentul hidrocefaliilor.

Anestezie totala intravenoasa continua

Anestezia totala intravenoasa continua - TCI (Target Controlled Infusion) - permite determinarea concentratiei cerebrale a anestezicului si monitorizarea profunzimii anesteziei folosind bispectral index (o forma prelucrata a electroencefalogramei). Avantajele acestei metode anestezice sunt trezirea rapida la sfarsitul operatiei si implicit o evaluare neurologica corecta, neparazitata si prompta, extrem de necesara dupa o operatie de neurochirurgie. In plus, imediat dupa interventie, confortul pacientului va fi mult ameliorat, acesta neavand greata sau senzatie de ameteala.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate