Laboratorul bancii centrale de celule stem

Laboratorul de procesare si stocare a celulelor stem din sangele cordonului ombilical si a tesutului de cordon ombilical ocupa o suprafata de aproximativ 200mp in incinta policlinicii REGINA MARIA din Baneasa, parte a celei mai mari Retele private de sanatate.

Echipamentele de ultima generatie  sunt în concordanta cu cele mai noi tehnologii ale momentului, iar  know-how-ul, protocoalele de lucru, procedurile de procesare, criogenare si stocare sunt standardele specifice si aplicabile bancilor de celule stem pentru procesarea, testarea, criostocarea si eliberarea celulelor stem.

Procesele se desfasoara în laborator conform criteriilor de autorizare ale Agentiei Nationale de Transplant, standarde specifice si aplicabile bancilor de celule stem pentru procesarea, testarea, criostocarea si eliberarea celulelor stem.

Personalul stiintific si de laborator al Bancii Centrale de Celule Stem REGINA MARIA  intruneste  cele mai performante cunostinte, abilitati si aptitudini în termeni de educatie si formare profesionala continua. Biologii si medicii nostri au experienta vasta in domeniu; de asemenea participa anual la congrese internationale si seminarii stiintifice specifice domeniului celulelor stem.

Aplicam cele mai stricte masuri de securitate si siguranta:

  • accesul in incinta laboratorului este permis doar personalului autorizat; accesul vizitatorilor este permis numai impreuna cu persoane autorizate si doar in afara orelor de procesare, cu echipament corespunzator de protectie
  • au fost luate masuri pentru a fi asigurate echipamente si sisteme de rezerva/siguranta pentru a evita evenimentele nedorite, cum ar fi intreruperea functionarii unui echipament sau a energiei electrice,  scaderea nivelului de azot lichid din tancurile de stocare sau declansarea unei calamitati
  • unitatile de celule stem criogenate sunt depozitate pentru inceput in tancuri de carantina temporara cu azot in stare de vapori, iar cand rezultatele analizelor de sange matern sunt gata si releva lipsa vreunei contaminari, unitatile de celule stem sunt mutate in tancurile de stocare definitiva cu azot lichid. In functie de tipul contaminarii, unitatile contaminate pot fi pastrate separat in tancul de carantina definitiva.