Eşti aici

Biologie moleculara si genetica

 

Platforme complet automate pentru determinarea:

  •  ADN-ului bacterian prin metoda PCR (Polymerase Chain Reaction) pentru Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoeae
  •  Teste genetice state-of-the-art pentru determinarea mutatiilor genetice implicate in bolile trombembolice/trombofilii – mutatie factor II G20210A, factor V Leiden, mutatie gena MTHFR C677T si A1298C, Gena PAI1 sau FXIII Val 34 Leu
  •  Incarcaturi virale pentru virusul hepatitic B si C
  •  Screening si genotipare HPV cu risc crescut si genotipare HPV 16 si 18 – metoda acreditata de ghidurile americane de screening pentru cancerul de col uterin

Afla riscul de cancer de col uterin! Testul COBAS HPV

Adaugarea unui test HPV citologiei PAP permite identificarea femeilor cu risc crescut de a dezvolta cancer de col uterin.
ASCCP, ASCP si ACS recomanda cotestarea citologie – HPV ca metoda de screening in cazul femeilor intre 30-65 ani, in locul citologiei simple. Citologia seriata ramane inca o optiune pentru aceste paciente.

Femeile cu genotipurile HPV 16 si HPV 18 prezinta cel mai crescut risc de a dezvolta cancer de col uterin.
In cazul femeilor peste 30 ani cu citologie NILM si pozitive hrHPV+, ASCCP, ASCP si ACS recomanda fie repetarea cotestarii, fie genotipare pentru HPV 16 si HPV 18. Daca testul este pozitiv, se recomanda imediat colposcopia.

LABORATORUL CENTRAL - CENTRU DE REFERINTA ROCHE DIAGNOSTIC

Departamentul se ridică la înălțimea exigențelor medicilor specialiști clinicieni, oferind rezultate precise și rapide. Serviciile includ: teste genetice, de screening, confirmare, genotipare, precum și o serie de teste cantitative, toate realizate cu ajutorul tehnologiei ultraperformante.

În departament sunt utilizate tehnici de Real-Time PCR (Polymerase Chain Reaction), hibridizare și blotting pentru analizarea unei game variate de probe: de la ser, sânge integral și plasmă, până la probe de țesut în parafină, celule (cervico-vaginale), urină, scaun sau alte lichide.

Sistemul Roche cobas ® 4800 din departamentul de biologie moleculară elimină manevrele efectuate manual și diminuează riscul de contaminare carryover. Platforma permite realizarea unor investigații unice, acreditate și recunoscute internațional.